Άσκηση: Διερευνήσετε τι σκέφτεται το υποσυνείδητό σας για κάποιο ζήτημα

Η άσκηση που ακολουθεί είναι αρκετά απλή και φυσικά δεν μπορεί να υποκαταστήσει την πραγματική αυτογνωσία ή ψυχοθεραπεία. Είναι όμως πολύ χρήσιμη και τα

Η άσκηση που ακολουθεί είναι αρκετά απλή και φυσικά δεν μπορεί να υποκαταστήσει την πραγματική αυτογνωσία ή ψυχοθεραπεία. Είναι όμως πολύ χρήσιμη και τα αποτελέσματά της θα σας εκπλήσσουν από καιρό σε καιρό.

Όπως διαβάσαμε στο άρθρο “Συνειδητό και Υποσυνείδητο. Γιατί Δεν ελέγχουμε τη ζωή μας;” πολλές φορές ο συνειδητός νους έχει μια εντελώς διαφορετική άποψη από τον ασυνείδητο νου.

Advertisment

Υπάρχει λοιπόν μια εξαιρετικά απλή άσκηση που ονομάζεται Αυτόματη Γραφή και η οποία μας επιτρέπει, ή για την ακρίβεια, εμείς επιτρέπουμε στο υποσυνείδητο νου μας να εκφραστεί ευκολότερα.

Η διαδικασία είναι η εξής:

Θα χρειαστείτε χαρτί, στυλό ή μολύβι και προπάντων ηρεμία.

Advertisment

Φέρνετε το ζήτημα που σας απασχολεί στο προσκήνιο της σκέψης σας. Μην αναλώνετε πολύ χρόνο και μην το υπεραναλύσετε.

Έπειτα δώστε εντολή στο χέρι σας να γράψει αυθόρμητα οτιδήποτε, έχοντας πάντα στο προσκήνιο του μυαλού σας το ζήτημα που σας απασχολεί.

Είναι σημαντικό να μην υπαγορεύσετε το γράψιμο αλλά να επιτρέψετε στο χέρι σας να γράφει αυτόματα, χωρίς τη μεσολάβηση της σκέψης σας. Καλό είναι να μην διαβάζετε στην αρχή όσα γράφονται για να μην επηρεάσετε τη διαδικασία. Προτιμήστε να κοιτάτε αλλού ή να έχετε κλειστά μάτια ή απλά να παρεμποδίζετε το μυαλό σας να αναλύει όσα διαβάζει. Αυτό θα το κάνετε μόλις τελειώσει η άσκηση.

Με λίγη εξάσκηση θα το κατανοήσετε και θα σας γίνει πολύ εύκολη διαδικασία.

Μπορεί να δείτε ότι έχουν γραφτεί λέξεις, προτάσεις ή ακόμα και σχήματα. Είναι πραγματικά απίθανος ο τρόπος που το υποσυνείδητο μπορεί να μας μιλάει. Πολλές φορές τα γραφόμενα έχουν εμφανή σχέση με το ζήτημά σας, άλλες φορές η σχέση μπορεί να μην είναι το ίδιο εμφανής και να χρειάζεται να εργαστείτε με τον εαυτό σας για να κατανοήσετε τα βαθύτερα μηνύματα.

Αυτή η άσκηση προτείνεται κατά βάση σε ανθρώπους που έχουν εργαστεί με τον εαυτό τους και μπορεί να προσφέρει θαυμάσιες πληροφορίες στις οποίες έχουμε ελάχιστη ή καθόλου πρόσβαση ενώ χρησιμοποιείται συχνά σε ομάδες ψυχθεραπείας ή αυτοβελτίωσης.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
"Contakids" | Σωματικό παιχνίδι και χορός για γονείς και παιδιά 2-5 ετών (φωτογραφίες + βίντεο)
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση