, ,

Θυμός: Απλοί τρόποι για να τον καταπολεμήσετε

Δείτε ορισμένους απλούς τρόπους για να ξεσπάσετε το θυμό που βρίσκεται μέσα σας και να ηρεμήσετε.

Θυμός: Απλοί τρόποι για να τον καταπολεμήσετε

Ο θυμός επηρεάζει τους ανθρώπους με διαφορετικούς τρόπους. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν υπομονή και εξάπτονται εύκολα. Άλλοι χρειάζονται πολύ για να θυμώσουν. Το σίγουρο είναι ότι καθημερινά μας δίνονται πολλές αφορμές για να τσαντιστούμε και να νευριάσουμε με κάποιον ή κάτι. Το θέμα είναι σε ποιον ξεσπάμε όλον αυτόν τον θυμό και πόσο κακό κάνουμε στις σχέσεις μας.

Advertisment

Δείτε ορισμένους τρόπους να ξεσπάσετε τα νεύρα σας και να καταπολεμήσετε το θυμό:

1. Εκτονωθείτε στο μαξιλάρι σας

Όταν νιώθετε πως δεν αντέχετε άλλο και θέλετε να βγάλετε αυτό που έχετε μέσα σας, προσέξτε σε ποιον θα στραφείτε, γιατί συνήθως την πληρώνουν τα λάθος άτομα. Γι’ αυτό, ξεσπάστε στο μαξιλάρι σας χωρίς ντροπή. Φωνάξτε, ουρλιάξτε και αφήστε το θυμό να φύγει!

Δείτε: 3 τεχνικές – παιχνίδια διαχείρισης θυμού για τα παιδιά

Advertisment

2. Γράψτε ένα γράμμα για το θυμό σας

Έρευνες έχουν δείξει πως η καταγραφή των συναισθημάτων στο χαρτί, λειτουργεί ευεγερτικά για τη ψυχική ηρεμία του ατόμου. Κάτι σαν προσωπική εξομολόγηση. Γράψτε, λοιπόν, ένα γράμμα στον εαυτό σας εξηγώντας τους λόγους που νιώθετε έτσι και θα δείτε πως σιγά σιγά θα αρχίσετε να νιώθετε καλύτερα.

3. Μιλήστε σε κάποιον κοντινό σας άνθρωπο

Πολύ απλά, βγάλτε το από μέσα σας! Μην αφήνετε το συναίσθημα του θυμού να συσσωρεύεται, διότι σίγουρα θα καταλήξει άσχημα. Μιλήστε σε κάποιον φίλο σας και απελευθερωθείτε.

4. Μιλήστε με το άτομο που σας έχει προκαλέσει το θυμό

Τέλος, ίσως η πιο δραστική λύση. Αν ευθύνεται κάποιος άνθρωπος για τα νεύρα σας, καθίστε και μιλήστε μαζί του. Εξηγήστε του πώς νιώθετε και προσπαθήστε να ωφεληθείτε μέσα από τη διαδικασία και να ξεκαθαρίσετε την κατάσταση που σας έχει προκαλέσει το θυμό.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο πρώτος και μοναδικός άνθρωπος που είναι υποχρεωμένος να καλύψει τις ανάγκες μου, είμαι εγώ!
Από τη Συναισθηματική Καταιγίδα στην Ηρεμία: Προς μια πιο ευτυχισμένη ζωή
Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση