, ,

Μάσκες ομορφιάς με αυγό

Όσο περίεργο και αν σου ακούγεται, ξεπέρασε το γιατί το αυγό μπορεί να γίνει ο καλύτερος σου φίλος σε θέματα μπωτέ! Περιέχει πολλές πρωτεΐνες

Όσο περίεργο και αν σου ακούγεται, ξεπέρασε το γιατί το αυγό μπορεί να γίνει ο καλύτερος σου φίλος σε θέματα μπωτέ! Περιέχει πολλές πρωτεΐνες που είναι ευεργετικές για την επιδερμίδα, είναι δυναμωτικό, είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, έχει τονωτικές και συσφικτικές ιδιότητες, ενώ ο κρόκος θεωρείται μυστικό μακροζωίας!

Τι να κάνεις τώρα εσύ με αυτές τις πληροφορίες; Μάσκες ομορφιάς!

Advertisment

Για αντιγήρανση.

Κάνε ένα μείγμα από ασπράδι αυγού και μία κουταλιά ελαιόλαδο. Ανακάτεψε πολύ καλά τα δύο αυτά συστατικά και άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπο σου για 10΄.Άφησε το να στεγνώσει και μετά ξέπλυνε το με ζεστό νερό.

Για σύσφιξη.

Advertisment

Κάνε έναν πολύ καλό καθαρισμό στο πρόσωπο σου και μετά πάρε τα ασπράδια δύο αυγών, χτύπησέ τα ελαφρά και άπλωσέ τα σε όλη την επιφάνεια του προσώπου σου εκτός από την περιοχή των ματιών. Άφησε τη μάσκα για 10-15 λεπτά μέχρι να αισθανθείς ότι σε «τραβάει». Ξέβγαλέ στην αρχή με χλιαρό και σιγά σιγά με κρύο νερό.

Για αναζωογόνηση.

Πάρε 1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο, ένα ασπράδι αυγού, 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη (θα τη βρεις σε φαρμακεία) και περίπου 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι. Χτύπησε τα όλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα μείγμα τόσο πυκνό όσο είναι περίπου η οδοντόκρεμα. Άπλωσε το μείγμα όχι μόνο στο πρόσωπο, αλλά και στο λαιμό σου, άφησέ το για 10 λεπτά και ξέπλυνε πολύ καλά το δέρμα σου με χλιαρό νερό. Η επιδερμίδα σου θα είναι πιο νεανική από ποτέ, θα δείχνει φρέσκια και θα είναι πολύ πιο απαλές και λεπτές όλες οι ρυτίδες έκφρασης.

Για λάμψη.

Αυτό είναι ένα πολύ απλό, αλλά θαυματουργό μείγμα. Βάλε στο μίξερ ένα ώριμο μαλακό αβοκάντο, 3 κουταλιές μέλι και ένα αυγό και ανακάτεψε τα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα στο χρώμα της ώχρας. Άπλωσε το μείγμα για 10 λεπτά στο πρόσωπο σου και ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Για ενυδάτωση.

Χτύπησε τον κρόκο ενός αυγού με 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο γάλα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Με ένα βαμβάκι άπλωσέ το σε όλο σου το πρόσωπο ταμπονατιστά και άφησε το για 15 λεπτά. Μετά αφαίρεσε τη μάσκα με ένα χαρτομάντιλο και ξέβγαλε αρχικά με χλιαρό και μετά με κρύο νερό. Η επιδερμίδα σου θα ενυδατωθεί βαθιά και αν είσαι προσεκτική στον τρόπο εφαρμογής και αφαίρεσης της μάσκας δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με ερεθισμούς και κοκκινίλες ακόμα και αν έχεις πολύ ευαίσθητο δέρμα.

Πηγή

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου τώρα που έχει κρύο
Λάδι καρύδας για τα μαλλιά. Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε
5 προειδοποιητικά σημάδια γήρανσης και πώς να τα καταπολεμήσετε
Γαλακτικό οξύ | Τα οφέλη του για την επιδερμίδα και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση