, ,

Απλές ασκήσεις για να αλλάξετε την ενέργειά σας σε 1 λεπτό

Κουβαλάτε αρνητική ενέργεια; Ξεφορτωθείτε την!

Άρθρο της Marci Baron

Αρκετά χρόνια πριν, ένιωθα πολύ δυστυχισμένη. Το συναισθηματικό τίμημα του διαζυγίου μου και της απώλειας ενός παιδιού με είχε ρίξει σε έναν ατελείωτο ωκεανό θλίψης, ευθυνών και πόνου.

Advertisment

Παρόλο που είχα άλλα 2 παιδιά, ήμουν διαλυμένη ψυχολογικά. Ένιωθα ότι ήμουν το θύμα και δεν μπορούσα να ξεφύγω από αυτή την κατάσταση. Εκείνη την εποχή δεν το είχα συνειδητοποιήσει, αλλά είχα μέσα μου πολλή αρνητική ενέργεια. Η αρνητική ενέργεια είναι βαριά και συμπαγής. Ίσως έδειχνα ότι είμαι καλά, αλλά η αύρα μου δεν έλεγε ψέματα. Τελικά κατάφερα να μετατρέψω την ενέργειά μου με τη βοήθεια ενός πνευματικού θεραπευτή.

Μέσα από την εμπειρία της απελευθέρωσης των σωματικών, συναισθηματικών, ψυχικών και πνευματικών εμποδίων μέσω διαφόρων ενεργειακών θεραπειών, όπως η Ενεργειακή Θεραπεία, η Τεχνική Συναισθηματικής Απελευθέρωσης, το Ρέικι και η Ηχοθεραπεία, πήρα την ιδέα να γίνω κι εγώ θεραπεύτρια. Στην πρακτική μου εντόπισα τους 10 πιο συνηθισμένους λόγους που οι άνθρωποι κουβαλούν αρνητική ενέργεια.

Αν ορισμένοι από αυτούς σας αφορούν, ίσως ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε να αλλάζετε την ενέργειά σας:

Advertisment

1. Νιώθετε ότι πρέπει να έχετε πάντα δίκιο ή να κερδίζετε συνεχώς

Το να αισθάνεστε συνεχώς την ανάγκη να δίνετε μάχες, δεν σημαίνει ότι διαθέτετε δύναμη. Η πραγματική, αυθεντική δύναμη είναι χαμηλών τόνων.

Πώς θα το αντιστρέψετε: Ενισχύστε το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος, το τρίτο τσάκρα και την ενεργειακή δίνη της δύναμης χτυπώντας ελαφρά το κέντρο του στομαχιού σας και επαναλαμβάνοντας δυνατά 5 φορές τη φράση «Νιώθω τη δύναμή μου. Την καλώ τώρα». Φανταστείτε ένα όμορφο κίτρινο φως να διαχέεται από το στομάχι σας και απολαύστε το κρατώντας και τα 2 χέρια σας πάνω στο στομάχι σας.

2. Τα συναισθήματά σας είναι ακραία κι εκτός ελέγχου

Όταν βιώνετε ακραίες εναλλαγές διάθεσης, οι δονήσεις που εκπέμπει το σώμα σας γίνονται αντιληπτές από τους ανθρώπους γύρω σας. Τα συναισθήματά σας είναι μπερδεμένα και αυτή η ασυνέπεια μειώνει τη συχνότητα των δονήσεών σας.

Πώς να το αντιστρέψετε: Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας και χτυπήστε απαλά το μέσο του στήθους σας. Την ίδια στιγμή, πείτε στον εαυτό σας τη φράση «Όλα είναι καλά». Αυτό θα ενισχύσει και θα αποκαταστήσει τη θετική σας ενέργεια.

3. Κατηγορείτε συνεχώς τους άλλους

Η ζωή είναι σκληρή, αλλά το να κατηγορείτε συνεχώς τους άλλους ανθρώπους για τα προβλήματά σας σας κρατά κολλημένους.

Πώς να το αντιστρέψετε: Δείξτε αγάπη και συγχώρεση προς τον εαυτό σας και τους άλλους κάνοντας μασάζ στο τσάκρα της καρδιάς σας. Ακουμπήστε το χέρι σας στην περιοχή πάνω από το στήθος σας. Ενώ κάνετε μασάζ με δεξιόστροφη φορά, πείτε 5 φορές τη φράση «Αγαπώ, τιμώ και συγχωρώ βαθιά και ολοκληρωτικά τον εαυτό μου και τους άλλους. Μπορώ εύκολα και αβίαστα να νιώσω ευγνωμοσύνη, συγχώρεση και χαρά για όλα όσα έχω περάσει».

4. Είστε αντιδραστικοί και μιλάτε πριν σκεφτείτε

Μήπως ανοίγετε το στόμα σας για να μιλήσετε πριν σκεφτείτε πώς είναι τα πράγματα; Ίσως παρατηρήσετε ότι γεμίζετε τον χώρο γύρω σας με αρνητική ενέργεια γιατί προσβάλλετε τους άλλους χωρίς να αφιερώσετε χρόνο προκειμένου να εξετάσετε τι πραγματικά σημαίνουν τα λόγια σας.

Πώς να το αντιστρέψετε: Ο στόχος είναι να δείχνετε μεγαλύτερη ανταπόκριση και λιγότερη αντίδραση. Σε κάθε συζήτηση, ακόμα και στις φαινομενικά πιο ασήμαντες, περιμένετε πριν μιλήσετε. Ρωτήστε τον εαυτό σας «Πώς μπορώ να ξεκινήσω με αγάπη και κατανόηση;».

5. Αφηγείστε τις ίδιες αρνητικές εμπειρίες ξανά και ξανά

Πόσες φορές αφηγείστε την ίδια αρνητική ιστορία; Το να μιλάτε διαρκώς για το παρελθόν είναι ενεργειακά ισοδύναμο με το να κάνετε μπάνιο σε βρώμικο νερό. Ποτέ δεν πρόκειται να αισθανθείτε καλύτερα.

Πώς να το αντιστρέψετε: Αντί να πείτε «Δεν έχω χρήματα», πείτε «Περιμένω να δω πώς θα βρω χρήματα για να τακτοποιήσω τις υποχρεώσεις μου». Αντί να πείτε «Έχω πολλά προβλήματα υγείας», πείτε «Το σώμα μου θέλει να θεραπευτεί». Αυτή η απλή αλλαγή στις εμπειρίες σας θα φωτίσει αμέσως την ενέργειά σας.

6. Προσπαθείτε να βρείτε απαντήσεις έξω από εσάς

Η κοινωνία μας λέει ότι όλες οι απαντήσεις που ψάχνουμε βρίσκονται κάπου εκεί έξω. Ωστόσο, μπορούμε πραγματικά να τις βρούμε όλες μέσα μας.

Πώς να το αντιστρέψετε: Ενισχύστε το Τρίτο Μάτι σας χτυπώντας απαλά το σημείο ανάμεσα στα φρύδια σας, ενώ επαναλαμβάνετε 5 φορές φωναχτά τη φράση «Είμαι καθαρός/ή και αναγνωρίζω τη δική μου εσωτερική φωνή».

7. Είστε πολύ σκληροί με τον εαυτό σας

Μήπως τιμωρείτε τον εαυτό σας για τα λάθη που έχετε κάνει; Μήπως είστε πολύ αυστηροί μαζί του; Αυτή η συνήθεια σίγουρα ρίχνει την ενέργειά σας.

Πώς να το αντιστρέψετε: Για να γίνετε πιο επιεικείς με τον εαυτό σας, προσπαθήστε να τον δείτε όπως θα βλέπατε ένα παιδί που υποφέρει. Θα φωνάζατε, θα μαλώνατε και θα μειώνατε συναισθηματικά ένα παιδί για τα λάθη του; Φυσικά και όχι. Ο στόχος είναι να δείχνετε μεγαλύτερη ανταπόκριση και λιγότερη αντίδραση.

8. Οι σκέψεις σας είναι ως επί το πλείστον αρνητικές

Μέχρι τώρα, πιθανώς ακούγατε να μιλούν για τη δύναμη της θετικής σκέψης. Ωστόσο, δεν είναι τόσο εύκολο να κάνει κανείς χαρούμενες σκέψεις όταν συνεχώς επιβαρύνεται με τις αρνητικές. Οι σκέψεις μας δημιουργούν την πραγματικότητά μας, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσετε έναν νοητικό διακόπτη.

Πώς να το αντιστρέψετε: Ξεκινήστε να δείχνετε ευγνωμοσύνη. Προσωπικά, κάθε φορά που μια αρνητική σκέψη έρχεται στο μυαλό μου, αμέσως προσπαθώ να βρω κάτι θετικό. Είναι αδύνατον να είστε αρνητικοί όταν ξεκινάτε δείχνοντας ευγνωμοσύνη.

9. Πιστεύετε ότι δεν αξίζετε τίποτα

Ορισμένοι άνθρωποι θεωρούν ότι δεν αξίζουν τα δώρα της ζωής. Όταν πιστέψετε ότι το σύμπαν αποτελεί μια δύναμη γεμάτη αγάπη, θα νιώσετε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας να γίνετε ευτυχισμένοι.

Πώς να το αντιστρέψετε: Τονώστε το τσάκρα στο πάνω τμήμα του κεφαλιού σας εφαρμόζοντας απαλές, κυκλικές κινήσεις στην κορυφή του. Επαναλάβετε 5 φορές φωναχτά τη φράση «Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου να είμαι ευτυχισμένος/η».

10. Δεν ακολουθείτε την ευτυχία σας

Όταν δεν ασχολείστε με τις δραστηριότητες που πραγματικά σας ευχαριστούν, χωρίς να το θέλετε ρίχνετε ψυχολογικά και τον εαυτό σας και τους ανθρώπους γύρω σας.

Πώς να το αντιστρέψετε: Κάντε καθημερινά κάτι που σας κάνει ευτυχισμένους – κάτι μικρό ή και μεγαλύτερο. Αν ακολουθήσετε ό,τι σας κάνει ευτυχισμένους, θα οδηγηθείτε σε πιο ευχάριστες εμπειρίες και ευκαιρίες.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση