,

Ο δρόμος είναι το σημείο που ξεκινά η ζωή μας

Στον δρόμο βρίσκεται η ζωή, άλλες φορές θα τη δεις να σου χαμογελά κι άλλες να σου κουνά το δάχτυλο, μα και στις δυο

Ο δρόμος είναι το σημείο που ξεκινά η ζωή μας

Στο δρόμο βρήκαμε το μυθικό καταφύγιο των πιο κρυφών ονείρων μας. Εκεί όπου οι μεγαλύτεροι έρωτες ξεκίνησαν και σταμάτησαν. Σε κάποιο δρόμο ήταν, όταν έδωσες το πρώτο σου φιλί, όταν έκανες τεράστιες συζητήσεις ως το πρωί. Άλλες φορές τον διέσχιζες, άλλες απλά τον παρατηρούσες να φωτίζεται από τα φώτα της πόλης, καθώς λησμονούσες, σκεφτόσουν, αγκάλιαζες.

Advertisment

https://enallaktikidrasi.com/2016/05/o-dromos-einai-simeio-pou-xekina-zoi-mas/

Μη σε ξεγελά η άσφαλτος, θυμήσου ότι στη διαδρομή έσφαλες κι από εκεί έμαθες να προσανατολίζεσαι. Χάθηκες πολλές φορές, μα άλλες τόσες αντίκρυσες εικόνες εκπληκτικές και γνώρισες ανθρώπους που δεν περίμενες ότι θα γνώριζες ποτέ. Έναν δρόμο ψάχνουμε όλοι κατά βάθος, φτάνει να πάρουμε την απόφαση, να ανοίξουμε την πόρτα και να βγούμε έξω. Δεν είναι η μοναξιά ο λόγος που ψυχραγκαλιάζεις την αδράνεια των τεσσάρων τοίχων, αλλά το αποτέλεσμα. Ακολούθησε την ομορφιά που, αβίαστα και ανιδιοτελώς, σε καλεί να συμμεριστείς.

ο δρόμος είναι το σημείο που ξεκινάει η ζωή μας

Advertisment

Πουλιά που κελαηδούν το πρωί, ενοχλητικές κόρνες από βιαστικούς εργαζομένους, σκυλιά που παν κι έρχονται, πλανόδιοι μουσικοί, ζευγαράκια που δεν συγκρατιούνται… Στο άκουσμα της λέξης σου ‘ρχονται στο μυαλό οι τόσες βόλτες που ‘χεις κάνει, τα ταξίδια, οι φίλοι, τα πιόματα και μετά η σιγή που επικρατεί, όταν οι περισσότεροι μπαίνουν μέσα. Εικόνες άλλες άσχημες, άλλες όμορφες, μα πέρα ως πέρα αληθινές. Η ζωή είναι εκεί έξω και το ξέρεις. Στον δρόμο βρίσκεται, άλλες φορές θα τη δεις να σου χαμογελά κι άλλες να σου κουνά το δάχτυλο, μα και στις δυο περιπτώσεις θα περπατάει στο πλάι σου.

Cowa Bunga

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»
Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση