, ,

Οι New York Times υμνούν την Κάλυμνο ως έναν από τους κορυφαίους προορισμούς αναρρίχησης

Η αναρρίχηση, είναι ένα άθλημα που στην κυριολεξία γυμνάζει ολόκληρο το σώμα,

new-york-ymnoun-kamymno-koryfaious-proorismous-anarrixisis

Αν νομίζετε ότι το κύριο χαρακτηριστικό της Καλύμνου είναι μόνο η σπογγαλιεία, τότε ίσως δεν γνωρίζετε το άλλο κρυφό «χάρισμα» του νησιού, που είναι γνωστό και ως νησί των σφουγγαράδων.

Το χάρισμα αυτό δεν είναι άλλο από τον αναρριχητικό τουρισμό και στο οποίο, έκαναν εκτενή αναφορά οι New York Times, κάτι για το οποίο κρίνεται ως ιδανικό το πανέμορφο νησί του Αιγαίου. Μάλιστα η Βρετανική Times χαρακτηρίζει την Κάλυμνο ως τον κορυφαίο ιδανικό προορισμό.

Advertisment

Οι Times της Νέας Υόρκης αναφέρουν εμφατικά ότι, ««χαρακτηριστικό παράδειγμα ανάπτυξης αποτελεί η Κάλυμνος, ένα μικρό ελληνικό νησί στο Αιγαίο Πέλαγος, σε απόσταση αναπνοής από την Τουρκία. Από την εισαγωγή της αναρρίχησης στην τοπική οικονομία, το 1997, έχουν καθιερωθεί περισσότερες από 3.400 διαδρομές, οδηγώντας σε αύξηση των επισκεπτών στο νησί. Αποτέλεσμα είναι πολλές υπηρεσίες φιλοξενίας, συμπεριλαμβανομένων των ξενοδοχείων, των εστιατορίων αλλά και της διάθεσης εξοπλισμού να γνωρίσουν ιδιαίτερη άνθηση».

Οι Βρετανική Times, κάνει μια εκτενή αναφορά στην Κάλυμνο, αναφέροντας μάλιστα ότι το νησί είναι ο ιδανικός τόπος που διαθέτει εξαιρετικά τοπία – πεδία μπορούν οι εραστές του σπορ να το απολαύσουν ιδανικά. Μάλιστα από δημοσιογραφική έρευνα η Κάλυμνος καταλαμβάνει την κορυφαία επιλογή στην αναρρίχηση και φυσικά στον αναρριχητικό τουρισμό. Συγκεκριμένα αναφέρει, « «Η “πολιορκημένη” ελληνική οικονομία απόλαυσε μία επιτυχημένη τουριστική σεζόν, η οποία συνεχίζεται μετά τον Αύγουστο και σε νησιά που προσφέρουν διακοπές μακριά από τις ορδές των τουριστών και είναι κατάλληλα για να “επαναφορτίσει” κανείς τις μπαταρίες του», αναφερόμενη στην συμβολή της Καλύμνου σε αυτή την μορφή εναλλακτικού τουρισμού.

Η αναρρίχηση, είναι ένα άθλημα που στην κυριολεξία γυμνάζει ολόκληρο το σώμα, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη στους λάτρεις του είδους και σίγουρα αποτελεί ένα λαμπρό πεδίο αναφοράς η Κάλυμνος, κάτι για το οποίο οι τοπικοί φορείς ρίχνουν ιδιαίτερη βαρύτητα κάνοντας το γνωστό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Advertisment

«Οργανώνουμε το κάλεσμα μας σε δημοσιογράφους και φορείς όπως τα Γραφεία ΕΟΤ σχετικά με τις πολύπλευρες δυνατότητες του προορισμού, ώστε η Κάλυμνος να “πρωταγωνιστεί” σε προτάσεις μεγάλων διεθνών ΜΜΕ. Αν και η παγκόσμια αβεβαιότητα που “γέννησε” η πανδημία στάθηκε εμπόδιο μέχρι στιγμής για νέες πρωτοβουλίες, επανερχόμαστε δυναμικά στον τομέα της διοργάνωσης θεματικών τουριστικών δράσεων στο νησί», πρόσθεσε ο Δήμαρχος Καλυμνίων, Δημήτρης Διακομιχάλης.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Coolcationing: Η νέα τάση στις καλοκαιρινές διακοπές που γίνεται ολοένα πιο δημοφιλής
Zευγάρι κύκνων που ζει εδώ και 10 χρόνια στον Αχελώο γέννησε 7 υπέροχα κυκνάκια!
Tiktoker έσωσε σκύλο που τον βρήκε στη θάλασσα στα ανοιχτά της Πάρου!
Νέα Υόρκη: Εγκαταστάθηκε «πύλη» που συνδέει την πόλη με το Δουβλίνο μέσω live streaming! | Γιατί έκλεισε προσωρινά

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση