, ,

5 πράγματα που κάνουν οι δυνατοί άνθρωποι μετά από ένα χωρισμό

Πώς συμπεριφέρονται οι δυναμικοί άνθρωποι μετά το χωρισμό.

5 πράγματα που κάνουν οι δυνατοί άνθρωποι μετά από ένα χωρισμό

5 πράγματα που κάνουν οι δυνατοί άνθρωποι μετά από ένα χωρισμό

Ένας χωρισμός είναι οπωσδήποτε μια δύσκολη κατάσταση και πολλοί είναι εκείνοι που δεν έχουν την απαραίτητη δύναμη να τον διαχειριστούν. Ο καθένας μας έχει, βέβαια, το δικό του τρόπο να αντιμετωπίσει έναν χωρισμό, όμως κάποια πράγματα είναι δεδομένα για όσους είναι δυνατοί και καταφέρνουν να μείνουν «αλώβητοι» και να βγουν από όλο αυτό πιο σίγουροι για τον εαυτό τους.

Advertisment

1. Δεν πιστεύουν πως δεν αξίζουν να αγαπηθούν επειδή δεν λειτούργησε μια σχέση

Το γεγονός ότι μια σχέση διακόπηκε, δε σημαίνει πως δεν αξίζει κάποιος να αγαπηθεί. Η αξία του δεν καθορίζεται ούτε από τις συνθήκες της σχέσης που υπήρχε, ούτε από τη γνώμη του άλλου. Η αυτοεκτίμηση παίζει πάντα μεγάλο ρόλο για να μπορέσει κανείς να ξεπεράσει ένα χωρισμό.

Διαβάστε ακόμη: Ο χωρισμός δεν θέλει μόνο κότσια αλλά και… παιδεία!

2. Δεν μεταφέρουν το χωρισμό στην επόμενη σχέση τους

Τα δυνατά άτομα δεν μπερδεύουν τις σχέσεις. Δεν κουβαλάνε μαζί τους τα αρνητικά συναισθήματα που δημιουργήθηκαν από το χωρισμό, μολύνοντας και την επόμενη σχέση που μπορεί να συνάψουν. Σβήνουν το παρελθόν και ανοίγουν την καρδιά τους σε έναν άνθρωπο καινούριο και διαφορετικό.

Advertisment

3. Καταλαβαίνουν ότι πρέπει να δοθεί ένα οριστικό τέλος

Δεν αναλώνονται σε συνεχείς κουβέντες και συζητήσεις με το άτομο που είχαν σχέση. Δεν επιδιώκουν την επικοινωνία, άσχετα αν την θέλουν. Δεν στέλνουν μηνύματα αργά τη νύχτα, που οι αντιστάσεις τις περισσότερες φορές είναι «χαλαρές». Αντιθέτως, αντιλαμβάνονται πως η σχέση έχει τελειώσει και οτιδήποτε άλλο μόνο πίσω μπορεί να τους πάει.

https://enallaktikidrasi.com/2016/07/pragmata-kanoun-dunatoi-anthropoi-meta-apo-xorismo/

4. Δεν αλλάζει η άποψη που έχουν για τον εαυτό τους

Τα άτομα που δείχνουν δύναμη μετά το χωρισμό, μπορεί να σκέφτονται και να βλέπουν τι πήγε στραβά, αλλά δεν αφήνουν την όλη κατάσταση και τη θλίψη της περιόδου να αλλοιώσει την αυτοεικόνα τους. Νιώθουν σίγουροι για τον εαυτό τους και δεν επηρεάζονται από τυχόν λόγια της στιγμής.

5. Αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους χωρίς να είναι θύματα

Οι δυνατοί άνθρωποι είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τα σφάλματα που έκαναν στη σχέση και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, όμως δεν θα υπερβάλουν ούτε θα επωμιστούν βάρη που δε ντους αναλογούν. Δεν θα γίνουν ποτέ το «θύμα» που ευθύνεται εξ ολοκλήρου για το χωρισμό, μόνο και μόνο για να δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις από την άλλη πλευρά. Βλέπουν τα λάθη τους, διατηρούν τη θέση τους και προχωρούν μπροστά.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κανόνας 7-7-7: Η τακτική που κάθε υγιής σχέση θα πρέπει να ακολουθεί
Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες
Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση