,

Πώς να πάρεις προαγωγή στην εργασία σου | 8 συμβουλές και στρατηγικές από την Career Coach Μαρία Παπάζογλου

Η προαγωγή στην εργασία είναι ένας σημαντικός στόχος που πολλοί εργαζόμενοι επιδιώκουν για να εξελίξουν την καριέρα τους. Ενώ δεν υπάρχει μαγικός τρόπος για

Πώς να πάρεις προαγωγή στην εργασία σου | 8 συμβουλές και στρατηγικές από την Career Coach Μαρία Παπάζογλου

Η προαγωγή στην εργασία είναι ένας σημαντικός στόχος που πολλοί εργαζόμενοι επιδιώκουν για να εξελίξουν την καριέρα τους. Ενώ δεν υπάρχει μαγικός τρόπος για να εξασφαλίσεις μια προαγωγή, υπάρχουν συγκεκριμένες στρατηγικές και συμβουλές που με την υποστήριξη ενός career coach θα σε υποστηρίξουν στον δρόμο προς την επιτυχία.

H Μαρία Παπάζογλου εισήγαγε το career coaching στην Ελλάδα πριν από 9 χρόνια και μοιράζεται σε αυτό το άρθρο 8 συμβουλές και στρατηγικές:

Advertisment

1. Ανέβασε το Επαγγελματικό σου Επίπεδο

Κράτησε τον επαγγελματισμό σου στο υψηλότερο επίπεδο. Η εκτίμηση και η αναγνώριση της αξίας σου προέρχονται συχνά από τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τους συναδέλφους, τους πελάτες και τα καθήκοντα σου. Και φυσικά ανέδειξε στους άλλους το επίπεδο του επαγγελματισμού σου δημιουργώντας το κατάλληλο personal branding. Offline, μέσα από την καθημερινή σου παρουσία και επικοινωνία, αλλά και online, μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και οπουδήποτε αλλού έχεις ψηφιακό αποτύπωμα.

2. Αναλάμβανε Πρωτοβουλίες

Μην περιμένεις να είναι όλα στρωμένα. Να αναλαμβάνεις πρωτοβουλίες που μπορούν να βελτιώσουν την εργασία και την ομάδα σου και να δείχνεις προθυμία για επιπλέον ευθύνες. Αυτό δείχνει δέσμευση, δείχνει τη διάθεσή σου να ανέβεις καθώς και ενδιαφέρον για την επιτυχία της εταιρείας.

3. Ανάπτυξε Δεξιότητες

Επένδυσε στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων σου. Υπάρχουν σεμινάρια, εκπαιδεύσεις και ομάδες career coaching για να δημιουργήσεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και να σε κάνουν πολύτιμο για τον εργοδότη σου. Επένδυσε στον εαυτό σου και αύξησε την αξία σου ως επαγγελματίας.

Advertisment

4. Δείξε Αφοσίωση

Δείξε ότι είσαι αφοσιωμένος στην εταιρεία, ακόμα και σήμερα που διανύουμε την εποχή των διαρκών αλλαγών και μετακινήσεων. Η σταθερότητα και η αφοσίωση είναι σημαντικά στοιχεία που εκτιμώνται συχνά όταν προωθούνται υποψήφιοι για προαγωγή. Όσοι αποφασίζουν για τις προαγωγές, θέλουν να γνωρίζουν πως μπορούν να επενδύσουν και να βασιστούν επάνω σου, έτσι ώστε να έχετε μαζί μια μακροχρόνια κοινή πορεία.

5. Κατανόησε την Εταιρική Κουλτούρα

Κατανόησε τις αξίες και την κουλτούρα της εταιρείας στην οποία εργάζεσαι. Αυτό το χρειάζεσαι για να διαπιστώσεις εάν είναι συμβατή με τις δικές σου προσωπικές αξίες έτσι ώστε να μπορείς να μακροημερεύσεις σε αυτό το περιβάλλον. Αυτό που ανακαλύπτουμε μέσα από τις συνεδρίες career coaching είναι πως όταν οι εργαζόμενοι αποφασίζουν να φύγουν από έναν εργοδότη οφείλεται συχνά στην ασυμβατότητα των αξιών κάτι που κάνει και τις δυο πλευρές να είναι δυσαρεστημένες. Ανέδειξε αυτές τις αξίες και προσπάθησε να προσφέρεις τα κατάλληλα στοιχεία που συντελούν στην επιτυχία της εταιρίας και τη δική σου.

6. Ανέπτυξε Δίκτυο

Ξεκίνησε και ανέπτυξε ένα ισχυρό δίκτυο επαγγελματικών σχέσεων. Επένδυσε χρόνο – και χρήματα – για να βρεθείς στους χώρους που θα σου επιτρέψουν να συναντήσεις και να επικοινωνήσεις με τους ανθρώπους που μπορούν να σε διευκολύνουν για να πετύχεις τους στόχους σου. Σεμινάρια, κλαδικά συνέδρια, εκδηλώσεις, εταιρικές συγκεντρώσεις είναι κάποιες εξαιρετικές ευκαιρίες για νέες στοχευμένες γνωριμίες. Οι επαφές αυτές μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της καριέρας σου.

7. Mentoring

Ζήτα συμβουλές και mentoring από προϊστάμενους και πιο έμπειρα στελέχη. Θα είναι οι πολύτιμοι σύμμαχοί σου για να αντιμετωπίσεις τις όποιες προκλήσεις αλλά και για να λάβεις καθοδήγηση για όσα θέλεις να πετύχεις. Ζήτα τη γνώμη τους λοιπόν για τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσεις για να εξελίξεις τη σταδιοδρομία σου πετυχαίνοντας μια προαγωγή στην εταιρία που βρίσκεσαι σήμερα. Μετά από 28 χρόνια στο επαγγελματικό περιβάλλον εξακολουθώ να έχω μέντορες που με υποστηρίζουν να προχωρώ διαρκώς.

8. Επικοινωνία

Ανέπτυξε τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες. Αυτό θα σε βοηθήσει να οικοδομήσεις ευκολότερα τις συναδελφικές σου σχέσεις που είναι κλειδί για την εξέλιξή σου. Η ικανότητα να εκφράζεις τις ιδέες σου και να επικοινωνείς αποτελεσματικά είναι σημαντική για την επιτυχία σε υψηλότερα επίπεδα. Θυμάμαι το παράδειγμα της Λ. με την οποία συνεργαζόμασταν στο πλαίσιο του career coaching και επιλέχθηκε τελικά για να λάβει εκείνη την προαγωγή και όχι άλλοι παλαιότεροι συνάδελφοι, ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Ο Διευθυντής της έκρινε πως λόγω των άριστων συναδελφικών σχέσεων που διατηρούσε με όλους, θα είναι η πιο κατάλληλη να «ανέβει» επειδή είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση όλης της ομάδας.

Με τη συνδυασμένη εφαρμογή αυτών των συμβουλών και στρατηγικών, μπορείς να αυξήσεις τις πιθανότητές σου για προαγωγή. Θυμήσου να είσαι αφοσιωμένος, να αναλαμβάνεις πρωτοβουλίες και να αναπτύσσεις δεξιότητες που θα κάνουν την προσφορά σου ανεκτίμητη για την εταιρεία.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

panelists
leaderman
spiliotis2
acropolis

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση