, ,

Παράλογες εποχές με παράλογα συναισθήματα

Τι έγινε; Στέρεψαν τα μάτια της θάλασσας και δεν προσδίδουν πια ρομαντισμό; Ζούμε σε εποχή που δεν ανθίζουν τα τριαντάφυλλα;

Παράλογες εποχές με παράλογα συναισθήματα

Παράλογες εποχές με παράλογα συναισθήματα

Παράλογες εποχές με παράλογα συναισθήματα. Αγάπη που μετατράπηκε σε ξινό σταφύλι του Αυγούστου, που κόβεται από ασυναίσθητα χέρια. Ο Έρως από γιος της Αφροδίτης έγινε γιος του Ερμή, το πάθος της μιας νύχτας και αμνησία του πρωινού. Γεμίσαμε την ζωή παραμύθια και Αισώπους και ξεχάσαμε την ειλικρίνεια της αγάπης, αποσιωπήσαμε την φωνή της καρδιάς, κάναμε τον ερωτά αγέρα δίχως μαγεία.

Advertisment

Τι έγινε; Στέρεψαν τα μάτια της θάλασσας και δεν προσδίδουν πια ρομαντισμό; Ζούμε σε εποχή που δεν ανθίζουν τα τριαντάφυλλα; Δώστε στον κόσμο συμβιβασμούς, ορμόνες και άψυχα κορμιά… μια χαρά την βολεύει έτσι…! Ωραία πράγματα!

Κατά τα άλλα ανοίγεις sites, social media και διαβάζεις αναλύσεις, γιατί οι άντρες και οι γυναίκες άλλαξαν, γιατί οι ρόλοι μεταστράφηκαν, γιατί το κυνήγι του ανικανοποίητου έγινε τρόπος ζωής, γιατί οι άνθρωποι χάθηκαν στην διαδρομή, ψάχνοντας να βρούνε ποιος τύπος τους ταιριάζει και τι προσωπικότητα έχουν τελικά. Τα υποκατάστατα έγιναν πλέον αναγκαία συνήθεια για να γεμίσει το κενό μέσα μας. Έχουμε χάσει παντελώς το τόπι.

Στην παράλογη κοινωνία που φτιάξαμε, μετά τόσα προβλήματα ένα πράγμα έμενε καθαρό, ειλικρινές και εσώψυχο, έπρεπε και αυτό να το διαστρεβλώσουμε… σαν την κληματαριά. Μιας και μπήκε για τα καλά το φθινόπωρο, ακούστε λιγάκι την φωνή της καρδούλα σας και όχι τις “ορμονικές αναλύσεις” και στο τέλος θα είστε ποιο ευτυχισμένοι. Παρότι η λογική κοιμάται, τουλάχιστον ξυπνήστε λίγο το ρομαντισμό!

 

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο καιρός περνάει και δεν καταλαβαίνουμε ότι η ζωή είναι ένας αγώνας δρόμου όχι με τους άλλους, αλλά με τον εαυτό μας
Να επιλέξουμε τους ωραίους ανθρώπους και τις σπουδαίες ιδέες
Ολοκληρωμένος γονιός είναι αυτός που μπήκε στον κόπο να γνωρίσει τον εαυτό του
Σημειωματάριο συναισθημάτων | Όταν αφήνουμε πίσω μας ανοιχτές υποθέσεις, γίνονται ανοιχτές πληγές

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση