Είσαι μόνος-η την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; Κανόνες επιβίωσης!

Γράφει η Αλεξάνδρα Ζωγράφου – Ψυχολόγος

Μην σας πιάνει θλίψη εάν δεν έχετε σχέση ή αν έχετε χωρίσει πρόσφατα. Μία μέρα είναι θα περάσει!

Όλοι οι άνθρωποι μπορεί να βιώσουν μοναξιά κάποια στιγμή της ζωής τους. Συχνά, αισθανόμαστε πιο έντονη τη μοναξιά σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, όπως γιορτές και ιδίως την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Όποιος και αν είναι ο λόγος που αισθάνεστε μόνοι την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, υπάρχουν τρόποι για να αντιμετωπίσετε τη μοναξιά και να βρείτε την ψυχική ισορροπία σας. Παρακάτω θα βρείτε κάποιες έξυπνες συμβουλές που αν τις ακολουθήσετε είναι στο χέρι σας πλέον να αλλάξετε διάθεση.

-Αναλογιστείτε πώς θα ήταν η μέρα σας εάν δεν ήταν του Αγίου Βαλεντίνου, τι θα σκεφτόσασταν και πώς θα νιώθατε. Φανταστείτε πώς θα ήταν η διάθεσή σας, αν ξυπνούσατε το πρωί και δε νιώθατε το συναίσθημα της μοναξιάς και της θλίψης. Ο οραματισμός είναι το πρώτο στάδιο για να αντιληφθείτε τι ακριβώς προσπαθείτε να πετύχετε.

-Αγαπήστε τον εαυτό σας. Εάν εσείς οι ίδιοι δεν αγαπάτε τον εαυτό σας, πώς περιμένετε να σας αγαπήσουν οι άλλοι; Οι αρνητικές σκέψεις και η χαμηλή αυτοεκτίμηση οδηγούν σε αισθήματα μεγάλης απογοήτευσης και θλίψης. Προσπαθήστε να ανακαλύψετε τα θετικά στοιχεία του εαυτού σας και εστιάστε σε αυτά. Ο κάθε ένας από εμάς είναι αδιαμφισβήτητα μοναδικός. Εστιάστε στην μοναδικότητά σας και αγαπήστε την!

https://enallaktikidrasi.com/2017/02/eisai-monos-imera-ag-valentinou-kanones-epiviosis/

-Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιβράβευση για τον εαυτό σας, από το να του χαρίσετε ένα δώρο. Δείξτε του ότι τον νοιάζεστε και τον αγαπάτε, επιλέγοντας ένα δώρο που θα σας φτιάξει τη διάθεση και θα σας ανανεώσει.

-Κοινωνικοποιηθείτε. Συχνά οι επαγγελματικές υποχρεώσεις, ο σύγχρονος τρόπος ζωής αλλά και η κακή διάθεση μας απομακρύνουν από τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για να επανασυνδεθείτε με φίλους και άτομα της οικογένειας σας και να περάσετε όμορφες στιγμές. Δώστε αγάπη, τρυφερότητα στους δικούς σας ανθρώπους. Ο νόμος της ισορροπίας είναι αυστηρός και σαφής. Δίνεις-Λαμβάνεις!

– Βγείτε. Μην κλείνεστε άλλο μες στο σπίτι. Είτε μόνοι σας είτε με παρέα, επιλέξετε να κάνετε δραστηριότητες ή να επισκεφτείτε μέρη για να διασκεδάσετε και να γεμίσετε θετική ενέργεια. Αποφύγετε τα μέρη που συχνάζουν ερωτευμένα ζευγάρια, δεν υπάρχει λόγος να σας επηρεάσουν αρνητικά. Προσπαθήστε να παρατηρήσετε πράγματα που δεν θα δίνατε σημασία σε άλλη περίπτωση. Η ομορφιά είναι παντού γύρω μας. Συνήθως σκηνές όπως ένα λουλούδι που φύτρωσε μέσα στο τσιμέντο ή ένα μικρό παιδί που γελά, περνάν απαρατήρητες.

Τέλος, προσπαθήστε να αλλάξετε συναισθήματα και να σκεφτείτε θετικά. Τα συναισθήματα είναι ενέργεια και η ενέργεια αυτή εκλύεται. Δεν γίνεται να έλκετε πράγματα χαρούμενα εάν κινείστε σε αρνητική ενέργεια λόγω αρνητικών συναισθημάτων (φόβος, μοναξιά, θλίψη). Έστω και τεχνικά προσπαθήστε να αισθανθείτε χαρά, ώστε να εκπέμψετε χαρά για να έλξετε χαρά! Ακούστε ένα τραγούδι που σας φτιάχνει τη διάθεση, δείτε μια αστεία ταινία, επικοινωνήστε με έναν αισιόδοξο φίλο. Η ζωή μας είναι το αποτέλεσμα των σκέψεών μας. Αυτό που ζούμε το έχουμε σκεφτεί. Ας δοκιμάσουμε να σκεφτούμε αυτό που θα θέλαμε να ζήσουμε!

Αλεξάνδρα Ζωγράφου

Συγγραφέας Αλεξάνδρα Ζωγράφου

H αγάπη μου για τις λειτουργίες της ανθρώπινης ψυχής όσο και οι προσωπικές ανησυχίες, με οδήγησαν πολύ γρήγορα στο ταξίδι της ψυχοθεραπείας. Από κει ξεκίνησε η σταδιοδρομία μου στην επιστήμη της ψυχολογίας αποκτώντας το Πτυχίο Συμβούλου Ψυχικής υγείας στο πεδίο της ψυχοδυναμικής προσέγγισης. Τα τελευταία χρόνια ζω και εργάζομαι στην Αθήνα σε συνεργασία με ψυχιάτρους, βλέποντας περιστατικά και συνεργάζομαι με ανθρώπους προς το δρόμο της αυτογνωσίας και της προσωπικής ευτυχίας.

Ιστοσελίδα
Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε