, , ,

Συνταγή: Μπισκότα βουτύρου με αμύγδαλα και μέλι

Αυτή η συνταγή για μπισκότα χρησιμοποιεί το μέλι ως το μόνο γλυκαντικό και απαλά καβουρδισμένα αμύγδαλα για να αντικαταστήσει το βούτυρο που βρίσκουμε σε

Συνταγή: Μπισκότα βουτύρου με αμύγδαλα και μέλι

Αυτή η συνταγή για μπισκότα χρησιμοποιεί το μέλι ως το μόνο γλυκαντικό και απαλά καβουρδισμένα αμύγδαλα για να αντικαταστήσει το βούτυρο που βρίσκουμε σε παρόμοια μπισκότα, ειδικά του εμπορίου. Μια ελαφριά γεύση βουτύρου αναμιγμένη με μέλι στη γέμιση προσφέρει στα μπισκότα μια πλούσια γεύση χωρίς πολλά κορεσμένα λιπαρά.

Υλικά

– 1 κούπα ολόκληρα αμύγδαλα, ψημένα

Advertisment

– 1 ¼ κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως

– 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

– 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Advertisment

– 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

– 2/3 κούπα και ¼ (ξεχωριστά) μέλι

– 1/3 κραμβέλαιο (ή ελαιόλαδο)

– 1 μεγάλο αυγό

– 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

– 3 κουταλιές της σούπας ψημένα και κομμένα αμύγδαλα για το γαρνίρισμα

Οδηγίες

1. Βάλτε τα ολόκληρα αμύγδαλα σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν ψιλά κομμάτια. Μεταφέρετέ τα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το αλεύρι ολικής αλέσεως, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε καλά.

2. Χτυπήστε τα 2/3 του μελιού, το λάδι και 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μπολ με ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αναμιχθούν καλά. Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια, μέχρι να αναμιχθούν καλά. Προσθέστε τα υγρά υλικά στα στεγνά. Ανακατέψτε καλά. Βάλτε στο ψυγείο τη ζύμη για 1 ώρα.

3. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 oC. Καλύψτε ένα ταψάκι και χαρτί ψησίματος.

4. Με ένα κουτάλι της σούπας φτιάξτε μικρές μπάλες ζύμης και τοποθετήστε τες πάνω στο χαρτί ψησίματος με μικρή απόσταση μεταξύ τους. Πιέστε ελαφριά με το δάχτυλό σας στο κέντρο της κάθε μπάλας.

5. Ψήστε τα σε δόσεις μέχρι να χρυσίσουν από πάνω. Το πολύ 13- 15 λεπτά. Μεταφέρετέ τα σε μια συρμάτινη σχάρα. Αφήστε τα να κρυώσουν για 30 λεπτά.

6. Ανακατέψτε το υπόλοιπο μέλι και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα μικρό μπολ μέχρι να γίνει μια κρέμα. Χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα στο κέντρο κάθε μπισκότου και από πάνω καλύψτε με 2 κομμένα αμύγδαλα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Συνταγή | Παραδοσιακή σκορδαλιά με ψωμί (βίντεο)
Εύκολη συνταγή για λαγάνα | Με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας
4 φαγητά που δεν είχατε σκεφτεί ότι μπορείτε να προσθέσετε ρίγανη για extra γεύση
Pancakes: 15 συνταγές για πρωινό, δεκατιανό και απογευματινό

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση