, ,

Πες το τώρα που μπορείς

Στην ζωή μας μπαίνουν πολλά άτομα. Μη ξεχάσεις να τους πεις «σ’ αγαπώ που είσαι στη ζωή μου».

Πες το τώρα που μπορείς

Πες το τώρα που μπορείς

Γράφει ο Παναγιώτης Στάθης

Advertisment

Είναι περίπου μία το βράδυ και βρίσκομαι στο αγαπημένο μου μαγαζί, πίνοντας ένα ποτό ολομόναχος. Όχι ότι δεν έχω παρέα, είχα πολλές προτάσεις για σήμερα, αλλά ήθελα να κάτσω να σκεφτώ. Κρατάω τη φωτογραφία στα χέρια μου και τη κοιτάω τόσο, που όλα γύρω μου αρχίζουν να μαυρίζουν και αυτόματα η εικόνα ζωντανεύει, από τις αναμνήσεις που μοιραστήκαμε μαζί.

Θυμάμαι τόσες ωραίες στιγμές που ζήσαμε, όπως εκείνο το σαββατοκύριακο στο Σούνιο εκείνου του καλοκαιριού. Δεν είχαμε πολλά λεφτά για ξόδεμα και αποφασίσαμε να κοιμηθούμε στη παραλία τη πρώτη μέρα. Ο καλύτερος ύπνος που είχα κάνει. Μου ήρθε επίσης εκείνη η ανάμνηση, που κάναμε βόλτες με ένα καφέ στην αρεοπαγίτου, στο κέντρο της Αθήνας και καταλήγαμε στα βραχάκια με θέα τη πόλη. Καθόμασταν και μιλάγαμε με τις ώρες και δε λέγαμε να φύγουμε. Ζούσαμε τη στιγμή, επειδή γνωρίζαμε ότι δεν θέλαμε να είμαστε πουθενά αλλού, παρά μόνο σε αυτό το σημείο, με εσένα για παρέα και τις ωραίες συζητήσεις.

Πότε μίλησες με εσένα;

Advertisment

Στη σκέψη και μόνο όλων αυτών των αναμνήσεων, ένα χαμόγελο είχε σχηματιστεί στο πρόσωπό μου, μετά από πολύ καιρό, που σβήστηκε απότομα όταν γύρισα στο παρόν, στο συγκεκριμένο κάθισμα που κάποτε καθόσουν δίπλα μου. Σκέφτηκα πως δε θα σε ξαναδώ, και δε θα ξαναζήσουμε ποτέ αυτές τις στιγμές, γιατί είχες φύγει από τη ζωή, ένα πρωί πριν λίγους μήνες. Κυρίαρχη σκέψη αν σου είπα ποτέ ότι ήσουν ότι καλύτερο μου είχε συμβεί ή τουλάχιστον αν στο είχα δείξει όσο έπρεπε. Θα με τρώει πάντα αυτή η σκέψη…

Στην ζωή μας μπαίνουν πάρα πολλά άτομα, είναι λίγα όμως αυτά που θα καταφέρουν να σταθούν δίπλα μας. Είναι αυτά τα άτομα που έχουμε πει τα πιο κρυφά μυστικά μας. Για κάποιον μπορεί να είναι ο Πατέρας, για κάποιον η Μάνα, για άλλον ο σύντροφος η ο οποιοσδήποτε. Μη ξεχάσεις να τους πεις ένα πράγμα, σ’ αγαπώ που είσαι στη ζωή μου, γιατί θα έρθει κάποτε η στιγμή (μια στιγμή που δεν γνωρίζεις), που θα φύγει από την καθημερινότητά σου βίαια και απότομα. Δε θες να μείνεις με το παράπονο ότι δεν έκανες αυτά που έπρεπε ή δεν είπες αυτά που ήθελες να πεις. Πες το τώρα που μπορείς.

Latest posts by Παναγιώτης Στάθης (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι πιο «τρομακτικές» μάσκες είναι εκείνες που δεν φαίνονται...
Η ζωή δεν φοράει φίλτρα, δεν στολίζεται για να πάρει like, δεν κάνει giveaway τον χρόνο της
Καμία φορά το να πληγώσεις πονάει περισσότερο από το να σε πληγώσουν
Manterruption: Διεκδικώντας χώρο και χρόνο για τις γυναίκες σε μία επαγγελματική συζήτηση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση