,

Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών

H τακτική εκτέλεση ασκήσεων yoga θα μπορούσε να μειώσει τη φλεγμονή από το στρες και την γήρανση.

Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών

Μια νέα  επιστημονική μελέτη από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο, επισημαίνει ότι η τακτική εκτέλεση ασκήσεων yoga θα μπορούσε επίσης να μειώσει τη φλεγμονή στο σώμα, που τείνει να αυξάνεται λόγω του στρες και της γήρανσης.

Δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά, απλά τρεις ασκήσεις

Seated Spinal Twist

Είναι η  στάση γιόγκα που  βελτιώνει την κινητικότητα της σπονδυλικής στήλης, προάγει την πέψη και ανακουφίζει από τον πόνο στη μέση. Καθίστε στο πάτωμα με τα πόδια σας ίσια μπροστά σας. Λυγίστε το δεξί σας γόνατο και τοποθετήστε το δεξί σας πόδι στο χαλάκι δίπλα στο αριστερό σας γόνατο.

Advertisment

Eagles pose

Αυτή η στάση όχι μόνο βελτιώνει την ισορροπία, την εστίαση και την επίγνωση του σώματός σας, αλλά επίσης ανοίγει τον θώρακα και τους ώμους σας, ενισχύοντας τον πυρήνα αλλά και το κάτω μέρος του σώματός σας.

Ξεκινήστε την κίνηση με τα πόδια σας ανοιχτά στο ύψος των γοφών σας, με μια ελαφριά κάμψη στα γόνατά σας και τον πυρήνα σας ενεργοποιημένο. Φέρτε τα χέρια σας σε θέση προσευχής και βάλτε το βάρος σας στο δεξί σας πόδι καθώς σηκώνετε αργά τον αριστερό μηρό σας προς τα πάνω και το τυλίγετε γύρω από το δεξί σας πόδι.

Advertisment

Legs up

Αυτή η επανορθωτική στάση είναι ευεργετική για την κυκλοφορία, απελευθερώνει την ένταση στην μέση, τεντώνει τους μυς των ποδιών και σας χαλαρώνει. Για να μπείτε στη σωστή θέση, καθίστε στο δεξί σας πλευρό δίπλα στον τοίχο και λυγίστε τα γόνατά σας με τα πόδια σας να ακουμπούν στο πάτωμα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του
Γιατί ορισμένοι άνθρωποι αγχώνονται περισσότερο όταν προσπαθούν να χαλαρώσουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση