10 φιλοφρονήσεις που δεν σχετίζονται με την εξωτερική εμφάνιση

Σκεφτείτε την τελευταία φορά που κάποιος σας είπε ότι του άρεσαν οι ιδέες σας ή ότι αγαπά τον τρόπο που δείχνετε ενσυναίσθηση. Τώρα, σκεφτείτε

10 φιλοφρονήσεις που δεν σχετίζονται με την εξωτερική εμφάνιση

Σκεφτείτε την τελευταία φορά που κάποιος σας είπε ότι του άρεσαν οι ιδέες σας ή ότι αγαπά τον τρόπο που δείχνετε ενσυναίσθηση. Τώρα, σκεφτείτε την τελευταία φορά που κάποιος σχολίασε πόσο χαριτωμένη είναι η φούστα ή τα μαλλιά σας. Ποια φιλοφρόνηση σας κάνει να νιώθετε ομορφότερα με τον εαυτό σας;

Οι φιλοφρονήσεις, τα θετικά σχόλια και η καλοσύνη αποτελούν κάποιους από τους ευκολότερους τρόπους για να ενισχύσετε τις θετικές δονήσεις γύρω σας, αλλά συχνά παγιδευόμαστε σε σχόλια που εστιάζουν στην εμφάνιση παρά στην ουσία του εαυτού μας.

Και ειλικρινά, ποτέ δεν γνωρίζουμε ποιο είδος δυσφορίας ή ανασφάλειας αντιμετωπίζει κάποιος αναφορικά με την σωματική εμφάνιση – κάτι φαινομενικά άκακο, όπως το να θαυμάσουμε το χαμόγελο κάποιου μπορεί να προκαλέσει άγχος σε αυτό το άτομο. Γι’ αυτό και εδώ έχουμε συλλέξει τα πιο ουσιαστικά θετικά σχόλια που μπορούμε να κάνουμε σε κάποιον χωρίς να εστιάζουμε στο ευαίσθητο θέμα της εμφάνισης.

10 φιλοφρονήσεις που δεν σχετίζονται καθόλου με την εξωτερική εμφάνιση

1. Είσαι τόσο καλός ακροατής

Όταν οι άλλοι φαίνεται να κάνουν προσπάθεια να σας ακούσουν πραγματικά, είναι σημαντικό να τους το αναγνωρίζουμε. Οι περισσότεροι κουβαλούν τόσο δικό τους στρες και άγχος που δυσκολεύονται να κάνουν χώρο για τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των άλλων γύρω τους. Γι΄ αυτό είναι σπάνιο κάποιος να έχει εξασκήσει τόσο καλά τις ακουστικές του δεξιότητες και αξίζει να σημειωθεί.

2. Το πάθος σου με εμπνέει

Ακόμα κι αν τα ενδιαφέροντά σας διαφέρουν, μπορεί και πάλι να θαυμάζετε το πάθος ενός ανθρώπου για κάτι συγκεκριμένο – τόσο που μπορεί να θρέφει την φλόγα μέσα σας ώστε να εξερευνήσετε κι εσείς τις δικές σας επιθυμίες. Αν του το εκφράσετε αυτό, θα τον ενθαρρύνετε να συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό και ένταση να κυνηγά τα όνειρά του.

3. Θαυμάζω τη δύναμη και την ανθεκτικότητά σου

Το 2020 ήταν μια σκληρή χρονιά και ο καθένας μας αντιμετώπισε ξεχωριστές προκλήσεις στη ζωή του. Όταν βλέπετε κάποιον να έχει ξεπεράσει τα εμπόδιά του και να στέκεται σε ένα πιο ήρεμο μέρος, γιορτάστε τη δύναμη αυτή μαζί του. Υπενθυμίστε του πόσο δύσκολο και θαρραλέο ήταν να υπερπηδήσει όλα αυτά τα δύσκολα σημεία και στο τέλος να βρει την ισορροπία του.

4. Λατρεύω την προσωπικότητά σου

Πάντα δεν επιθυμούσατε να εκτιμήσει κάποιος όλα τα παράξενα και εκκεντρικά σας χαρακτηριστικά; Όταν κάποιος παρατηρεί τα μικρά, μοναδικά στοιχεία πάνω σας και υα βρίσκει όμορφα, νιώθετε επιτέλους πλήρως ορατοί. Το κοπλιμέντο που αναφέρεται στην προσωπικότητα κρύβει τη μεγαλύτερη δύναμη.

5. Η αυθεντικότητά σου είναι μεταδοτική

Σε μια κοινωνία τόσο κυριαρχούμενη από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και τις αντιγραφές, η ανάπτυξη και έκφραση του πραγματικού εαυτού μας στον κόσμο αποτελεί μια πράξη γενναιότητας. Η πίεση που νιώθουμε να προσαρμοστούμε στις κοινωνικές νόρμες συχνά υπερτερεί της επιθυμίας μας για αυθεντικότητα. Όταν παρατηρείτε ότι κάποιος παραμένει αληθινός στην αυθεντική του φύση, δείξτε του πόσο τον θαυμάζετε.

6. Νιώθω ότι μαζί σου μπορώ να είμαι ο εαυτός μου

Όταν δείχνετε σε κάποιον πόσο ευπρόσδεκτη είναι η ενέργειά του, αυτός ανοίγεται ακόμα περισσότερο, επειδή ξέρει ότι δεν θα επικριθεί. Αν έχετε έναν φίλο ή έναν συγγενή που σας βοηθά να νιώθετε κι εσείς άνετα μαζί του, εκφράστε το και θα δείτε ότι θα έρθετε ακόμα πιο κοντά.

7. Μου αρέσει πολύ το γούστο σου

Το γούστο είναι υποκειμενικό. Έχετε όμως ποτέ παίξει τα αγαπημένα σας κομμάτια σε έναν φίλο μόνο για να λάβετε πίσω κοροϊδευτικά σχόλια; Το μοίρασμα του γούστου μας στη μουσική, στις ταινίες, στα βιβλία μπορεί να είναι απογοητευτικό. Οπότε όταν κάποιος αποφασίσει να εκφράσει αυτά του ενδιαφέροντα και ενδιαφέρεται να ακούσει τη γνώμη σας, δηλώστε του πόσο το απολαύσατε. Θα δείτε ότι η αυτοπεποίθησή του θα τονωθεί.

8. Είσαι τόσο δημιουργικό/ή

Ένας δημιουργός βγάζει την ψυχή του κατά τη διάρκεια της δημιουργίας. Όποιο κι αν είναι το στυλ και η ιδέα του, αν εκείνος αποφασίσει να μοιραστεί το έργο του μαζί σας, θα ήθελε να ακούσει πόσο δημιουργικός είναι. Εκφράστε το ειδικά αν βλέπετε την προσπάθεια που καταβάλλει.

9. Το χιούμορ σου πάντα με κάνει να γελώ

Μία από τις καλύτερες εμπειρίες στη ζωή είναι η χαρά του γέλιου και όταν κάποιος μας κάνει να γελάμε, είναι μια όμορφη στιγμή. Αν γνωρίζετε κάποιον που πάντα σας κάνει να χαμογελάτε, πείτε του πόσο εκτιμάτε την αίσθηση του χιούμορ του. Θα τονώσετε την αυτοπεποίθησή του και θα του δείξετε ότι η ενέργεια που μεταδίδει βρίσκει τόπο.

10. Η θετική σου στάση πάντα με κάνει να νιώθω καλύτερα

Η ζωή είναι μια ισορροπία ανάμεσα στο γλυκό και το πικρό και η διατήρηση μια θετικής στάσης στην παρουσία πικρών εμπειριών είναι μια δύσκολη εργασία. Όταν κάποιος βάζει τα δυνατά του για να μείνει θετικός και διατηρήσει την ενέργειά του, το λιγότερο που αξίζει είναι η αναγνώριση της οπτιμιστικής του στάσης.

Book For Thought | S1E6

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα