, ,

Βαρετή καθημερινότητα; 5 τρόποι για να την καταπολεμήσετε

5 απλοί τρόποι για να αλλάξετε τη βαρετή καθημερινότητα.

Βαρετή καθημερινότητα; 5 τρόποι για να την καταπολεμήσετε

Βαρετή καθημερινότητα; 5 τρόποι για να την καταπολεμήσετε

Οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας κάνουν πολλές φορές τις μέρες να μοιάζουν βαρετές… και είναι! Μπορεί όλη μέρα να τρέχετε από δω και κει αλλά στην ουσία να μην κάνετε το παραμικρό που να δίνει λίγο ενδιαφέρον στις πολύτιμες ώρες της ημέρας. Όλη αυτή η κατάσταση σας δημιουργεί μια ασυνείδητη μιζέρια και σας κάνει να γκρινιάζετε διαρκώς για πράγματα που, με μερικές απλές κινήσεις, θα μπορούσαν να αλλάξουν.

5 τρόποι για να αλλάξετε τη βαρετή καθημερινότητα

1. Δοκιμάστε νέα πράγματα

https://enallaktikidrasi.com/2016/09/vareti-kathimerinotita-tropoi-katapolemisete/

Ακούγεται τόσο κοινότυπο αλλά είναι αλήθεια και πιάνει πάντα. Απλά, δοκιμάστε κάτι καινούριο μέσα στη μέρα σας. Πηγαίντε σε ένα νέο μαγαζί που είδατε, ακολουθήστε μια καινούρια διαδρομή προς τη δουλειά ή το σπίτι. Μαγειρέψτε κάτι που δεν έχετε μαγειρέψει στο παρελθόν ή οτιδήποτε άλλο μπορείτε να σκεφτείτε. Κάνοντας κάτι καινούριο, όσο απλό κι αν είναι, προσφέρετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να δει και να αποτυπώσει νέες εμπειρίες, καταπολεμώντας σε κάποιο βαθμό τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

2. Αφήστε κάτω τα κινητά

Μπορεί να νομίζετε ότι το να χαζεύετε στο κινητό, ή να βρίσκεστε συνεχώς μέσα στα social media, γεμίζει τις κενές ώρες που κανονικά θα βαριόσασταν, κάνετε λάθος. Στην πραγματικότητα, έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Με το να είστε κολλημένοι στο κινητό με τις ώρες, στην ουσία δεν κάνετε τίποτα το εποικοδομητικό, γεγονός που επιφέρει βαρεμάρα και ανία.

3. Βάλτε μικρούς στόχους

Το να βάζετε στόχους στη ζωή σας είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την προσωπική σας εξέλιξη. Για να καταπολεμήσετε τη ρουτίνα της καθημερινότητας, τώρα, μπορείτε να θέσετε ορισμένους βραχυπρόθεσμους στόχους, φροντίζοντας κάθε μέρα να κάνετε και από κάτι ώστε να τους ολοκληρώσετε. Βάλτε ένα μικρό στόχο τη μέρα ή την εβδομάδα και επικεντρωθείτε σε αυτό.

4. Ακούστε την αγαπημένη σας μουσική

https://enallaktikidrasi.com/2016/09/vareti-kathimerinotita-tropoi-katapolemisete/Τι καλύτερο από το να ακούσετε την αγαπημένη σας μουσική και, γιατί όχι, να την βάλετε στο τέρμα και να χορέψετε. Η μουσική θα σας ανανεώσει, θα σας δώσει την αίσθηση της πληρότητας και, αν μη τι άλλο, λειτουργεί σαν ένα τέλειο αγχολυτικό. Επίσης, για να νιώσετε ότι κάνατε κάτι καινούριο που άξιζε τον κόπο, μπορείτε να ακούσετε ένα νέο είδος μουσικής ή ένα συγκρότημα – τραγουδιστή που δεν είχατε ακούσει μέχρι στιγμής, εμπλουτίζοντας παράλληλα και τις μουσικές σας γνώσεις.

5. Βγείτε έξω

Ό,τι και να κάνετε, όπως και να νιώθετε, φροντίστε κάθε μέρα να βγείτε για λίγο έξω. Μια βόλτα με έναν φίλο, ένας περίπατος ή, ακόμα καλύτερα, ένα χαλαρό τρέξιμο για μισή ωρίτσα, θα δείτε ότι θα σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα και θα διώξει τη βαρεμάρα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε