,

Συνταγή: Μπριάμ, ένα πιάτο γεμάτο χρώμα!

Συνταγή: Μπριάμ, ένα πιάτο γεμάτο χρώμα! Τώρα που ανοίγει ο καιρός και πλησιάζουμε στην άνοιξη, καλό είναι να γεμίζουμε το πιάτο μας με τροφές

Συνταγή: Μπριάμ, ένα πιάτο γεμάτο χρώμα!

Συνταγή: Μπριάμ, ένα πιάτο γεμάτο χρώμα!

Τώρα που ανοίγει ο καιρός και πλησιάζουμε στην άνοιξη, καλό είναι να γεμίζουμε το πιάτο μας με τροφές πλούσιες σε χρώμα! Ως γνωστόν, τα πολύχρωμα λαχανικά είναι πλούσια σε θρεπτικές ουσίες που είναι πολύτιμες για την υγεία μας. Σήμερα λοιπόν, ελάτε να μαγειρέψουμε ένα πεντανόστιμο, πολύχρωμο φαγητό που μπορεί να βρεθεί στο τραπέζι μας όλο τον χρόνο, ένα λαδερό που μπορεί να μας ζεστάνει τον χειμώνα και να μας δροσίσει το καλοκαίρι!

Advertisment

Πρόκειται για ένα φαγητό που μπορεί να φτιαχτεί και με διάφορες παραλλαγές, αναλόγως με τα λαχανικά που προτιμάτε και με τα διαθέσιμα λαχανικά της εποχής. Εγώ σας προτείνω την παρακάτω συνταγή, με την οποία μπορείτε να εμπνευστείτε και να πειραματιστείτε ελεύθερα!

Υλικά (για 4 άτομα)

Η δοσολογία είναι ενδεικτική, εξαρτάται κυρίως από το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε.

7 μεγάλες πατάτες
10 κολοκυθάκια τρυφερά
5 μελιτζάνες φλάσκες
4 κρεμμύδια, κατά προτίμηση λευκά
2 καρότα
4 τομάτες
500 ml τοματοχυμό
1/5 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ. σ καστανή ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά κόβουμε όλα μας τα λαχανικά σε ροδέλες. Στρώνουμε σε ένα ταψί αρχικά τις πατάτες, έπειτα τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες. Σε κάθε στρώση καλό είναι να αλατοπιπερώνουμε και να λαδώνουμε ελαφρώς, για να πάει παντού η νοστιμιά. Μετά καλύπτουμε το ταψί με ροδέλες κρεμμυδιού και τέλος σκεπάζουμε με τις τομάτες.

Ρίχνουμε τον τοματοχυμό να πάει σε όλα τα λαχανικά μας και μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη να πάει σε όλα τα σημεία. Αφού προθερμάνουμε τον φούρνο μας, βάζουμε το ταψί και ψήνουμε στους 190 βαθμούς στον αέρα με αντιστάσεις για περίπου 45 λεπτά, χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου. Όταν παρατηρήσουμε ότι οι τομάτες αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, ανακατεύουμε το φαγητό, ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 περίπου λεπτά ακόμη, γυρίζοντας τον φούρνο μας στην λειτουργία γκριλ.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Συνταγή | Το απόλυτο smoothie για αποτοξίνωση του οργανισμού
Συνταγή | Παραδοσιακή σκορδαλιά με ψωμί (βίντεο)
Εύκολη συνταγή για λαγάνα | Με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας
4 φαγητά που δεν είχατε σκεφτεί ότι μπορείτε να προσθέσετε ρίγανη για extra γεύση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση