, ,

Μπορεί η κβαντική θεωρία να κάνει τη ζωή μας καλύτερη;

Πώς μπορεί να μας βοηθήσει η Κβαντική θεωρία, ενεργοποιώντας το Νόμο της Έλξης;

Μπορεί η κβαντική θεωρία να κάνει τη ζωή μας καλύτερη;

Μπορεί η κβαντική θεωρία να κάνει τη ζωή μας καλύτερη;

Υπάρχουν πολλές θεωρίες που ισχυρίζονται ότι οι σκέψεις μας έχουν δύναμη. Ασχέτως αν τις κρατάμε για τον εαυτό μας. Αν δημιουργηθούν και περάσουν από το νου μας, έχουν την δυνατότητα και την δύναμη να επηρεάσουν την πραγματικότητα μας. Με αυτό έρχεται η άποψη ότι με την διαμόρφωση των σκέψεων μας, μπορούμε να διαμορφώσουμε και τον κόσμο μας σε μια πιο ιδανική για εμάς μορφή. Και όλα εξηγούνται από την Κβαντική Θεωρία.

Advertisment

Δείτε: Το μυστήριο του Κβαντικού Βασιλείου (Ντοκιμαντέρ)

Τι είναι η κβαντική θεωρία;

Η Κβαντική θεωρία εστιάζει στην ιδέα πίσω από την κβαντική φυσική. Ενώ η φύση των λεπτομερειών πίσω από την μελέτη της κβαντικής φυσικής μπορεί να είναι εξαιρετικά πολύπλοκη, κάποια από τα βασικά στοιχεία είναι εύκολα να τα καταλάβουμε. Το βασικό στοιχείο της θεωρίας αποδείχτηκε μέσα από το διάσημο πείραμα διπλής σχισμής (οπής). Αυτό το πείραμα προσδιόρισε ότι τα μόρια συμπεριφέρονται διαφορετικά, όταν υπάρχει κάποιος που τα παρατηρεί, υποδεικνύοντας ότι η πρόθεση του παρατηρητή μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα του πειράματος.

Η ιδέα της προσέλκυσης μιας καλύτερης ζωής σχετίζεται επίσης με τις έννοιες πίσω από την κβαντική διεμπλοκή. Η κβαντική διεμπλοκή συνιστά μία αλληλοσύνδεση ανάμεσα σε όλα τα πράγματα. Εστιάζοντας τις σκέψεις σου και τις πράξεις σου σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, μπορείς θεωρητικά να επιδράσεις πάνω στο αντικείμενο που επιθυμείς, έλκοντας το προς εσένα.

Advertisment

https://enallaktikidrasi.com/2016/10/kvantiki-theoria-kanei-zwh-kalyteri/

Πώς μπορεί η Κβαντική Φυσική να σου προσφέρει μια καλύτερη ζωή;

Η πιο απλοποιημένη εκδοχή της απάντησης είναι ότι έλκεις στην ζωή σου αυτό που σκέφτεσαι. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει συνειδητές και υποσυνείδητες σκέψεις. Εκπαιδεύοντας τον εαυτό σου να σκέφτεται με τον σωστό τρόπο, μπορεί να φέρεις συγκεκριμένα πράγματα ή γεγονότα στην πραγματικότητα σου. Ο Dr. Eric Amidi προσθέτει ότι οι παρατηρήσεις μας επιδρούν στην πραγματικότητα που παρατηρούμε, επιτρέποντας στις σκέψεις και στις αντιλήψεις μας να την επηρεάσουν.

Για να φέρεις περισσότερα θετικά πράγματα στην ζωή σου, πρέπει να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να περιμένει ότι θα συμβούν. Εναλλακτικά, κάποιοι επιλέγουν να σκέφτονται σαν το επιθυμητό τους αποτέλεσμα να έχει ήδη συμβεί, καθώς αυτό προωθεί την απαραίτητη στάση που χρειάζεται. Η αλλαγή στην νοοτροπία θα επηρεάσει το πώς βλέπεις τον κόσμο, επιτρέποντας στις παρατηρήσεις σου να μεταμορφώσουν την πραγματικότητα σου σε μια πιο επιθυμητή και ευνοϊκή μορφή.

Λειτουργεί;

Η σημαντικότερη ερώτηση για το αν μπορείς να έλξεις μια καλύτερη ζωή για εσένα είναι απλή. Λειτουργεί; Αν και είναι δύσκολο να προσδιοριστεί πόσο καλά λειτουργεί επιστημονικά, υπάρχουν ενδείξεις ότι μια αλλαγή στην νοοτροπία μπορεί να αποφέρει θετικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, πολλές από τις σκέψεις που θα εστιάζεις θεωρούνται εκ φύσεως αισιόδοξες. Κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που θεωρούν τον εαυτό τους αισιόδοξο, βιώνουν περισσότερα οφέλη στη ζωή. Τα πλεονεκτήματα αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν βελτιωμένη υγεία και υψηλότερα επίπεδα επιτυχίας.

https://enallaktikidrasi.com/2016/10/kvantiki-theoria-kanei-zwh-kalyteri/

Τα αισιόδοξα άτομα επίσης φαίνεται να βιώνουν λιγότερες επιζήμιες συνέπειες που σχετίζονται με το στρες και μπορεί ακόμα και να ζουν περισσότερο. Σε μερικές περιπτώσεις, οι αυτό-αποκαλούμενοι αισιόδοξοι θεωρούν τους εαυτούς σου πιο τυχερούς σε αντίθεση με τα άτομα του περιβάλλοντος τους που έχουν πιο απαισιόδοξη διάθεση. Το αν οι αισιόδοξοι έλκουν πιο θετικές επιδράσεις στην ζωή τους ή αν απλά είναι πιο προετοιμασμένοι στο να τις παρατηρούν, είναι σχεδόν άγνωστο. Ασχέτως αυτού, η διατήρηση μιας πιο θετικής νοοτροπίας έχει προφανώς πλεονεκτήματα.

Ποιο είναι το ρίσκο;

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους για να σκεφτείς αυτή την ιδέα είναι ότι δεν φαίνεται να θέτει κανένα κίνδυνο. Το να προσπαθείς να είσαι πιο αισιόδοξος και το να εστιάζεις σε θετικές σκέψεις αλλά και το να αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου ως πιο τυχερό δεν απειλεί την τωρινή σου κατάσταση με κανέναν τρόπο. Στην πραγματικότητα, η αλλαγή στην νοοτροπία μπορεί ακόμα και να έχει μια ποικιλία φανερών πλεονεκτημάτων χωρίς να χρειάζεται να αλλάξεις το οτιδήποτε στην ζωή σου. Καθώς το ρίσκο είναι υπερβολικά χαμηλό και η πιθανότητα ανταμοιβής εξαιρετικά υψηλή, ίσως αξίζει μια προσπάθεια.

Δοκίμασε να γίνεις παρατηρητής των δικών σου σκέψεων μέσα στη μέρα. Αναγνώρισε τις σκέψεις που είναι υποστηρικτικές και θετικές για σένα και διαχώρισε εκείνες που είναι κριτικές ή βλαβερές. Αντικατέστησε τα πιο αρνητικά μοτίβα σκέψεων με θετικά και δες πού θα σε οδηγήσει. Ακόμα και αν απλά έχεις την ευκαιρία να νιώσεις καλύτερα σε καθημερινή βάση, σίγουρα θα αξίζει την προσπάθεια.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η θαυματουργή δύναμη του υποσυνείδητου
Ξεπερνώντας την περιοριστική πεποίθηση του "δεν είμαι δημιουργικός/ή"
Υπάρχει μια πλευρά της προσωπικότητάς μας που παραμένει ξένη για εμάς, ενώ οι άλλοι μπορούν να τη δουν
Μαθαίνοντας να επιθυμούμε τα πράγματα όπως συμβαίνουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση