,

Ο δρόμος είναι το σημείο που ξεκινά η ζωή μας

Στον δρόμο βρίσκεται η ζωή, άλλες φορές θα τη δεις να σου χαμογελά κι άλλες να σου κουνά το δάχτυλο, μα και στις δυο

Ο δρόμος είναι το σημείο που ξεκινά η ζωή μας

Στο δρόμο βρήκαμε το μυθικό καταφύγιο των πιο κρυφών ονείρων μας. Εκεί όπου οι μεγαλύτεροι έρωτες ξεκίνησαν και σταμάτησαν. Σε κάποιο δρόμο ήταν, όταν έδωσες το πρώτο σου φιλί, όταν έκανες τεράστιες συζητήσεις ως το πρωί. Άλλες φορές τον διέσχιζες, άλλες απλά τον παρατηρούσες να φωτίζεται από τα φώτα της πόλης, καθώς λησμονούσες, σκεφτόσουν, αγκάλιαζες.

Advertisment

https://enallaktikidrasi.com/2016/05/o-dromos-einai-simeio-pou-xekina-zoi-mas/

Μη σε ξεγελά η άσφαλτος, θυμήσου ότι στη διαδρομή έσφαλες κι από εκεί έμαθες να προσανατολίζεσαι. Χάθηκες πολλές φορές, μα άλλες τόσες αντίκρυσες εικόνες εκπληκτικές και γνώρισες ανθρώπους που δεν περίμενες ότι θα γνώριζες ποτέ. Έναν δρόμο ψάχνουμε όλοι κατά βάθος, φτάνει να πάρουμε την απόφαση, να ανοίξουμε την πόρτα και να βγούμε έξω. Δεν είναι η μοναξιά ο λόγος που ψυχραγκαλιάζεις την αδράνεια των τεσσάρων τοίχων, αλλά το αποτέλεσμα. Ακολούθησε την ομορφιά που, αβίαστα και ανιδιοτελώς, σε καλεί να συμμεριστείς.

ο δρόμος είναι το σημείο που ξεκινάει η ζωή μας

Advertisment

Πουλιά που κελαηδούν το πρωί, ενοχλητικές κόρνες από βιαστικούς εργαζομένους, σκυλιά που παν κι έρχονται, πλανόδιοι μουσικοί, ζευγαράκια που δεν συγκρατιούνται… Στο άκουσμα της λέξης σου ‘ρχονται στο μυαλό οι τόσες βόλτες που ‘χεις κάνει, τα ταξίδια, οι φίλοι, τα πιόματα και μετά η σιγή που επικρατεί, όταν οι περισσότεροι μπαίνουν μέσα. Εικόνες άλλες άσχημες, άλλες όμορφες, μα πέρα ως πέρα αληθινές. Η ζωή είναι εκεί έξω και το ξέρεις. Στον δρόμο βρίσκεται, άλλες φορές θα τη δεις να σου χαμογελά κι άλλες να σου κουνά το δάχτυλο, μα και στις δυο περιπτώσεις θα περπατάει στο πλάι σου.

Cowa Bunga

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Δεν είμαι αυτό που μου συνέβη. Είμαι αυτό που επέλεξα εγώ να γίνω» | Καρλ Γιουνγκ
«Και οι λέξεις φλέβες είναι. Μέσα τους αίμα κυλάει» | Γ. Ρίτσος
Οι πιο «τρομακτικές» μάσκες είναι εκείνες που δεν φαίνονται...
Η ζωή δεν φοράει φίλτρα, δεν στολίζεται για να πάρει like, δεν κάνει giveaway τον χρόνο της

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση