, ,

Πώς η γιόγκα βοηθάει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης

3 τρόποι με τους οποίους η γιόγκα βοηθάει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης, που πιθανόν να μην γνωρίζατε.

Πώς η γιόγκα βοηθάει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης

Πώς η γιόγκα βοηθάει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης

Έχουμε αναφέρει κατά καιρούς, τα αμέτρητα οφέλη της γιόγκα, όχι μόνο για το σώμα αλλά και για το μυαλό και τη ψυχολογία. Η γιόγκα βοηθάει τον οργανισμό να νιώσει καλύτερα σε όλα τα επίπεδα και του προσφέρει την πολυπόθητη ευεξία και αναζωογόνηση που χρειάζεται.

Παρακάτω περιγράφονται 3 τρόποι με τους οποίους η γιόγκα βοηθάει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης, που πιθανόν να μην γνωρίζατε.

Ενισχύει την κοινωνικοποίηση

Συχνά το αίσθημα της μοναξιάς με αυτό της κατάθλιψης, πάνε μαζί. Μπορεί να θέλετε να είστε κλεισμένοι μέσα στο σπίτι, αλλά οι κοινωνικές σχέσεις θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το αίσθημα της κατάθλιψης. Αν γραφτείτε σε μια τάξη γιόγκα θα ενισχύσετε την κοινωνικοποίησή σας και θα αρχίσετε να δένεστε με καινούριους ανθρώπους μέσα από τη νέα σας κοινή ασχολία.

Γιόγκα: Ένας ισχυρός σύμμαχος στην καταπολέμηση του άγχους

Καταπολεμά το άγχος και το στρες

Το άγχος και το στρες, στα άτομα με κατάθλιψη, συχνά μπορεί να είναι μη διαχειρίσιμο και να παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Η γιόγκα βοηθάει με τις κινήσεις του σώματος και τις ασκήσεις αναπνοής, να μετριάσετε τα δυσάρεστα αυτά συναισθήματα και να χαλαρώσετε.

Βοηθά να «προχωρήσετε»

Αν πάσχετε από κατάθλιψη ή είστε απλά στα «κάτω» σας, κατά πάσα πιθανότητα θα νιώθετε πως θέλετε να κάτσετε σε ένα μέρος και να περιμένετε μέχρι να φύγουν τα άσχημα συναισθήματα. Στην πραγματικότητα όμως, πρέπει να κάνετε ακριβώς το αντίθετο. Πρέπει να βρείτε την όρεξη και τη ροή για να προχωρήσετε και η γιόγκα είναι η πιο κατάλληλη μέθοδος για να σας βοηθήσει.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε