,

Τίποτα δεν είναι ίδιο με χθες!

Κάθε ημέρα είναι μια καινούργια ημέρα! Κάθε ημέρα είναι η ευκαιρία σου να οδηγήσεις εσένα στον δρόμο της ευτυχίας.

Τίποτα δεν είναι ίδιο με χθες!
Κάθε ημέρα είναι μια καινούργια ημέρα!

Γράφει η συγγραφέας Ρίνα Σερέτη

Ξυπνάς το πρωί αγουροξυπνημένος, τεντώνεσαι, ρίχνεις στο πρόσωπό σου νερό, το αφήνεις να τρέχει κοιτώντας το στα χέρια σου, σκέφτεσαι το όνειρο που είδες χθες, χτενίζεσαι και φεύγεις. Μπροστά σου ο καθρέπτης, ούτε καν γύρισες να σε κοιτάξεις, είσαι σίγουρος πως όλα είναι ίδια όπως χθες…

Στον δρόμο άνθρωποι που περπατούν με μάτια χαμηλωμένα, όλες οι κινήσεις τους ρομποτικές, κοιτάζεις από μια τζαμαρία μια μάζα πόδια και χέρια να βηματίζουν άναρχα προς έναν προορισμό, κοιτάζεις εκείνους μα αποφεύγεις να καθρεπτίσεις το βλέμμα σου στα μάτια σου. Χαμηλώνεις το κεφάλι και συνεχίζεις. Όλα και πάλι είναι ίδια όπως χθες…

https://enallaktikidrasi.com/2016/05/tipota-den-einai-idio-chthes/

 

Η ζωή σου από καιρό έχει σταματήσει να χτυπά στον ρυθμό της ψυχής σου. Δεν βρίσκεις το νόημα, αισθάνεσαι πιο μόνος από ποτέ κι όλα μοιάζουν μακριά από τον προορισμό σου. Κοιτάς προς τα εκεί και το μόνο που βλέπεις είναι μια φιγούρα που σου μοιάζει, σκεφτική και προβληματισμένη. Αποφεύγεις να πλησιάσεις πιο κοντά να δεις γιατί σου μοιάζει ούτε τον καθρέπτη δεν κρατάς έστω να δεις το είδωλό της. Αποφεύγεις κάθε επαφή με τα μάτια σου, με τα σημάδια στο πρόσωπό σου, τις εκφράσεις σου, το βλέμμα της μοναχικής σιωπής σου, αποφεύγεις την αλήθεια σου. Μα γιατί να κοιτάξεις όλα είναι ίδια όπως χθες!

Γιατί συνεχίζεις έτσι; Γιατί αφήνεσαι στην ανυπαρξία, στην απομόνωση της άνευ όρων παράδοσης σε μια ζωή που ξέρεις πως δεν είναι εσύ μα την αφήνεις να πιστεύει πως όλα είναι ίδια όπως χθες! Γιατί συνεχίζεις να πληγώνεις εσένα ξεχνάς πως είσαι μια ύπαρξη που οι ουρανοί ευλόγησαν με το θείο δώρο της ζωής;

https://enallaktikidrasi.com/2016/05/tipota-den-einai-idio-chthes/

Σήκωσε τα μάτια σου στον καθρέπτη, μίλησε με τον εαυτό σου. Παρατηρήσε εσένα, δες τα λάθη σου μα δες και τα σωστά σου! Ευχαρίστησε για τα σωστά, ζήτα συγχώρεση για τα λάθη και προχώρα. Δες όλα αυτά που κοιτούν τα δικά σου μάτια κι όχι την πλευρά που θέλουν να βλέπεις εσύ για εσένα οι άλλοι… Να είσαι σίγουρος πως μετά την αποδοχή και μια βαθειά αληθινή συγγνώμη τίποτε δεν μένει ίδιο με χθες… Φύγε μακριά από αυτή τη σκέψη είναι μόνο μια πεποίθηση!

Κάθε ημέρα είναι μια καινούργια ημέρα! Κάθε ημέρα είναι η ευκαιρία σου να οδηγήσεις εσένα στον δρόμο της ευτυχίας, εσένα στον δρόμο της λύτρωσης από κάθε τι παλιό, εσένα στον δρόμο του θεϊκού έργου της ύπαρξής σου, εσένα στον δρόμο της αγάπης. Της αγάπης που τα δικά σου μάτια πιστεύουν πως αξίζεις γιατί τα μάτια της ψυχής σου λένε μόνο αλήθεια κι αυτή να κρατήσεις για φως στην δική σου διαδρομή κι έτσι τίποτα δεν θα είναι ίδιο με εχθές!

Συντάκτης | Ρίνα Σερέτη

Όλη μου η ζωή ένα βιβλίο γραμμένο με γέλιο, με δάκρυ, με αγάπη, με θυμό μα πάνω από όλα με την πρόθεση να καταφέρω να διώξω μακριά κάθετί αρνητικό!

Ιστοσελίδα
Δείτε όλα τα άρθρα

Συντάκτης | Ρίνα Σερέτη

Όλη μου η ζωή ένα βιβλίο γραμμένο με γέλιο, με δάκρυ, με αγάπη, με θυμό μα πάνω από όλα με την πρόθεση να καταφέρω να διώξω μακριά κάθετί αρνητικό!

Ιστοσελίδα
Δείτε όλα τα άρθρα

Αξίζει να διαβάσετε

ΕΚΔΟΣΕΙΣ key books
ΕΚΔΟΣΕΙΣ key books

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε