, ,

Η καταστροφική δύναμη των αξιολογικών κρίσεων

Το να αποφεύγετε τις αξιολογικές κρίσεις για τους άλλους δεν είναι αρκετό. Πρέπει πρώτα να σταματήσετε να κάνετε αξιολογικές κρίσεις για τον εαυτό σας.

Η καταστροφική δύναμη των αξιολογικών κρίσεων

Η καταστροφική δύναμη των αξιολογικών κρίσεων

Είναι πολλές φορές που οι σχέσεις μας με τους άλλους περνάνε κρίσεις. Τσακωμοί και νεύρα δίνουν και παίρνουν, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για ανθρώπους δικούς μας που τους αγαπάμε και μας αγαπούν. Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό μπορεί να είναι πολλοί, μια πολύ σημαντική παράμετρος όμως, για την οποία διαβάζουμε στο βιβλίο του Dr Robert Anthony «Τα μυστικά της απόλυτης αυτοπεποίθησης, από τις Εκδόσεις Διόπτρα, για τις διαφορές που ενδέχεται να έχουμε με τους άλλους, είναι οι αξιολογικές κρίσεις που κάνουμε για τους ανθρώπους που είναι κοντά μας.

Advertisment

Η βασική αιτία των περισσότερων δυσαρμονικών ανθρώπινων σχέσεων είναι η τάση να επιβάλλουμε τις αξίες μας στους άλλους. Θέλουμε να ζουν σύμφωνα με ό,τι εμείς έχουμε αποφασίσει ότι είναι «σωστό», «δίκαιο», «καλό» κτλ. Αν δεν συμμορφωθούν, αγανακτούμε και θυμώνουμε, χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι το συνειδησιακό τους επίπεδο τους κάνει ανίκανους να υπακούσουν.

Μέχρι τώρα θα έχετε διαπιστώσει ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να αλλάξετε τις αξίες, τις αντιλήψεις ή τις πεποιθήσεις των άλλων, αν η Συνειδητότητά τους δεν είναι έτοιμη να αποδεχτεί την αλλαγή. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να αλλάξει για να ζείτε εσείς σε έναν καλύτερο κόσμο. Μπορεί οι άνθρωποι να σας ενοχλούν ή να σας θυμώνουν, αλλά το γεγονός ότι δεν αποδοκιμάζουν όλοι τη συμπεριφορά τους δείχνει ότι δεν έχουν εκείνοι πρόβλημα αλλά εσείς. Αντιστέκεστε στην πραγματικότητά τους και θέλετε να βλέπετε τα πράγματα όχι όπως είναι, αλλά όπως θα επιθυμούσατε να είναι. Σε αυτό το σημείο ξεκινάτε τις αξιολογικές κρίσεις.

https://enallaktikidrasi.com/2016/09/katastrofiki-dynami-axiologikwn-krisewn/

Advertisment

Στα κίνητρά σας για να σταματήσετε τις αξιολογικές κρίσεις πρέπει να συμπεριλάβετε τη γνώση ότι όλες οι αξιολογικές κρίσεις περί «καλού και κακού», «σωστού και λάθους», «δίκαιου και άδικου» είναι εντελώς αθεμελίωτες, επειδή, αναπόδραστα, όλοι κάνουν αυτό που τους επιτρέπει το παρόν συνειδησιακό τους επίπεδο – τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Διαβάστε το ξανά! Αφήστε το να γίνει μέρος της Συνειδητότητάς σας. Αν κατανοήσετε αυτά τα λόγια πλήρως, δεν θα νιώθετε πλέον την ανάγκη να διατυπώσετε αξιολογικές κρίσεις για τον εαυτό σας και τους άλλους.

Το να αποφεύγετε τις αξιολογικές κρίσεις για τους άλλους επειδή σας έχουν πει ότι είναι ανάρμοστο, δεν είναι αρκετό. Πρέπει πρώτα απ’ όλα να σταματήσετε να κάνετε αξιολογικές κρίσεις για τον εαυτό σας, και μετά θα σταματήσετε να κάνετε και για τους άλλους. Αυτό θα σας επιτρέψει να αρχίσετε να αγαπάτε και τον εαυτό σας και τους άλλους. Όταν μάθετε να αγαπάτε και να εκτιμάτε τον εαυτό σας, δεν θα είστε πια απαιτητικοί ή επικριτικοί μαζί του.

Μόλις αρχίσετε να αγαπάτε τους άλλους όπως είναι, θα αρχίσουν και οι άλλοι να σας αγαπούν όπως είστε. Δεν θα έχουν άλλη επιλογή. Σκεφτείτε το! Ποιοι άνθρωποι είναι οι πιο ελκυστικοί για εσάς; Είναι εκείνοι που θεωρείτε κοντινούς σας φίλους, εκείνοι που ό,τι κι αν γνωρίζουν για εσάς δεν προβαίνουν ποτέ σε αξιολογικές κρίσεις. Το μυστικό για να αγαπάτε και να σας αγαπούν είναι να σταματήσετε τις αξιολογικές κρίσεις για πάντα!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κανόνας 7-7-7: Η τακτική που κάθε υγιής σχέση θα πρέπει να ακολουθεί
Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες
Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση