, ,

Πώς να βρεις την ευτυχία ώστε να απολαύσεις τη ζωή σου

Και να θυμάσαι, κάθε λεπτό, κάθε στιγμή, να αγαπάς τον εαυτό σου και να ζεις με Πάθος!

Πώς να βρεις την ευτυχία ώστε να απολαύσεις τη ζωή σου

Πώς να βρεις την ευτυχία ώστε να απολαύσεις τη ζωή σου

Όλοι οι άνθρωποι γνωρίζουμε είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα πως όλα τα προβλήματα που μπορεί να έχουμε στη ζωή μας, έχουν να μας προσφέρουν κάτι χρήσιμο. Μπορεί για τον καθένα να είναι κάτι διαφορετικό αλλά η ουσία είναι ότι μας εξυπηρετούν σε κάτι. Παρόλα αυτά, εάν πάμε πίσω και πιο βαθιά μέσα μας, όλοι οι άνθρωποι επιθυμούμε να νιώθουμε ευτυχισμένοι. Θέλουμε η χαρά να βρίσκεται σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Advertisment

Διαβάστε επίσης από τον Μάνο Ισχάκη


Εάν ισχύει αυτό, τότε δεν είναι παράξενο που οι πιο πολλοί άνθρωποι είναι σαν να έχουν τσακωθεί με τη χαρά; Δεν είναι λυπητερό να μην μπορείς να απολαμβάνεις την καθημερινότητα σου; Την κάθε στιγμή σου; Εάν πραγματικά νιώθεις ότι δεν μπορείς να χαρείς, μη σε ανησυχεί. Έτσι ήμουν και εγώ. Ήμουν ένας άνθρωπος που δεν μπορούσα να χαρώ με τίποτα. Όλα ήταν μάταια. Ό,τι και να έκανα μετά ένιωθα ένα κενό. Ένα κενό που δεν μπορούσα να το γεμίσω ούτε με χαρά, ούτε με ενθουσιασμό, ούτε με αισιοδοξία, ούτε με όνειρα, ούτε τίποτα.

Κάπως έτσι ξεκίνησα ένα εντατικό ταξίδι αυτογνωσίας με σκοπό να δω τι μου συμβαίνει και να ανακαλύψω εκείνους τους τρόπους που θα με βοηθούσαν να απολαύσω τη ζωή μου. Βέβαια, δεν ήταν το πιο εύκολο πράγμα για εμένα εκείνη την περίοδο, αλλά ήταν κάτι που με αρκετή προσωπική δουλειά το κατάφερα. Θα ήθελα να το τονίσω αυτό, γιατί όλοι οι άνθρωποι όταν δεσμευτούμε να δουλέψουμε πραγματικά με κάτι στο τέλος το πετυχαίνουμε. Και αυτή είναι η ομορφιά!

Η ομορφιά της δέσμευσης σε αυτό που θέλεις… σε αυτό που θα κάνει τη ψυχή σου να νιώθει ηρεμία και γαλήνη. Έτσι πρέπει να θυμάσαι ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Μπορείς να δεσμευτείς. Μπορείς να κάνεις κάθε μέρα κάτι και από λίγο ώστε σε μερικούς μήνες από τώρα να έχεις πετύχει αυτό που θέλεις. Μη διστάσεις. Κάντο! Είναι πολύ όμορφη η εμπειρία. Ξεκίνα τώρα να εφαρμόζεις τα βήματα που βοήθησαν και εμένα αλλά και πολλούς άλλους ανθρώπους να χαρούν τη ζωή τους.

1. Όρισε τι σημαίνει ευτυχία για εσένα και άρχισε να ψάχνεις για τα πρώτα σημάδια που θα αρχίζει να σου δείχνει.

2. Βρες το χιούμορ μέσα σου. Άρχισε να γίνεσαι πειραχτήρι. Άφηνε να πέφτει και κάτι κάτω. Όχι να γίνεις θύμα σε ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν αλλά μην τα παίρνεις όλα της μετρητοίς. Άρχισε να παίζεις, να διασκεδάζεις και να χαμογελάς.

3. Γίνε χρήσιμος στους άλλους ανθρώπους. Γίνε χρήσιμος ειδικά σε αυτούς που σε έχουν ανάγκη. Ξέρεις πόσοι άνθρωποι αυτοί τη στιγμή περιμένουν έναν καλό λόγο, μια καλή κίνηση, μια καλή χειρονομία, κάτι από εσένα;

4. Να σέβεσαι και να εκτιμάς τους ανθρώπους. Να θυμάσαι ότι όλοι οι άνθρωποι είναι υπέροχοι όπως και εσύ. Όλοι γεννήθηκαν από μια μητέρα και έναν πατέρα. Ο κάθε άνθρωπος κουβαλάει το δικό του σταυρό. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να υπομένεις τον σταυρό του άλλου ανθρώπου αλλά είναι άλλο να υπομένεις τον σταυρό του και άλλο να να τον σέβεσαι και να τον εκτιμάς και να προχωράς παρακάτω στη ζωή σου.

https://enallaktikidrasi.com/2016/12/pws-vreis-eutuxia-apolauseis-zwh/

Αυτά που μόλις ανέφερα, είμαι σίγουρος ότι αναγνωρίζεις ότι μπορείς να τα βάλεις στη ζωή σου σιγά – σιγά αλλά αυτό που δεν είμαι σίγουρος είναι εάν μπορείς να συνειδητοποιήσεις το αντίκτυπο που θα έχουν στη ζωή σου όλα αυτά τα πράγματα όταν τα υιοθετήσεις. Για αυτό μόλις τελειώσει σε μερικά δευτερόλεπτα αυτό το άρθρο σημείωσε σε ένα χαρτί ποια είναι η δράση που δεσμεύσαι να αναλάβεις προκειμένου να κάνεις το πρώτο βήμα.

Για παράδειγμα θα μπορούσες μια φορά την εβδομάδα να βλέπεις μια κωμωδία ή να βγεις βόλτα με κάποιους φίλους σου αλλά να μη μιλήσεις ούτε για την πολιτική ούτε για την οικονομία ούτε για μπάλα… Να μιλήσετε για κάτι που θα σας κάνει να γελάσετε, να χαρείτε και να απολαύσετε τη βόλτα σας. Και να θυμάσαι, κάθε λεπτό, κάθε στιγμή, να αγαπάς τον εαυτό σου και να ζεις με Πάθος!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Οι πληγές σου μπορούν να γίνουν τα παράσημά σου!
Γιατί σαμποτάρω τον εαυτό μου;
Πώς ζητάει «συγγνώμη» ένας ναρκισσιστής

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση