, ,

Πώς να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας για μεγαλύτερη καύση λίπους

Ενεργοποίηση του μεταβολισμού με απλές καθημερινές κινήσεις.

Πώς να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας για μεγαλύτερη καύση λίπους

Πώς να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό
σας για μεγαλύτερη καύση λίπους

Μεταβολισμός είναι η διαδικασία του οργανισμού κατά την οποία ό,τι τρώμε και πίνουμε, μετατρέπεται σε ενέργεια. Αφού καταναλώσουμε κάποιο προϊόν, ο οργανισμός το μεταβολίζει επεξεργάζοντας τις θερμίδες που λαμβάνει από το προϊόν με οξυγόνο, δημιουργώντας ενέργεια που μεταφέρεται στα κύτταρα.

Advertisment

Είναι προφανές, λοιπόν, πως η διατροφή και ο μεταβολισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους, παίζοντας πολύ σημαντικό ρόλο για την υγεία και την όψη του σώματός μας.

Ορμόνες και Αδυνάτισμα : Ο λόγος που μπορεί να δυσκολεύεστε να αδυνατίσετε και τι να κάνετε

7 τρόποι ενεργοποίησης του μεταβολισμού για μεγαλύτερη καύση λίπους

Κοιμηθείτε καλύτερα

Η ποιότητα και η ποσότητα του βραδινού ύπνου, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο μεταβολισμό. Τα άτομα που στερούνται τον ύπνο, άθελά τους αλλάζουν τις ορμόνες του κορεσμού και της πείνας που εκκρίνει ο οργανισμός, με αποτέλεσμα να τον ωθούν να τρώει περισσότερο ή πιο ανθυγιεινά.

Advertisment

https://enallaktikidrasi.com/2016/10/pws-energopoihsete-metavolismo-megaliteri-kausi-lipous/

Ασκηθείτε περισσότερο

Η φυσική άσκηση είναι πολύ σημαντική για το πώς λειτουργεί ο μεταβολισμός. Γι’ αυτό φροντίστε να ασκείστε έστω και λίγο καθημερινά, είτε αυτό είναι περπάτημα, τρέξιμο, γυμναστήριο ή ό,τι άλλο σας ικανοποιεί, φροντίστε να κρατάτε το σώμα σας σε κίνηση.

Ξυπνήστε πιο νωρίς

Όταν ξυπνάτε αργά ή ίσα ίσα στην ώρα σας, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα προλάβετε να φτιάξετε ένα υγιεινό και θρεπτικό πρωινό, μια συνήθεια πολύ σημαντική για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού σας.

Φάτε περισσότερο

Το να αποφεύγετε ορισμένα γεύματα μέσα στη μέρα για να μην πάρετε θερμίδες, είναι μια κακή συνήθεια για το μεταβολισμό. Για την ακρίβεια, χρειάζεται ακριβώς το αντίθετο. Το ιδανικό είναι να καταναλώνετε 5-6 γεύματα τη μέρα, και φυσικά να έχετε ένα ισορροπημένο διατροφολόγιο, τρώγοντας υγιεινές τροφές. Με τα μικρά και συχνά γεύματα, επιτυγχάνετε να βρίσκεται ο μεταβολισμός σας σε διαρκή αφύπνιση, παράγοντας την απαιτούμενη ενέργεια για τον οργανισμό σας.

https://enallaktikidrasi.com/2016/10/pws-energopoihsete-metavolismo-megaliteri-kausi-lipous/

Πιείτε περισσότερο νερό

Το νερό είναι ένα πραγματικό ελιξήριο υγείας. Κάνει πολύ καλό στον οργανισμό, δεν περιέχει θερμίδες και μπορεί να μειώσει και την αίσθηση της πείνας. Στην πραγματικότητα, μερικές φορές όταν πεινάτε, ο οργανισμός σας προσπαθεί να σας στείλει μήνυμα ότι έχει αρχίσει να αφυδατώνεται.

Φροντίστε να λαμβάνετε αρκετό ασβέστιο

Το ασβέστιο δίνει σημαντική ώθηση στη λειτουργία του μεταβολισμού και κατ’ επέκταση, στην καύση λίπους.

Καταναλώστε καυτερά φαγητά

Αν είστε κι εσείς από τους ανθρώπους που λατρεύουν τα πικάντικα φαγητά, τότε σας έχουμε καλά νέα! Τα καυτερά φαγητά ενισχύουν τον μεταβολισμό. Όταν τρώμε πικάντικα φαγητά, η θερμοκρασία του σώματος ανεβαίνει με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται ο μεταβολισμός γρηγορότερα, καίγοντας το συσσωρευμένο λίπος για την παραγωγή ενέργειας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ιπποκράτεια Διαβίωση: Μια εταιρεία παράδειγμα ολιστικής προσέγγισης με εκπληκτικά προϊόντα
Ολοκληρωμένη προσέγγιση στην παιδική παχυσαρκία: Επενδύστε σήμερα, δείτε αποτελέσματα αύριο
Το μπαχαρικό που βοηθάει να χάσετε 3 φορές περισσότερο λίπος

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση