,

Και τι είναι η ζωή για να την βάλεις σε τάξη;

Η ζωή σου, είναι πολύ σπουδαία για να χωρέσει στο καλούπι του προγραμματισμού σου...

Έρικα Καρέλη----Και τι είναι η ζωή για να την βάλεις σε τάξη;

Και τι είναι η ζωή για να την βάλεις σε τάξη;
Η ζωή σου, είναι πολύ σπουδαία

για να χωρέσει στο καλούπι του προγραμματισμού σου…

Πόσες φορές σου έχει συμβεί κάτι απρόοπτο και έχεις σκεφτεί: «Αμάν, πάνω που είχα βάλει τη ζωή μου σε τάξη…»; Και πόσες φορές έχουν ανατραπεί τα σχέδια σου από αστάθμητους, εξωγενείς παράγοντες και έχεις νιώσει ότι δεν μπορείς να ελέγξεις, ούτε να προγραμματίσεις τη ζωή σου;

Advertisment

Όσες φορές και αν σου έχει ήδη συμβεί, είναι βέβαιο ότι θα σου ξανασυμβεί. Όπως συμβαίνει σε όλους μας. Κάθε επόμενη μέρα της ζωής μας, κάθε επόμενη στιγμή, είναι ένα ραντεβού με το άγνωστο και με έναν απύθμενο ωκεανό πιθανοτήτων. Και κανείς δεν μπορεί να ξέρει με βεβαιότητα τι είναι πιο πιθανό και τι πιο απίθανο να συμβεί. Άλλωστε, ποιος μπορεί να βάλει σε τάξη τον ωκεανό; Και τι νόημα θα είχε ένας ωκεανός τακτοποιημένος και προβλέψιμος;

https://enallaktikidrasi.com/2016/05/ti-einai-zoi-gia-na-tin-valeis-se-taxi/

Όλη η μαγεία της ζωής κρύβεται στο απρόβλεπτο. Σε εκείνες τις στιγμές που παραμονεύουν και μόλις δουν τη ζωή μας τέλεια τακτοποιημένη, έρχονται και χοροπηδούν σαν μικρά κουτάβια ανάμεσα στα προγραμματισμένα σχέδιά μας, αναγκάζοντάς μας να πάρουμε βαθιά ανάσα και να προσπαθήσουμε να ανασυγκροτηθούμε.

Να τις χαίρεσαι αυτές τις στιγμές. Γιατί αυτές σου αποκαλύπτουν τη δύναμη που κρύβεις. Αυτές σε φέρνουν ακόμα πιο κοντά στον καλύτερο εαυτό σου. Και αυτές θα θυμάσαι κάποτε και θα λες με περηφάνια: «Τότε μπορεί όλα να πήγαν στραβά, αλλά εγώ τα κατάφερα».
Και αν το σκεφτείς καλύτερα, θα δεις ότι τα απρόοπτα γεγονότα δεν τελειώνουν ποτέ. Δεν γίνεται να περιμένεις να περάσουν όλες αυτές οι στιγμές, για να συνεχίσεις τη ζωή σου. Γιατί πολύ απλά, αυτές οι στιγμές είναι η ζωή σου.

Advertisment

https://enallaktikidrasi.com/2016/05/ti-einai-zoi-gia-na-tin-valeis-se-taxi/

Η ζωή σου, που είναι πολύ σπουδαία για να χωρέσει στο καλούπι του προγραμματισμού σου και που σίγουρα δεν είναι φτιαγμένη για να μπαίνει σε τάξη. Είναι για να σου μάθει να κολυμπάς, χωρίς να φοβάσαι πότε και από πού θα έρθει το επόμενο κύμα. Και αν πιάνεις τον εαυτό σου να δειλιάζει μπροστά στον ωκεανό, θύμισέ του ότι:

«Τα πλοία είναι ασφαλή στο λιμάνι, αλλά δεν φτιάχτηκαν για αυτόν τον σκοπό» (William Greenough Thayer Shedd).

Έρικα Α.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι άνθρωποι που «ενοχλούν»... εκείνοι που δεν στριμώχτηκαν για να εξαγοράσουν λίγα ψίχουλα αγάπης
Μήπως ασκώ υπερβολική κριτική στους άλλους; Πώς θα το καταλάβω και πώς μπορώ να το διορθώσω;
Ν. Καζαντζάκης: Η λαχτάρα της λευτεριάς
Χάνουμε χρόνο όταν επενδύουμε σε αυτούς που δεν έχουν χρόνο για εμάς

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση