, , , ,

Η ενίσχυση των σχέσεων γονέα και παιδιού προλαμβάνει την παραβατικότητα των ανηλίκων

Οι ισχυροί δεσμοί γονέων-παιδιών προλαμβάνουν την παραβατικότητα των ανηλίκων.

Η διαμόρφωση ισχυρών δεσμών μεταξύ γονέα και παιδιού, δημιουργεί τις απαραίτητες συνθήκες για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων. Αυτό έδειξαν πολύχρονες έρευνες τριών επιστημόνων που τιμήθηκαν για το έργο τους με το βραβείο Εγκληματολογίας από το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης.

Πρόκειται για τον Αμερικανό Τράβις Χίρσι, καθηγητή κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνας, την Αμερικανίδα Κάθι Σπατς Γουίντομ, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Τζον Τζέι της Νέας Υόρκης και τον Σουηδό Περ Όλαφ Βίκστρεμ, καθηγητή εγκληματολογίας στο Κέμπριτζ.

Οι τρεις ερευνητές μελετούσαν ομάδες παιδιών σε Η.Π.Α και Αγγλία και διερεύνησαν τη σχέση μεταξύ των γονέων και των παιδιών και πώς μπορεί αυτή να επηρεάσει μια μελλοντική παραβατική συμπεριφορά. Κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η ύπαρξη ισχυρών δεσμών, έστω και με τον έναν γονιό, μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη σε πιθανές παραβατικές πράξεις, αφού έτσι ενισχύεται η αίσθηση της ηθικής, ο σεβασμός προς τις αστυνομικές αρχές και το νόμο, καθώς και η θέληση για συμμετοχή σε δραστηριότητες που είναι κοινωνικά αποδεκτές.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε