, ,

Γιατί τα ζευγάρια χωρίζουν περισσότερο την άνοιξη;

Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο… χωρισμός την άνοιξη! Κατά παράφραση της λαϊκής παροιμίας φαίνεται ότι η άνοιξη, όσο ρομαντική εποχή κι αν

Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο… χωρισμός την άνοιξη! Κατά παράφραση της λαϊκής παροιμίας φαίνεται ότι η άνοιξη, όσο ρομαντική εποχή κι αν είναι… προκαλεί ρήγματα στις σχέσεις των ζευγαριών.

Σύμφωνα με τον ερευνητή Ντέιβιντ ΜακΚάντλες, ο οποίος μελέτησε μεγάλο μέρος των δημοσιεύσεων των χρηστών των κοινωνικών δικτύων, οι περισσότεροι χωρισμοί συμβαίνουν στην αρχή της άνοιξης και λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Advertisment

Οπως ισχυρίζεται ο ερευνητής, ο οποίος έβαλε στο μικροσκόπιο τη συχνότητα με την οποία εμφανίζονταν μέσα στη διάρκεια του έτους λέξεις όπως «χωρισμός» και «χώρισα», διαπίστωσε πως οι «επικίνδυνες» περίοδοι για μια σχέση είναι οι δύο πρώτες εβδομάδες του Δεκεμβρίου καθώς και οι πρώτες εβδομάδες της άνοιξης!

Ακολουθούν σε επικινδυνότητα η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και η Πρωταπριλιά, και οι τελευταίες εβδομάδες του Ιουνίου και το πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου.

Οι ήρεμοι μήνες όπου οι σχέσεις δεν απειλούνται αλλά κυλάνε ήρεμα αναδεικνύονται ο Αύγουστος, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος.

Advertisment

Ταυτόχρονα, έρευνα των επιστημόνων του Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Σουηδίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας πως η άνοιξη «τραυματίζει θανάσιμα» τη λίμπιντο με συνέπεια να μειώνεται η επιθυμία για σεξ.

Οι αιτίες που ενοχοποιούνται για την εκδήλωση του φαινομένου έχουν να κάνουν με τις αλλεργίες, οι οποίες κάνουν θραύση την εποχή αυτή.

Βάσει μελέτης που πραγματοποίησαν όσοι ταλαιπωρούνται από αλλεργική ρινίτιδα και έχουν βουλωμένη μύτη, λόγω αλλεργίας ή κρυολογήματος χάνουν το ενδιαφέρον τους για σεξ.

Αυτό συμβαίνει γιατί περιορίζεται η όσφρηση και μειώνεται ο ρόλος των φερομονών (οι χημικές ουσίες του έρωτα).

Πηγή

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κανόνας 7-7-7: Η τακτική που κάθε υγιής σχέση θα πρέπει να ακολουθεί
Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες
Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση