, ,

Η ανασφάλεια του να σ’ αγαπούν

Δεν είναι εύκολο να αγαπάς. Πόσο μάλλον όταν αγαπιέσαι. Γιατί αφήνεις ένα κομμάτι σου στον άλλον και παίρνεις ένα δικό του. Αλλά φοβάσαι. Φοβάσαι

Η ανασφάλεια του να σ’ αγαπούν

Δεν είναι εύκολο να αγαπάς. Πόσο μάλλον όταν αγαπιέσαι. Γιατί αφήνεις ένα κομμάτι σου στον άλλον και παίρνεις ένα δικό του. Αλλά φοβάσαι. Φοβάσαι ότι κάτι μπορεί να γίνει και να πρέπει να το επιστρέψεις. Φοβάσαι ότι θα το χαλάσεις, ότι δεν το προσέχεις καλά. Και σε γεμίζει ανασφάλεια το πόσο πολύ κάποιος μπορεί να σ’ αγαπάει ώστε να εμπιστευτεί στα χέρια σου ένα κομμάτι του.

Όταν αγαπάς, δεν το σκέφτεσαι πολύ. Δίνεσαι εξ ολοκλήρου, ψυχή τε και σώματι. Και ευελπιστείς πως όλο αυτό το αίσθημα, το ενδιαφέρον, η φροντίδα, η στοργή και η ανιδιοτέλεια θα σου γυρίσει πίσω. Ποτέ όμως δεν είσαι πραγματικά προετοιμασμένος για το ότι ο άλλος μπορεί να νοιάζεται πολύ περισσότερο απ’ όσο νομίζεις. Και να σ’ αγαπάει αληθινά.

Advertisements

Τα σημάδια είναι παντού και τα βλέπεις καθημερινά. Αλλά αυτό το σαράκι της ανασφάλειας που έχει τρυπώσει μέσα σου δε σ’ αφήνει να το καταλάβεις ή μάλλον να το αποδεχτείς. Γιατί είναι ωραίο να σ’ αγαπάνε. Να σε κάνουν να νιώθεις πως δεν είναι ανάγκη να πολεμάς όλες τις φουρτούνες μόνος, πως είναι κάποιος εκεί όταν θες να πεις τον πόνο σου, να γκρινιάξεις, να παραπονεθείς, ή απλά να αφηγηθείς πώς πέρασες τη μέρα σου, ένα αστείο συμβάν, τα νέα.

Η αγάπη δεν είναι εύκολη. Αλλά είναι ωραία. Είναι μοναδική. Είναι ασύγκριτη. Και κάνει τα πάντα να αξίζουν. Φτάνει να μπορέσεις να ξεπεράσεις αυτό τον ανεξήγητο φόβο και τα σύνορα που χτίζουμε σε μια κοινωνία που μας θέλει ανεξάρτητους αλλά οχυρωμένους. Παιδευόμαστε για τον έρωτα, για λίγο συναίσθημα, για να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε… απλά για να νιώσουμε λίγο ότι ζούμε κι όχι απλά επιβιώνουμε. Κι αν το εκτιμήσουμε, θα δούμε πόσο πολύ αξίζει.

Συντάκτης | Μαρία - Χριστίνα Δουλάμη

Δημοσιογράφος, μεταφράστρια και σύμβουλος επικοινωνίας. Γράφω για ό,τι με εκφράζει και έχω κάτι να πω. Διαβάζω πολύ, χορεύω, ταξιδεύω, και πιστεύω πως η ζωή πρέπει να απολαμβάνεται με πάθος. Θεωρώ πως καμία προσπάθεια δεν είναι χαμένη. Λατρεύω τα όμορφα χαμόγελα και τα όνειρα που κάνουμε με τα μάτια ανοιχτά.

Ιστοσελίδα
Δείτε όλα τα άρθρα
Advertisements

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Να εκτιμάς εκείνους που λένε όχι...
Μπορεί να σου λείπει... αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πήρες λάθος απόφαση
Δεν γίνεται να φτιάξεις το εγώ σου αν πρώτα δεν γκρεμίσεις τα σκοτάδια που στηρίζεται.
Είναι αυτές οι στιγμές ξεγνοιασιάς που μέσα στο άπειρο της ζωής ξεχωρίζουν...

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε