, , ,

10 τρόποι για να αλκαλοποιήσετε τον οργανισμό και να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας

Ορισμένες συνήθειες που θα βοηθήσουν να εξισορροπήσετε την οξύτητα και να επιτύχετε, περισσότερο ουδέτερο ph στον οργανισμό σας.

10 τρόποι για να αλκαλοποιήσετε τον οργανισμό και να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας

10 τρόποι για να αλκαλοποιήσετε τον οργανισμό και να
ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας

Οι τοξίνες του περιβάλλοντος, η υπερκατανάλωση ζάχαρης και καφεΐνης αλλά και η υπερβολική χρήση φαρμάκων, δημιουργούν μια αυξημένη οξύτητα στον οργανισμό που με τη σειρά της μας κάνει πιο ευάλωτους στις ασθένειες. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να υιοθετήσετε ορισμένες συνήθειες που θα βοηθήσουν να εξισορροπήσετε αυτήν την κατάσταση και να επιτύχετε, όσο είναι δυνατόν, περισσότερο ουδέτερο ph στον οργανισμό σας.

Advertisment

10 τρόποι για να αλκαλοποιήσετε το σώμα σας

Διαβάστε: 6 κορυφαίες αλκαλικές τροφές που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας

1. Πίνετε αρκετό νερό

Το πόσο σημαντικό είναι το νερό για τον οργανισμό, το γνωρίζουν όλοι. Το νερό βοηθά στην ενίσχυση όλων των συστημάτων του οργανισμού και αποβάλλει τις τοξίνες.

2. Ενισχύστε το λεμφικό σας σύστημα

Μερικοί τρόποι για να πετύχετε μια αποτελεσματική λεμφική αποτοξίνωση είναι να ασκείστε καθημερινά, έστω και για λίγο, να εφαρμόζετε στεγνό βούρτσισμα στο σώμα σας και συμπληρωματικά μπορείτε να εκπαιδευτείτε σε συγκεκριμένες τεχνικές γιόγκα που να εστιάζουν στην αναπνοή. Επίσης, είναι σημαντικό να αντιμετωπίσετε και, αν είναι δυνατόν, να αποβάλετε τους παράγοντες που σας προκαλούν στρες.

Advertisment

3. Αντικαταστήστε τον καφέ με τσάι βοτάνων ή πράσινο τσάι

https://enallaktikidrasi.com/2016/10/10-tropoi-alkalopoihsete-organismo-enisxusete-anosopoihtiko/

Αντισταθμίστε τις βλαβερές συνέπειες της υπερκατανάλωσης καφεΐνης, αντικαθιστώντας τον καφέ με τσάι. Ειδικά, το πράσινο τσάι, είναι πολύ αλκαλικό και μπορεί να λειτουργήσει ως μια άκρως αποτελεσματική φυσική ασπίδα ενάντια στην οξύτητα.

4. Αντικαταστήτε τη ζάχαρη με στέβια, ζάχαρη καρύδας ή μικρές ποσότητες μελιού

Η ζάχαρη είναι από τα πιο όξινα τρόφιμα και, δυστυχώς, βρίσκεται παντού στην καθημερινή μας διατροφή. Αντικαταστήστε την με τα παραπάνω συστατικά και θα δείτε αμέσως τη διαφορά στο σώμα σας.

5. Προσθέστε σαλάτα ή φυλλώδη λαχανικά σε όλα σας τα γεύματα

Τα φυλλώδη λαχανικά είναι πολύ αλκαλικά και μπορούν να συντελέσουν στην μείωση της οξύτητας. Καταναλώστε τα όσο πιο συχνά μπορείτε και προσπαθήστε, επίσης, να πιείτε και χυμούς λαχανικών για έξτρα ενίσχυση του οργανισμού.

6. Κάντε στοματοπλύσεις με λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας βοηθά στην εξισορρόπηση της οξύτητας στο στόμα, σκοτώνει τα μικρόβια και καταπολεμά την κακή αναπνοή. Δοκιμάστε να το κάνετε χρησιμοποιώντας μια κουταλιά της σούπας για περίπου 15 λεπτά και θα δείτε τα αποτελέσματα.

7. Μασάτε καλύτερα την τροφή σας

Μπορεί να ακούγεται προφανές αλλά πολλοί είναι εκείνοι που τρώνε γρήγορα τα γεύματά τους και δεν μασάνε τη τροφή τους όσο πρέπει. Μην ξεχνάτε πως η πέψη ξεκινά από το στόμα!

8. Ιδρώστε όσο πιο πολύ μπορείτε

https://enallaktikidrasi.com/2016/10/10-tropoi-alkalopoihsete-organismo-enisxusete-anosopoihtiko/

Όσο πιο πολύ ιδρώνετε τόσο περισσότερες τοξίνες απελευθερώνετε και όσο απελευθερώνετε τοξίνες, τόσο πιο πολύ καταπολεμάτε την οξύτητα. Τόσο απλά! Κάντε σάουνα, τρέξτε, κάντε ό,τι σας αρέσει και σας ταιριάζει το οποίο να σας βοηθά να ιδρώνετε πολύ.

9. Κινείτε το σώμα σας περισσότερο

Όταν κινείτε το σώμα σας αρκετά και ασκείστε, ενεργοποιείται το λεμφικό σας σύστημα με αποτέλεσμα να αλκαλοποιείται περισσότερο ο οργανισμός.

10. Κοιμηθείτε επαρκώς και αποβάλετε το στρες

Το στρες ευθύνεται για την συσσώρευση οξύτητας στα κύτταρα. Επικεντρωθείτε στο να επαναφέρετε την ισορροπία μεταξύ του νου και του σώματός σας και να μειώστε το στρες. Πηγαίντε για ύπνο πιο νωρίς, διαλογιστείτε, κάντε με λίγα λόγια ό,τι σας βοηθά να αισθάνεστε καλύτερα

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;
Πόσα βήματα την ημέρα χρειάζονται για να χάσει κανείς βάρος;
Πόνος στη μέση: Απαλλαχθείτε με τη νο1 άσκηση που διατείνει τη σπονδυλική στήλη και ανακουφίζει
Pilates Reformer: Τι να προσέξετε για να μην τραυματιστείτε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση