,

Η δύναμη είναι μέσα σου

Η δύναμη είναι μέσα σου Γράφει η Κατερίνα ΤσαμπάAdvertisment Τι κι αν πέρασαν τα χρόνια; Τι κι αν οι στατιστικές, σου λένε ότι οι πιθανότητες

Η δύναμη είναι μέσα σου

Η δύναμη είναι μέσα σου

Γράφει η Κατερίνα Τσαμπά

Advertisment

Τι κι αν πέρασαν τα χρόνια; Τι κι αν οι στατιστικές, σου λένε ότι οι πιθανότητες είναι απειροελάχιστες; Μη σε νοιάζει κορίτσι μου, θα τα καταφέρεις. Αυτό να σκέφτεσαι. Κι αν δεν τα καταφέρεις, θα έχεις ξεπεράσει εαυτόν, θα έχεις προσπαθήσει.

Πάντα έλεγα μέσα μου ότι άμα έχω εναλλακτική είμαι οκ και θα φτάσω στο στόχο μου. Δεν περίμενα όμως ποτέ να έχω τόσους παράγοντες εναντίον μου και κυρίως το χρόνο. Πώς να παλέψεις με το χρόνο; Να κάνεις τι; Να τον γυρίσεις πίσω; Τι καλά που θα ήταν. Δε γίνεται όμως και πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτό.

Οκ, πέρασαν τα χρόνια αλλά σκέψου τι άλλαξε; Τι ισχύει τώρα; Είσαι εσύ με όσες αλλαγές επέλεξες να κάνεις σε σένα την ίδια και κατ’ επέκταση στη ζωή σου. Είσαι καλά και για πρώτη φορά πραγματικά ευτυχισμένη. Ξέρεις τι θέλεις. Έχεις αγαπήσει τον εαυτό σου και τον συγχώρεσες για όποτε άφησες καταστάσεις και πρόσωπα να σε καταβάλλουν. Λίγα είναι αυτά;

Advertisment

Ακόμα κι αν οι συνθήκες δεν είναι ακριβώς με το μέρος σου, κάνε τις να γίνουν. Επέλεξε εσύ προς ποια κατεύθυνση θα πας, κράτα το χέρι του ανθρώπου σου σφιχτά και έχε πάντα στο μυαλό σου ότι εσύ θα κάνεις αυτό που μπορείς και ό,τι γίνει θα είναι για καλό. Έχε πάντα στο νου σου ότι όσο μόνη μπορεί, κάποιες στιγμές, να νιώθεις, άλλο τόσο δεν είσαι αν κοιτάξεις γύρω σου. Κι αν σου λένε «δεν μπορείς», εσύ να τους λες «κοίτα με»!

Εν ολίγοις, σε κάθε δύσκολη φάση που περνάς δεν πρέπει να ξεχνάς να πιστεύεις σε σένα και σε αυτό που είσαι. Γιατί κανείς άλλος δε θα το κάνει καλύτερα από σένα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση