Έφυγε από τη ζωή ο Mathew Perry, γνωστός ως Τσάντλερ Bing από τα Φιλαράκια

Ο Matthew Perry, γνωστός από το ρόλο του ως Chandler Bing στην αγαπημένη κωμική σειρά Friends, έφυγε πρόσφατα από τη ζωή σε ηλικία 54

Ο Matthew Perry, γνωστός από το ρόλο του ως Chandler Bing στην αγαπημένη κωμική σειρά Friends, έφυγε πρόσφατα από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών οδηγώντας σε βαθιά τους θαυμαστές και τη βιομηχανία του θεάματος στο σύνολό της. Η ερμηνεία του Perry ως Chandler Bing τον έκανε γνωστό σε όλους και συνέβαλε στην τεράστια επιτυχία των Friends, η οποία παραμένει μια από τις πιο εμβληματικές τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών.

Το κωμικό ταλέντο του Πέρι και η ερμηνεία του ως Τσάντλερ Μπινγκ τον έκαναν γνωστό στο κοινό σε όλο τον κόσμο. Το κοινό αγάπησε το σαρκαστικό πνεύμα και τις αξιαγάπητες ιδιορρυθμίες του χαρακτήρα που εδραίωσαν τη θέση του στην ιστορία της τηλεόρασης. Το Friends έτρεξε για 10 σεζόν, από το 1994 έως το 2004, και συνεχίζει να προβάλλεται για το χιούμορ του, τους αφομοιώσιμους χαρακτήρες του και τη διαρκή δημοτικότητά του.

Advertisment

Πρώιμη ζωή και καριέρα

Ο Matthew Perry γεννήθηκε στο Williamstown της Μασαχουσέτης στις 19 Αυγούστου 1969. Μεγάλωσε στο Οντάριο του Καναδά, όπου ο πατέρας του, John Bennett Perry, ήταν γνωστός ηθοποιός. Η επαφή του Πέρι με τη βιομηχανία του θεάματος από νεαρή ηλικία προκάλεσε το ενδιαφέρον του για την υποκριτική και την ακολούθησε επαγγελματικά.

Πριν από το ρόλο του στα Φιλαράκια, ο Πέρι εμφανίστηκε σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές, τελειοποιώντας την τέχνη του και αποκτώντας εμπειρία. Είχε guest ρόλους σε σειρές όπως το “Boys Will Be Boys” και το “Growing Pains”. Το 1999, ο Perry εντάχθηκε στο καστ της σειράς “The West Wing”, όπου έπαιξε το ρόλο του Joe Quincy, ενός δικηγόρου. Αν και αυτοί οι ρόλοι ανέδειξαν το ταλέντο του, ήταν η ερμηνεία του ως Chandler Bing που θα τον εκτόξευε πραγματικά.

Έδωσε αγώνα με τον εθισμό

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, ο Μάθιου Πέρι πάλεψε δημοσίως με τον εθισμό. Ήταν ανοιχτός για τους αγώνες του και παραδέχτηκε ότι δεν θυμόταν να γυρίζει τις σεζόν 3 έως 6 του Friends λόγω του εθισμού του. Ο εθισμός του Perry επηρέασε την προσωπική και επαγγελματική του ζωή και αναζήτησε θεραπεία για να τον ξεπεράσει. Το 1997 μπήκε για πρώτη φορά σε κέντρο αποτοξίνωσης και ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα. Ωστόσο, οι προκλήσεις του εθισμού επέμεναν και ο Πέρι αναζήτησε ξανά θεραπεία το 2001.

Advertisment

Παρά τους προσωπικούς του αγώνες, ο Perry χρησιμοποίησε τις εμπειρίες του για να βοηθήσει άλλους. Το 2013, συνίδρυσε μια εγκατάσταση νηφάλιας διαβίωσης ανδρών με την ονομασία Perry House για την παροχή υποστήριξης σε άτομα που βρίσκονται σε ανάρρωση. Ο Perry έγινε υπέρμαχος της αποκατάστασης του εθισμού, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα του για να ευαισθητοποιήσει και να μειώσει το στίγμα που περιβάλλει τον εθισμό. Το ταξίδι του προς τη νηφαλιότητα αποτέλεσε έμπνευση για πολλούς.

Θάνατος του Matthew Perry

Στις 27 Οκτωβρίου 2023, ο Μάθιου Πέρι έφυγε με τραγικό τρόπο από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών. Βρέθηκε νεκρός σε τζακούζι σε σπίτι στην περιοχή του Λος Άντζελες. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε σοκ στη βιομηχανία του θεάματος και άφησε τους θαυμαστές να θρηνούν την απώλεια ενός ταλαντούχου ηθοποιού. Η Warner Bros., το στούντιο πίσω από τα Φιλαράκια, εξέφρασε την οδύνη της και εξήρε το ταλέντο του Πέρι σε ανακοίνωσή της. Τα αίτια και ο τρόπος του θανάτου του βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση και θα διενεργηθεί νεκροψία για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες.

Ο θάνατος του Πέρι προκάλεσε πληθώρα αφιερωμάτων και συλλυπητηρίων από θαυμαστές, φίλους και συναδέλφους ηθοποιούς. Η επίδρασή του στην τηλεοπτική βιομηχανία και η ενσάρκωση του Τσάντλερ Μπινγκ θα μείνουν για πάντα στη μνήμη μας. Η απώλεια ενός τόσο ταλαντούχου ατόμου δημιούργησε ένα κενό που θα είναι δύσκολο να καλυφθεί.

Καριέρα πέρα από τα Φιλαράκια

Μετά το τέλος των Friends, ο Matthew Perry αντιμετώπισε την πρόκληση της μετάβασης από τον εμβληματικό ρόλο του Chandler Bing σε άλλα έργα. Ενώ είχε κινηματογραφικές και θεατρικές επιτυχίες στο όνομά του, συμπεριλαμβανομένων των ρόλων στα “The Whole Nine Yards” και “The End of Longing”, η εύρεση μιας άλλης επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς αποδείχθηκε δύσκολη. Ωστόσο, ο Πέρι συνέχισε να εργάζεται στη βιομηχανία του θεάματος, εξερευνώντας διαφορετικά έργα και επιδεικνύοντας την ευελιξία του ως ηθοποιός.

Η καριέρα του Πέρι μετά το “Friends” περιελάμβανε εμφανίσεις σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές, όπως το “The Good Wife”, το “Go On” και το “The Odd Couple”. Αν και οι σειρές αυτές δεν έφτασαν στο ίδιο επίπεδο επιτυχίας με τα Φιλαράκια, το ταλέντο και η αφοσίωση του Πέρι στην τέχνη του έλαμψαν σε κάθε ρόλο. Έκανε επίσης guest εμφανίσεις σε δημοφιλείς σειρές όπως το “The Simpsons” και το “The Ellen DeGeneres Show”, αναδεικνύοντας περαιτέρω τις κωμικές του ικανότητες.

Προσωπική ζωή και προβλήματα υγείας

Στην προσωπική του ζωή, ο Matthew Perry δεν παντρεύτηκε ποτέ και δεν απέκτησε παιδιά. Ενώ σημείωσε μεγάλη επιτυχία στην επαγγελματική του καριέρα, ο Πέρι αντιμετώπισε προβλήματα υγείας τα οποία συζητούσε ανοιχτά. Το 2018, αποκάλυψε ότι είχε υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση για μια απειλητική για τη ζωή του ρήξη παχέος εντέρου. Η εμπειρία αυτή λειτούργησε ως αφύπνιση, ωθώντας τον να δώσει προτεραιότητα στην υγεία και την ευεξία του.

Ο Perry τόνισε τη σημασία της νηφαλιότητας στη ζωή του, αναγνωρίζοντάς την ως κρίσιμο παράγοντα στο ταξίδι του προς την ανάρρωση. Μίλησε με ειλικρίνεια για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε και τα μαθήματα που πήρε στην πορεία. Η προθυμία του Perry να μοιραστεί τις εμπειρίες του και να υποστηρίξει την αποκατάσταση του εθισμού είχε σημαντικό αντίκτυπο, εμπνέοντας άλλους να αναζητήσουν βοήθεια και υποστήριξη.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Masterclass EN.ATZ. (1200 x 628 px)
Ανώνυμο σχέδιο (13)
7 Δώρα με νόημα που μπορείτε να κάνετε στα παιδιά σας αυτά τα Χριστούγεννα
Fb_post_25_years-01

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση