, , ,

Δρ Γεώργιος Χαριτάκης: Η Νοημοσύνη και η μνήμη της καρδιάς (Βίντεο)

Έχετε ακούσει τον όρο “Νοημοσύνη της καρδιάς”; Τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα και περισσότερο λόγος για αυτόν τον όρο αλλά όχι μόνο. Πλέον, μπορούμε

Δρ Γεώργιος Χαριτάκης: Η Νοημοσύνη και η μνήμη της καρδιάς (Βίντεο)

Έχετε ακούσει τον όρο “Νοημοσύνη της καρδιάς”; Τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα και περισσότερο λόγος για αυτόν τον όρο αλλά όχι μόνο. Πλέον, μπορούμε να δούμε με βεβαιότητα, πως η προσοχή των επιστημόνων έχει πάψει να στρέφεται αποκλειστικά στον εγκέφαλο (σχετικά με την προσπάθεια εξήγησης και αποτύπωσης του τρόπου με τον οποίον δημιουργούνται και μας επηρεάζουν τα συναισθήματα).

Σήμερα, μπορούμε να μιλήσουμε για τα πρώτα βήματα σε έναν δρόμο συνεχών ανακαλύψεων για τον σπουδαίο ρόλο που παίζει η καρδιά στη διαμόρφωση των συναισθημάτων αλλά και στην επικοινωνία της με τον εγκέφαλο, μέσα από ένα τεράστιο νευρωνικό δίκτυο πληροφοριών.

Advertisment

Όντως η καρδιά μας έχει ένα μεγάλο νευρωνικό δίκτυο το οποίο ανταλλάσει διαρκώς πληροφορίες με τον εγκέφαλο. Μάλιστα οι πληροφορίες που αποστέλλει η καρδιά είναι περισσότερες από αυτές που λαμβάνει.

[button color=”red” size=”big” alignment=”center” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://www.youtube.com/channel/UC8geFtj7OdeVtI7IOudgTow”]Κάντε subscribe στο κανάλι μας στο Youtube[/button]

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί φιλιόμαστε; Η επιστήμη πίσω από την πιο διαδεδομένη κίνηση των ανθρώπων
ponos-epilogi
Γιορτάζουμε το καλοκαίρι με ένα βιβλίο δώρο σε όλους τους αναγνώστες μας
Αγνή Μαριακάκη: Να πώς το μυαλό θεραπεύει το σώμα (Βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση