Οι διαδρομές της αγάπης

Η αγάπη οδηγεί στην ένωση, η ένωση στην δημιουργία κι ο χώρος που θα καλλιεργηθεί η ένωση αυτή, είναι ο τροφοδότης της ζωής.

Οι διαδρομές της αγάπης

«Ό,τι δώσεις θα πάρεις, ό,τι σπείρεις θα θερίσεις».

Ισχύει; Ισχύει αλλά όχι αμφίδρομα σε σχέση με αυτούς που δίνεις και τα χώματα που σπέρνεις.

Advertisment

Περίεργες οι διαδρομές της αγάπης! Καποιοι άνθρωποι έτσι όπως τους δίνεις φεύγουν, πίσω μένουν κάποιοι λίγοι και κοιτούν, ενώ τους σπόρους στα κτήματα τους παίρνει ο άνεμος και φυτρώνουν μακριά από τα δικά σου χώματα… Οι ουρανοί δίνουν σε όλους τα ίδια; Δεν ξέρω πώς κάνει τις κατανομές ο Θεός, δεν έχω καταλάβει πώς οι άνθρωποι γεννιούνται με δυο χέρια, με δυο πόδια, ένα κεφάλι, εγκέφαλο, καρδιά κι άλλοι αγαπούν, άλλοι μισούν κι άλλοι ζούνε προστατευμένοι μακριά από συναισθήματα μια ζωή σαν σε κενό αέρος!

Διαβάστε επίσης από τη Ρίνα Σερέτη

Advertisment


Η αγάπη είναι ίδια για όλους, τι είναι αυτό που χαλάει τις διαδρομές της καρδιάς και οδηγούνται σε λαβυρίνθους; Τι είναι αυτό που μας διαχωρίζει στην πορεία μας στη γη σε αγάπης ανθρώπους και ανθρώπους αποστροφής; Θα μου πεις μόνο θα ρωτάς δεν θα μας απαντήσεις κάπου; Θέλουμε λύσεις έτοιμες στο πιάτο γι’ αυτό διαβάζουμε εδώ! Δεν μπορούμε να κουράζουμε το μυαλό μας με βαθυστόχαστα ερωτήματα, έχουμε μια ζωή υποχρεώσεις να προλάβουμε!

Άντε πες μας επιτέλους! Παράξενη η ζωή! Αλλού δίνεις για να πάρεις μα από κάπου αλλού παίρνεις τελικά! Δυστυχώς και κατά κανόνα δεν αναγνωρίζεις την αγάπη πουθενά αλλού παρά μόνο από εκεί που δεν σου τη δίνουν. Εκεί που σε πληγώνουν! Σκοπεύεις να το συνεχίσεις για πολύ καιρό αυτό;

Αγάπη δίχως ανταπόκριση! Ως πότε θα την πικραίνεις την αγάπη στη ζωή σου; Και μη μου πεις εγώ δίνω αγάπη απλόχερα οι άλλοι δεν μου δίνουν… Άνοιξε τα μάτια σου και δες ποια είναι η αλήθεια για κάποιους ανθρώπους γύρω σου! Άσε ήσυχους αυτούς που δεν είναι έτοιμοι να αγαπήσουν, άσε στην άκρη τον δικό σου εγωισμό να αλλάξεις τον κόσμο με το ζόρι! Να τους φέρεις όλους στις διαδρομές της αγάπης!

Δεν είναι όλοι γεννημένοι για να μεταμορφωθούν στα δικά σου ιδανικά αγάπης, στις δικές σου οριζόντιες γραμμές, δεν ξέρω καν αν είναι έτοιμοι να οδηγηθούν στις δικές τους διαστάσεις! Είναι τόσοι πολλοί αυτοί που δεν γνωρίζουν καν τους ίδιους τους τους εαυτούς! Πώς θα αισθανθούν την αγάπη όταν δεν αγαπούν εκείνους και διασπούν την ψυχή τους στο μίσος και την κακία;

Η αγάπη οδηγεί στην ένωση, η ένωση στην δημιουργία κι ο χώρος που θα καλλιεργηθεί η ένωση αυτή, είναι ο τροφοδότης της ζωής. Η καρδιά σου θρέφει εσένα! Κράτα καθαρή την καρδιά σου μακριά από ανθρώπους που την θέλουν μολυσμένη για να μην ξεχωρίζεις από το πλήθος. Κράτα αγνή την πρόθεσή σου τις φορές που θες να προσφέρεις αγάπη και δημιούργησε ενώσεις με τους ανθρώπους που αγαπούν με την ίδια καθαρότητα!

Σιγά σιγά κάθε παράσιτο θα αποβληθεί και τίποτα δεν θα μολύνει αυτό το περιβάλλον για το οποίο όλοι μαζί δουλέψατε με αγάπη! Όλοι μαζί λοιπόν στις διαδρομές της αγάπης! Σου μοιάζει ουτοπία; Μου μοιάζει πως δεν το έχεις καν δοκιμάσει ακόμη…

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Πρέπει να χαθώ μέσα στη δράση, αλλιώς θα μαραθώ από την απελπισία» | Alfred Tennyson
Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Η ζωή, όπως και τα όνειρα που κάνεις για αυτή, δεν είναι να την ζεις στο κεφάλι σου αλλά στην πράξη!
Σημειωματάριο συναισθημάτων | Απέναντι στα «πρέπει» στέκεται ό,τι έχουμε περισσότερο ανάγκη: Ο έρωτας για ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση