Η Νέα Ζηλανδία επενδύει 4 εκατ. δολάρια για να θεραπεύσεις τις «πληγωμένες καρδιές» των εφήβων!

Στόχος είναι να βοηθηθούν οι έφηβοι μετά από έναν χωρισμό και να ελαχιστοποιηθεί η πιθανή ζημιά στις μελλοντικές τους σχέσεις.

Η Νέα Ζηλανδία επενδύει 4 εκατ. δολάρια για να θεραπεύσεις τις «πληγωμένες καρδιές» των εφήβων!

Αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η πρόληψη είναι το παν, η χώρα βοηθάει τους νέους στις προσωπικές τους σχέσεις, πιστεύοντας ότι έτσι θα “περιορίσει” τα υψηλά ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας στο μέλλον.

Η Νέα Ζηλανδία πιστεύει ότι ήρθε η ώρα οι έφηβοι της χώρας να αντιμετωπίσουν σωστά τους εφηβικούς χωρισμούς και για το λόγο αυτό ξοδεύει αρκετά εκατομμύρια σε εκστρατείες. Αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η πρόληψη είναι το παν, η χώρα βοηθά τους νέους στις προσωπικές τους σχέσεις, πιστεύοντας ότι έτσι θα “αναχαιτιστούν” τα υψηλά ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας στο μέλλον.

Advertisment

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία με τίτλο “Love Better”, η οποία έχει λάβει επιχορήγηση 4 εκατομμυρίων δολαρίων από το Υπουργείο Κοινωνικής Ανάπτυξης για τα επόμενα τρία χρόνια.

Στόχος είναι να βοηθηθούν οι έφηβοι μετά από έναν χωρισμό και να ελαχιστοποιηθεί η πιθανή ζημιά στις μελλοντικές τους σχέσεις.

«Πάνω από 1.200 νέοι μας είπαν ότι χρειάζονται υποστήριξη για να αντιμετωπίσουν τις άσχημες εμπειρίες που αφήνει ένας χωρισμός», ανέφερε σε δήλωσή της η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Ανάπτυξης και Απασχόλησης Priyanka Radakrishnan.

Advertisment

Μέρος της καμπάνιας – η οποία χρησιμοποιεί το σύνθημα “κατέχει τα συναισθήματα” – περιλαμβάνει μια ειδική γραμμή βοήθειας, μέσω γραπτού μηνύματος ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για τους νέους που δυσκολεύονται με έναν χωρισμό.

«Αυτός είναι ένας τρόπος να εμπνεύσουμε τους νέους να γίνουν πιο δυνατοί και να έχουν αυτοεκτίμηση και ανθεκτικότητα», δήλωσε ο υφυπουργός Radhakrishnan, σημειώνοντας ότι μια τέτοια εκστρατεία δεν έχει γίνει ποτέ αλλού.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Κοινωνικής Ανάπτυξης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 1.200 νέους Νεοζηλανδούς διαπιστώθηκε ότι το 68% είχε βιώσει πολλά άσχημα συναισθήματα πέρα από τη “φυσιολογική θλίψη του χωρισμού”.

Η εκστρατεία “Love Better” αποτελεί επίσης μέρος της ευρύτερης εθνικής στρατηγικής της κυβέρνησης για την εξάλειψη της ενδοοικογενειακής και σεξουαλικής βίας.

Η Νέα Ζηλανδία έχει ντροπιαστικές στατιστικές για την ενδοοικογενειακή και σεξουαλική βία και χρειαζόμαστε καινοτόμες προσεγγίσεις για να σπάσουμε τον κύκλο, επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, κάθε χρόνο η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας διερευνά περισσότερα από 100.000 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Το 2020, η αστυνομία έλαβε 9.723 καταγγελίες για σεξουαλική βία και περίπου τα μισά από τα άτομα που κατήγγειλαν αδίκημα σεξουαλικής βίας στη Νέα Ζηλανδία ήταν κάτω των 18 ετών κατά τη στιγμή του περιστατικού, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ / CNN

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

7 άβολες ερωτήσεις που είναι «αναγκαίο» να κάνετε στον σύντροφό σας για να περάσετε στο επόμενο βήμα
Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ
Εσείς «κρατάτε σκορ»; Η καθημερινή συμπεριφορά που υπονομεύει τις σχέσεις μας
Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση