, , , ,

Thomas Lodi, ένας γιατρός που τάσσεται ανοικτά κατά της συμβατικής θεραπείας του καρκίνου

Ο δρ Thomas Lodi είναι ένας γιατρός ο οποίος ισχυρίζεται ότι, αφού πραγματοποίησε έρευνες όσον αφορά τις εναλλακτικές θεραπείες σε διάφορα προβλήματα υγείας, δεν

Ο δρ Thomas Lodi είναι ένας γιατρός ο οποίος ισχυρίζεται ότι, αφού πραγματοποίησε έρευνες όσον αφορά τις εναλλακτικές θεραπείες σε διάφορα προβλήματα υγείας, δεν μπορούσε πλέον από «ηθικής πλευράς να εφαρμόσει τη συμβατική ιατρική». Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξή του εδώ www.youtube.com

Συνοψίζοντας, ο Lodi αναφέρει ότι τελειώνοντας ένα βιβλίο με τίτλο «Medical Miracle», δεν μπορούσε πλέον να συνεχίσει τις τρέχουσες μεθόδους θεραπείας που χρησιμοποιούσε. Μιλάει για σεβασμό απέναντι στη Φύση, την οποία θεωρεί την απόλυτη εκδήλωση του «Θείου» και ο ίδιος λυπάται που οι άνθρωποι καταρρέουν μέσα σε 60 δευτερόλεπτα.

Advertisment

Στη συνέχεια δηλώνει ότι «αγαπά τον καρκίνο» διότι τον θεωρεί ως ένα «χτύπημα στον ώμο». Περιγράφει τους ανθρώπους ως «φυσικά πλάσματα» και γι’ αυτό πιστεύει ότι ανταποκρίνονται καλύτερα στις φυσικές θεραπείες. Μιλάει για τη φυσική ικανότητα του σώματος να θεραπεύεται και θεωρεί τη χημειοθεραπεία δηλητήριο. Δεν θέλει να «πολεμήσει τον καρκίνο» τον οποίο θεωρεί «λάδι στη φωτιά», αλλά αντιθέτως έχει στόχο τη «στήριξη της υγείας». Τώρα, διαθέτει ένα θεραπευτικό κέντρο και όχι ιατρικές εγκαταστάσεις. Σημασιολογικό; Ίσως.

Τι αξίζει να συγκρατήσετε από όλα αυτά; Φυσικά, η διαμάχη ανάμεσα στη «συμβατική» ιατρική και τις «εναλλακτικές» θεραπείες μαίνεται εδώ και πολύ καιρό. Αυτή η διαμάχη μας επηρεάζει όλους πάρα πολύ, αφού πιθανόν μια μέρα να βρεθούμε στην τραγική θέση να υποχρεωθούμε να επιλέξουμε μία από τις δύο αυτές μορφές θεραπείας.

Αρχικά πρέπει να εξετάσουμε τι είναι ο καρκίνος. Ουσιαστικά, ο καρκίνος περιγράφει τι συμβαίνει όταν ένα κύτταρο μεταλλάσσεται. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην οξείδωση, την ακτινοβολία και άλλους στρεσογόνους παράγοντες που τελικά αλλάζουν τη δομή του DNA και καθιστούν το κύτταρο άχρηστο. Βέβαια, αυτό στην πραγματικότητα συμβαίνει όλη την ώρα, αλλά όταν συμβαίνει σε αρκετά μεγάλη κλίμακα γίνεται βλαβερό.

Advertisment

Τα κύτταρά μας αναπαράγονται. Κάθε φορά που ένα μεταλλαγμένο κύτταρο διαιρείται φτιάχνει περισσότερα αντίγραφα με τα ίδια ελαττώματα. Αυτό εξαπλώνεται συνεχώς μέχρι να προκληθεί ανεπάρκεια οργάνων ή κάποια άλλη μοιραία επιπλοκή. Δεν είναι τόσο εύκολο να θεραπευτεί ο καρκίνος όπως οι άλλες ασθένειες επειδή πηγάζει από μέσα μας. Αυτά είναι τα δικά μας κύτταρα, κι έτσι το ανοσοποιητικό μας σύστημα δεν γνωρίζει πάντοτε ότι πρέπει να τους επιτεθεί. Μερικές φορές μπορεί να αφαιρεθεί χειρουργικά, άλλες φορές όχι.

Ο Lodi ισχυρίζεται ότι μπορείτε να βελτιώσετε την υγεία σας προκειμένου να βοηθήσετε το σώμα σας να καταπολεμήσει τα καρκινικά κύτταρα και να διορθώσει τη βλάβη.

Ωστόσο, αυτό που οι περισσότεροι γιατροί συστήνουν είναι εκτεταμένες θεραπευτικές μεθόδους όπως η χημειοθεραπεία που έχει σχεδιαστεί για να εξολοθρεύει τα επικίνδυνα κύτταρα, παρ’ όλο που σκοτώνουν ακόμα και τα υγιή κύτταρα προκαλώντας πολλές παρενέργειες.

Ποια είναι λοιπόν η λύση; Ακολουθήστε τη μεσαία οδό. Ερευνήστε, βρείτε κάποιον ιατρό ο οποίος έχει γνώση των εναλλακτικών μεθόδων θεραπείας και της διατροφής ή βρείτε έναν διατροφολόγο που θα σας βοηθήσει είτε να δοκιμάσετε κάποια θεραπευτική διατροφή, είτε μια διατροφή που θα μειώνει τις παρενέργειες τις συμβατικής θεραπείας είτε τέλος μια διατροφή που θα σας βοηθήσει να αποτοξινωθείτε από την τοξική χημειοθεραπεία. Οι μέθοδοι θεραπείας δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να είναι αλληλοαποκλειόμενες. Σε κάθε περίπτωση, να θυμάστε ότι όποια μέθοδο θεραπείας και να επιλέξετε, η διερεύνηση και η θεραπεία των ψυχολογικών αιτιών που δημιούργησαν εξαρχής το πρόβλημα, είναι καθοριστικής σημασίας για τη σωματική, συναισθηματική και νοητική σας ίαση.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Επιστήμονες κατάφεραν να εξαλείψουν τον ιό HIV από τα κύτταρα που μολύνει
Ίλιγγος: Πώς να τον αντιμετωπίσετε στο σπίτι (Χρήσιμες ασκήσεις)
Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας | 9 στους 10 αποφεύγουν τον οδοντίατρο λόγω υψηλού κόστους
Διονύσιος Σολωμός: Τα συντηρημένα χειρόγραφα του εθνικού ποιητή θα εκτεθούν στο Βυζαντινό Μουσείο στις 21/3

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση