,

6 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να περιμένεις από τους άλλους

Δεν μπορούμε να ελέγχουμε τις ζωές των άλλων, γι' αυτό σταμάτα να περιμένεις από τους άλλους τα εξής πράγματα και άσε τη ζωή να

6 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να περιμένεις από τους άλλους

6 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να
περιμένεις από τους άλλους

Από την προσδοκία έρχεται η απογοήτευση λένε, και έχουν απόλυτο δίκιο. Πολλές φορές, έχουμε υπερβολικές ή παράλογες απαιτήσεις από τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά μας, με αποτέλεσμα στο τέλος να απογοητεύομαστε επειδή τα πράγματα δεν πήγαν όπως εμείς θέλαμε. Και πώς θα μπορούσε να ήταν αλλιώς;

Advertisment

Δεν μπορούμε να ελέγχουμε τις ζωές και τις πράξεις των άλλων, γι’ αυτό σταμάτα να περιμένεις από τους άλλους τα εξής πράγματα και άσε τη ζωή να κυλήσει μόνη της.

1. Μην περιμένεις να σε εγκρίνουν πάντα

Οι φίλοι σου, η οικογένειά σου και γενικά οι κοντινοί σου άνθρωποι, δεν είναι αναγκασμένοι να συμφωνούν πάντα με ό,τι λες και κάνεις. Αν έχουν διαφορετική άποψη και όπτική για τα πράγματα θα πρέπει να το δηλώνουν και να υποστηρίζουν την άποψη αυτή.

Διαβάστε ακόμη: Υπόσχομαι ότι…

Advertisment

2. Μην περιμένεις να κάνουν συνέχεια το σωστό

Κανένας δεν είναι τέλειος. Το έχουμε ακούσει τόσες φορές, κι όμως, δεν το έχουμε κάνει κτήμα μας. Σταμάτα να έχει συνεχώς προσδοκίες από τους άλλους και να περιμένεις να πράττουν πάντα με το σωστό τρόπο ή με τον τρόπο που εσύ θες. Μερικές φορές, σαν άνθρωποι, κάνουν απλά λάθη.

3. Μην περιμένεις να γνωρίζουν τι σκέφτεσαι

Πολλές φορές εκνευριζόμαστε με τους ανθρώπους για ένα λόγο που στην πραγματικότητα δεν έχει καμία λογική. Έχουμε την προσδοκία να γνωρίζουν οι άλλοι τι σκεφτόμαστε και τι θέλουμε χωρίς να το επικοινωνήσουμε με σαφή τρόπο, σαν να έχουν την υποχρέωση να το γνωρίζουν. Πολύ απλά μιλήστε για αυτό που θέλετε και γνωστοποιήστε το, έχουν και οι άλλοι τις δικές τους ζωές και σκέψεις.

https://enallaktikidrasi.com/2016/10/pragmata-prepei-stamatiseis-perimeneis-allous/

4. Μην περιμένεις να μένουν ίδιοι με τα χρόνια

Με την πάροδο των ετών, οι κοντινοί σου άνθρωποι αλλάζουν, όπως κι εσύ, και είναι κάτι το απόλυτα λογικό. Το αν σου αρέσει αυτή η αλλαγή ή όχι είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα. Η αλλαγή όμως είναι αναπόφευκτη.

5. Μην περιμένεις να σε καταλάβουν

Πρέπει να είσαι αυτό που είσαι και να πορεύεσαι σύμφωνα με το πώς ορίζεις εσύ τον εαυτό σου και πώς αντιλαμβάνεσαι την πορεία και την εξέλιξή σου. Κανένας άλλος δεν πρόκειται να σε κατανοήσει καλύτερα από σένα, και ούτε έχει και την υποχρέωση.

6. Μην περιμένεις να τα πηγαίνουν πάντα καλά με τη ζωή τους

Προφανώς όλοι θέλουμε εμείς οι ίδιοι, αλλά και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, να ευημερούμε και να εξελισσόμαστε. Όμως, δεν είναι για όλους τόσο εύκολο. Μερικοί θα τα βρουν σκούρα στη ζωή τους, θα κάνουν λάθη κια θα μείνουν στάσιμοι. Αν δεν μπορείς να τους βοηθήσεις, τουλάχιστον μην είσαι αυστηρός μαζί τους.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μοναξιά: Καθημερινός εφιάλτης και βαρίδι για 1 στους 5 ανθρώπους
Αυτοαμφιβολία: 12 βήματα – οδηγοί που θα σας βοηθήσουν να την ξεπεράσετε
4 σημάδια συναισθηματικής κακοποίησης - Πώς μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε (βίντεο)
Θετικές δηλώσεις και αυτοπεποίθηση: Μια ψυχολογική προσέγγιση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση