Σπάσε τα όρια και ζήσε!

Ναι, είναι η δική σου ζωή αυτή που ζεις, κανενός άλλου! Γι' αυτό ξεκίνα να τη ζεις και πάψε με τα όρια!

Σπάσε τα όρια και ζήσε!

Σπάσε τα όρια και ζήσε!

Βάζεις φραγμούς, κάθε μέρα κλείνεις την ζωή σου σε κουτιά, κουτάκια, σιδηροπλέγματα καμωμένα από «πρέπει», «δεν πρέπει», από χρονικά περιθώρια από ανάγκες που δεν είναι δικές σου τελικά!

Advertisment

Ρίνα Σερέτη: Τίποτα δεν είναι ίδιο με χθες!

Εσύ πού είσαι εκεί; Άραγε είσαι το χώμα στο φράγμα σου να μπει στα μάτια των ανθρώπων να τους θολώσει την εικόνα, είσαι η πέτρα που θα υψωθεί μπροστά κάνεις να μην σε ανοίξει, είσαι το υλικό που θα φτιαχτεί για να κλειστείς μέσα του με “ασφάλεια”; Με κοιτάς όταν σου απλώνω το χέρι μου με στοργή να βγεις έξω στο φως να το αγκαλιάσουμε μαζί ή συνεχίζεις και κλείνεσαι στα όρια που κατηγορείς τους άλλους πως σε χωρούν μα τελικά ποιος γνωρίζει καλύτερα τις διαστάσεις του από την ίδια του την ψυχή; Εσύ πού είσαι εκεί με ακούς, σου μιλώ μόνο με αγάπη!

Σπάσε τα δεσμά γιατί η φυλακή είναι η ζώνη της ασφάλειας που έχεις εσύ φτιάξει! Σπάσε τα «πρέπει» της στεριάς και άνοιξε τους ορίζοντες των «θέλω», των «έχει ανάγκη η ψυχή μου για να αναπνεύσει ξανά!». Κλείσε τις φωνές όσων σε πληγώνουν, ύψωσε σε αυτούς τα οδοφράγματα όχι σε εσένα και ζήσε πέρα από τα όρια της κοντόφθαλμης λογικής που θέλουν να σε χειραγωγήσουν κι εσύ τους το επιτρέπεις!

Advertisment

Ακόμη! Γιατί; Γιατί να μπορούν οι άλλοι να σου επιβάλλουν την δική τους λογική και να μην επιτρέπεις εσύ στην ψυχή σου, όχι να επιβάλλει στους άλλους, αλλά να λάμψει και να συντροφεύσει την ζωή σου σύμφωνα με τις δικές σου αξίες! Ναι, είναι η δική σου ζωή αυτή που ζεις, κανενός άλλου!

https://enallaktikidrasi.com/2016/07/spase-oria-zise/

Γι’ αυτό ξεκίνα να τη ζεις και πάψε με τα όρια! Κράτα στο περιθώριο όσους ανθρώπους επιδιώκουν να κλειστείς στα δικά τους, αυτούς που θέλουν να γεννήσουν οι ίδιοι μέσα από τους άλλους και προχώρα μόνο με εκείνους που γεννούν στους άλλους το απέραντο, το ελεύθερο!

Όλα είναι μέχρι εκεί που εσύ βάζεις όρια! Δεν υπάρχουν σύνορα, αν η θάλασσα είναι το σύνορό σου αυτό και θα είναι! Αν το αδύνατο είναι το σύνορό σου τίποτα δεν θα σε σταματά, θα κατακτάς και θα συνεχίζεις, θα ανοίγεις δρόμους για κάθε απόσταση, για κάθε φωτεινή στιγμή που έχει ανάγκη η ψυχή σου να την ζήσει! Σπάσε τα όρια και ζήσε άλλωστε γι’ αυτό βρίσκεσαι εδώ!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι εκπληκτικοί τρόποι με τους οποίους η μοναχικότητα μπορεί να γίνει αντίδοτο στη μοναξιά!
Δεν μπορούμε να σώσουμε τους άλλους από τον εαυτό τους
Η θαυματουργή δύναμη του υποσυνείδητου
Ξεπερνώντας την περιοριστική πεποίθηση του "δεν είμαι δημιουργικός/ή"

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση