, ,

Αποτυχημένες σχέσεις: Ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγούνται στο κενό;

5 λόγοι για τους οποίους αποτυγχάνουν οι σχέσεις.

Αποτυχημένες σχέσεις: Ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγούνται στο κενό;

Αποτυχημένες σχέσεις: Ποιοι είναι οι λόγοι
που οδηγούνται στο κενό;

Έχουμε διαβάσει κατά καιρούς πολλά άρθρα για τις σχέσεις. Άρθρα για το πώς να κάνετε μια σχέση να διαρκέσει, πώς να την κάνετε πιο ποιοτική, επιτυχημένη και άλλα πολλά. Λίγα πράγματα όμως ξέρουμε σχετικά με το γιατί ορισμένες σχέσεις αποτυγχάνουν και ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που οδηγούν δύο ανθρώπους σε αδιέξοδο.

Advertisment

Δείτε: 5 τύποι συντρόφων που δεν αξίζει να ανεχόμαστε

5 λόγοι για τους οποίους αποτυγχάνουν οι σχέσεις

Έλλειψη εμπιστοσύνης

Η εμπιστοσύνη είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να κρατηθεί μια σχέση σταθερή. Όταν η εμπιστοσύνη κλονίζεται, κλονίζεται μαζί και όλο το οικοδόμημα μεταξύ των δύο πλευρών. Κι εκεί αρχίζουν τα προβλήματα. Δείξτε εμπιστοσύνη στο σύντροφό σας και προστατέψτε τη σχέση σας από τυχόν κακόβουλα σχόλια ή κινήσεις που μπορεί να υπάρξουν.

https://enallaktikidrasi.com/2016/11/apotyximenes-sxeseis-logoi-odigountai-keno/

Έλλειψη σεβασμού

Ο αμοιβαίος σεβασμός είναι η κινητήριος δύναμη του ζευγαριού. Μέσα από τον σεβασμό θα καταφέρετε να ισορροπήσετε και πολλά άλλα χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα σε μια σχέση, όπως η ενότητα, η αγάπη, η ειλικρίνεια και η κατανόηση. Αυτά και άλλα πολλά, είναι οι θεμέλιοι λίθοι ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που είναι μαζί, και ο σεβασμός μπορεί να τα ενισχύσει.

Advertisment

Ανειλικρίνεια

Η ειλικρίνεια είναι τόσο σημαντική σε μία σχέση, που αποτελεί, ίσως, το νούμερο ένα χαρακτηριστικό που θα πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στο ζευγάρι. Τα ψέματα είναι ικανά να διαλύσουν τη σχέση και μαζί όλα τα παραπάνω που έχουν αναφερθεί. Χωρίς ειλικρίνεια, δεν μπορεί να υπάρξει σεβασμός, αγάπη, ενότητα, εμπιστοσύνη και, τελικά, ούτε και η ίδια η σχέση. Να είστε ειλικρινείς με το σύντροφό σας, ακόμα κι αν αυτό που θα του πείτε δεν θα του αρέσει εκείνη τη στιγμή. Στο τέλος, είναι σίγουρο πως θα το εκτιμήσει.

https://enallaktikidrasi.com/2016/11/apotyximenes-sxeseis-logoi-odigountai-keno/

Σκληρά λόγια και συνεχής γκρίνια

Μπορεί να έχετε σχέση με έναν άνθρωπο και να αισθάνεστε οικειότητα απέναντί του, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να ανοίγετε το στόμα σας και να λέτε ό,τι σας έρχεται στο μυαλό παρορμητικά. Πολλοί δικαιολογούν την άσχημη συμπεριφορά τους και «κρύβονται» πίσω από την παρορμητικότητα αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι. Τα σκληρά λόγια αλλά και η καθημερινή γκρίνια, μπορούν να αποτελέσουν την αιτία για την οποία μια σχέση θα φθαρεί και, τελικά, θα τελειώσει.

Συχνοί καυγάδες

Οι ατελείωτοι τσακωμοί είναι το νούμερο ένα σημάδι ότι η σχέση δεν βαδίζει καλά. Η έλλειψη όλων των παραπάνω στοιχείων, μπορεί άνετα να οδηγήσει σε συχνούς καυγάδες ανάμεσα στο ζευγάρι, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια μίζερη πραγματικότητα, που με τη σειρά της, δεν μπορεί να οδηγήσει πουθενά αλλού παρά στην αποτυχία της σχέσης.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κανόνας 7-7-7: Η τακτική που κάθε υγιής σχέση θα πρέπει να ακολουθεί
Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες
Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση