,

6 βραδινές δραστηριότητες που μπορείτε να υιοθετήσετε αντί για “scrolldown” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Oι παρακάτω νυχτερινές δραστηριότητες είναι ιδανικές για να διώξουν το στρες και να σας προετοιμάσουν για έναν ξεκούραστο ύπνο.

6 βραδινές δραστηριότητες που μπορείτε να υιοθετήσετε αντί για "scrolldown" στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Αν έχετε αρχίσει να νιώθετε κι εσείς ότι ίσως ήρθε η ώρα να κάνετε ένα ποιοτικό και υγιές διάλειμμα από όλα αυτά, οι παρακάτω νυχτερινές δραστηριότητες είναι ιδανικές για να διώξουν το στρες, να σας προετοιμάσουν για έναν ξεκούραστο ύπνο και σε πολλές περιπτώσεις να σας ψυχαγωγήσουν.

6 δραστηριότητες για το βράδυ που αντικαθιστούν την ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

1. Φροντίδα των φυτών

Τα φυτά μας πάντα αξίζουν αγάπης και προσοχής, αλλά οι γρήγοροι καθημερινοί ρυθμοί και το άγχος της εποχής τους στερούν τη δική μας φροντίδα. Η καλλιέργεια και φροντίδα τους μας δίνει έναν μικρό σκοπό και μια αίσθηση ελέγχου. Πότισμα, αλλαγή θέσης και γλάστρας, καθάρισμα και άλλες τέτοιες εργασίες αποδεικνύονται αρκετά επουλωτικές και για τα δύο μέρη,

Advertisment

2. Ανάγνωση νέων και παλιών βιβλίων

Η απόδραση από την πραγματικότητα και η ονειροπόληση εκτός διαδικτύου βρίσκονται ξεκάθαρα κρυμμένες στις σελίδες των βιβλίων. Σε αυτά θα βρείτε την ζεστασιά που σας στερούν οι οθόνες.

3. Φτιάξ’το μόνος σου

Ατέλειωτες οι επιλογές μας. Από ένα έπιπλο που αμελούμε να συναρμολογήσουμε μετά την παραλαβή του μέχρι την ανακαίνιση παλιών κομματιών που είτε έχουμε ήδη στο χώρο μας, είτε βρήκαμε έξω. Και το κεφάλαιο «φτιάξ’το μόνος σου» δεν τελειώνει εδώ: ακόμα και το πλέξιμο ή το κέντημα είναι εξαιρετικά θεραπευτικό μετά από μια δύσκολη μέρα και συνάμα παραγωγικό.

4. Παζλ, επιτραπέζια παιχνίδια ή σκάκι

Υπάρχουν τόσες επιλογές και εδώ με τις πιο κλασικές να είναι το παζλ (πιο μοναχικό “άθλημα”) και το τάβλι. Το σκάκι από την άλλη ωφελεί ακόμα περισσότερο τις νοητικές μας ικανότητες και χρειαζόμαστε απλώς άλλο έναν παίκτη.

Advertisment

5. Αυτο-φροντίδα

Εκτός από τα φυτά, το νου και την ψυχολογία μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη φροντίδα του σώματός μας. Ένα ζεστό αφρόλουτρο, μια καλή ενυδάτωση με μια αρωματική κρέμα, η εφαρμογή μάσκας στο πρόσωπο και άλλες παρόμοιες πρακτικές χρειάζονται το χρόνο τους και το βράδυ λίγες ώρες πριν τον ύπνο είναι η κατάλληλη ευκαιρία.

6. Οργάνωση

Το να κρατάμε το σπίτι καθαρό είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την καλλιέργεια ηρεμίας, αλλά και για να διατηρήσουμε τη φρεσκάδα που χρειαζόμαστε για τη χαλάρωση νου και σώματος. Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι χρονοβόρο και κουραστικό το βράδυ: τακτοποιήστε τα βιβλία σας, καθαρίστε την κουρτίνα του μπάνιου, φτιάξτε το εσωτερικό του ψυγείου σας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο πρώτος και μοναδικός άνθρωπος που είναι υποχρεωμένος να καλύψει τις ανάγκες μου, είμαι εγώ!
Από τη Συναισθηματική Καταιγίδα στην Ηρεμία: Προς μια πιο ευτυχισμένη ζωή
Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση