10 φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης της αιμορραγίας

Καταπολεμήστε την αιμορραγία με καθημερινά υλικά που μπορείτε να βρείτε στο σπίτι.

10 φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης της αιμορραγίας

10 φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης της αιμορραγίας

Η αιμορραγία μπορεί να μας προκαλέσει πανικό- όταν δεν έχουμε ένα κουτί πρώτων βοηθειών κοντά μας. Βέβαια, αν πρόκειται για ένα απλό κόψιμο ή μια γρατζουνιά, το αίμα πήζει γρήγορα. Αλλά, ορισμένες φορές, η αιμορραγία δεν σταματά. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να αναζητήσετε φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης που να βρίσκονται διαθέσιμοι στο σπίτι και που μπορούν να σταματήσουν την αιμορραγία. Παρακάτω συστήνονται 10 τέτοιες εναλλακτικές λύσεις.

10 φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης της αιμορραγίας

1. Πάγος

Ο βασικότερος και πιο κοινός τρόπος να σταματήσουμε το αίμα είναι η χρήση πάγου. Όχι μόνο βοηθά στο πήξιμο του, αλλά επίσης δρα ως αναλγητικό. Όταν ο πάγος τοποθετείται πάνω στην πληγή, κάνει τις αρτηρίες να περισταλούν, μειώνοντας την αιμορραγία. Ο πάγος επιπλέον βοηθά σε περιπτώσεις πρησμένων περιοχών. Συστήνεται να μην εφαρμόζεται όμως άμεσα πάνω στην πληγή, αλλά καλύτερα τυλίξτε μερικά παγάκια σε μια πετσέτα και ύστερα χρησιμοποιήστε τα.

2. Σακουλάκια τσαγιού

https://enallaktikidrasi.com/2017/01/fysikoi-tropoi-antimetopisis-aimorragias/

Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τύπος ή μάρκα τσαγιού. Απλά πάρτε ένα σακουλάκι τσαγιού, περάστε το ελάχιστα από καθαρό νερό και εφαρμόστε πάνω στην πληγή. Αν το κρατήσετε εκεί για περίπου 10 λεπτά μπορείτε να σταματήσετε τη ροή του αίματος. Τα σακουλάκια του τσαγιού προτείνονται επίσης και για να σταματήσετε την αιμορραγία στο στόμα, ειδικά μετά από μια εξαγωγή δοντιού ή έναν τραυματισμό.

3. Αλεσμένος καφές

Ο αλεσμένος καφές βοηθά στη διαδικασία του πηξίματος. Αποτελεί μια από τις αρχαιότερες φυσικές θεραπείες κατά της αιμορραγίας, που έφτασε σε εμάς μέσα από πολλές γενεές. Μπορεί να υπάρχει ένα πολύ μικρό ρίσκο μόλυνσης των πληγών, γι’ αυτό μπορείτε να τον εφαρμόζετε για σίγουρα σε μικρά κοψίματα και γρατζουνιές.

Η σκόνη πάπρικας μπορεί να σταματήσει την αιμορραγία μέσα σε 15 δευτερόλεπτα

4. Λευκό ξίδι

Ο λόγος που το λευκό ξίδι βοηθά στην αιμορραγία είναι η αιμοστατική του ιδιότητα. Το ξίδι βοηθά τις αρτηρίες να περισταλούν και να κλείσουν. Βουτήξτε λίγο βαμβάκι σε λευκό ξίδι και εφαρμόστε άμεσα στην πληγή. Μπορεί να τσούξει για λίγο στην αρχή, αλλά είναι άκρως αποτελεσματικό.

5. Σκόνη golden seal (Υδράστις)

https://enallaktikidrasi.com/2017/01/fysikoi-tropoi-antimetopisis-aimorragias/

Το golden seal είναι μια από τις πιο ισχυρές φυσικές ουσίες στην καταπολέμηση της αιμορραγίας. Έχει επίσης αντισηπτικές ιδιότητες και μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα στην πληγή. Απορροφάται αμέσως στο αίμα και το σταματά. Αυτό το μαγικό βότανο μπορείτε να το βρείτε σε φαρμακεία.

6. Κουρκουμάς

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του κουρκουμά είναι γνωστές εδώ και πολλά χρόνια. Όχι μόνο βοηθά στο πήξιμο του αίματος αλλά επίσης καταπολεμά τις μολύνσεις. Καλύψτε εντελώς την πληγή με κουρκουμά και αφήστε τον για λίγα λεπτά. Αποτελεί μια απολύτως ασφαλής φυσική θεραπεία.

7. Μαύρο πιπέρι

Θα συμφωνήσετε όλοι ότι τσούζει περισσότερο από την ίδια την πληγή, αλλά αξίζει την προσπάθεια! Υπάρχει κάποιος καλός λόγος που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αφού καθαρίσετε την πληγή σας- απλά ψεκάστε το στην πληγή. Ωστόσο, αν η αιμορραγία δεν σταματά και δεν αντέχετε τον πόνο, καθαρίστε το αμέσως με νερό.

8. Αλεύρι

https://enallaktikidrasi.com/2017/01/fysikoi-tropoi-antimetopisis-aimorragias/

Το αλεύρι επιταχύνει τη διαδικασία πηξίματος. Πασπαλίστε λίγο στην πληγή και παρακολουθήστε το αίμα να ξεραίνεται γρήγορα. Αν κοπείτε στο δάχτυλο κατά τη διάρκεια μαγειρέματος, βουτήξτε το μέσα σε ένα μπολ με αλεύρι και θα δείτε άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα.

9. Ζάχαρη

Η ζάχαρη έχει αντισηπτικές ιδιότητες και επίσης βοηθά στο πήξιμο του αίματος. Λόγο της κρυσταλλικής του μορφής, δρα απορροφητικά και στεγνώνει το αίμα. Μια κουταλιά ζάχαρης θα βοηθήσει σίγουρα την κατάσταση.

10. Πιπέρι καγιέν

Όπως το μαύρο πιπέρι, έτσι και το καγιέν κάνει παρόμοια δουλειά και τσούζει λιγότερο από το μαύρο. Μια ισχυρή θεραπευτική ουσία για τη διακοπή της αιμορραγίας, είναι ένα σπουδαίο αντισηπτικό επίσης και πήζει γρηγορότερα το αίμα στην πληγή.

Πριν βέβαια καταλήξετε σε αυτούς τους τρόπους αντιμετώπισης, είναι απαραίτητο να ξεπλύνετε την πληγή με καθαρό νερό. Ύστερα, εφαρμόστε σταθερή πίεση πάνω της με ένα καθαρό ύφασμα για 15 λεπτά, ο συνήθης χρόνος που το σώμα σας χρειάζεται για να πήξει το αίμα της πληγής.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε