, , ,

Συνταγή: Οδοντόκρεμα κατά της αιμοραγίας των ούλων

Τη συνταγή μας δίνει η Άννα. Έχω φτιάξει και χρησιμοποιώ εδώ και καιρό, οδοντόκρεμα με λάδι καρύδας, μαγειρική σόδα και αιθέριο έλαιο γαρύφαλλο. Είναι

Τη συνταγή μας δίνει η Άννα.

Έχω φτιάξει και χρησιμοποιώ εδώ και καιρό, οδοντόκρεμα με λάδι καρύδας, μαγειρική σόδα και αιθέριο έλαιο γαρύφαλλο.
Είναι καταπληκτική, βοηθά στο να μην ματώνουν τα ούλα (με το οποίο είχα μεγάλο πρόβλημα) και αφήνει μια πολύ ευχάριστη αίσθηση όπως και μυρωδιά στο στόμα. Δεν έχω βάλει γλυκαντικά ούτε αφριστικά, κι έτσι δεν έχεις την ίδια εμπειρία όπως με τις οδοντόκρεμες του εμπορίου.

Ωστόσο αν κάποιος ήθελε να την κάνει να αφρίζει, εύκολα θα μπορούσε να προσθέσει λίγο σαπούνι από 100% ελαιόλαδο (χειροποίητο κατά προτίμηση) όπως και λίγη στέβια. Επίσης αντί για γαρύφαλλο, μπορεί να βάλει αιθέριο έλαιο μέντας για να μην τον ξενίσει κατά την χρήση. Συμπληρωματικά χρησιμοποιώ στοματικό διάλυμα από νερό και οξυζενέ (για εσωτερική χρήση) σε μεγάλη αραίωση.
Καθαρίζει παραιτέρω και λευκαίνει τα δόντια αρκετά. Ενισχύει σημαντικά στο να μην ματώνουν τα ούλα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ίδιο το διάλυμα σαν “οδοντόκρεμα” ή μάλλον οδοντόνερο στην περίπτωση αυτή.

Όταν το αντικατέστησα κάποια φορά με την οδοντόκρεμά μου, σταμάτησε “μαχαίρι” το μάτωμα των ούλων σε 3 μέρες!! Από τότε…πεντακάθαρα τα δόντια μου!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε