, ,

Καμία συνάντηση στη ζωή δεν είναι τυχαία

Σε αυτό τον όμορφα πλασμένο κόσμο, υπάρχει πάντα ένας λόγος που κάθε άτομο μπαίνει στη ζωή σας. Είτε αυτός έρχεται σαν ευλογία, είτε σαν

Καμία συνάντηση στη ζωή δεν είναι τυχαία

Σε αυτό τον όμορφα πλασμένο κόσμο, υπάρχει πάντα ένας λόγος που κάθε άτομο μπαίνει στη ζωή σας. Είτε αυτός έρχεται σαν ευλογία, είτε σαν μάθημα, όλοι μπαίνουν στη ζωή σας για κάποιο λόγο, που σίγουρα όλοι θα θέλαμε να γνωρίζουμε. Ορισμένες φορές, συναντάμε κάποιους ανθρώπους, με τους οποίους η χημεία είναι τόσο δυνατή που οι ζωές και των δύο μεταμορφώνονται ή που η δική μας ζωή αναδιοργανώνεται πλήρως. Κάθε συνάντηση, ασχέτως του πόσο θετική ή αρνητική την θεωρήσετε, είναι εδώ για να εξυπηρετήσει σε κάτι ανώτερο.

Άλλωστε, αυτά τα διαφορετικά είδη σχέσεων είναι που κάνουν τη ζωή ενδιαφέρουσα και τις στιγμές μας τόσο δύσκολες, όσο και μοναδικές. Κάποιες φορές μπορεί να γνωρίζετε άτομα και να νιώθετε σαν να τα ξέρετε όλη σας τη ζωή ή να βιώνετε τη μαγεία της συγχρονικότητας. Η έννοια της συγχρονικότητας αποδίδεται αρχικά στον Carl Jung, που τη χρησιμοποίησε για να εξηγήσει τις κατά τα φαινόμενα συμπτώσεις, που όμως κρύβουν ένα ουσιαστικό νόημα και την πεποίθηση ότι το σύμπαν μας στέλνει σημάδια και ανθρώπους, για να μας βοηθήσει στον δικό μας σκοπό ζωής. Αυτά τα σημάδια γίνονται φανερά όταν συναντάμε τους ίδιους ανθρώπους ή βλέπουμε τους ίδιους αριθμούς ξανά και ξανά.

Advertisment

Καμία γνωριμία δεν είναι τυχαία

Η κατανόηση αυτών των βαθύτερων νοημάτων θα σας χρησιμέψει ως εργαλείο ανάπτυξης και προόδου· μέσω αυτών θα μάθετε περισσότερα για τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Αν νιώθετε χαμένοι και μπερδεμένοι στη ζωή σας, πιθανότατα να εμφανιστούν κάποια άτομα σε αυτή, που μπορούν να τη συνταράξουν συθέμελα. Μπορεί η συμπεριφορά τους να μη βγάζει νόημα και να σας προκαλεί πόνο ή να συμπεριφέρεστε εσείς με ασυνήθιστο τρόπο και έτσι οι δρόμοι σας να χωρίσουν. Όμως, το σίγουρο είναι ότι θα μάθετε κάτι από αυτό και θα εξελιχθείτε, παίρνοντας ένα σωστότερο μονοπάτι. Όταν γνωρίζετε τι θέλετε και έχετε ισχυρή διορατικότητα, θα είναι ευκολότερο για εσάς να διακρίνετε το περιεχόμενο και τη σημασία της κάθε σχέσης.

Για ένα λόγο

Οι άνθρωποι που έρχονται στη ζωή σας για ένα λόγο είναι συνήθως για να ικανοποιήσουν μια ανάγκη που δεν έχετε ακόμα καν εκφράσει. Αν περνάτε μια δύσκολη φάση στη ζωή σας, αυτό το είδος πνευματικής σύνδεσης μπορεί να εμφανιστεί και να σας βοηθήσει τόσο πολύ σε αυτή την περίοδο της ζωής σας. Ύστερα, χωρίς αναγκαία κάποιο σφάλμα από καμία πλευρά, ο άνθρωπος αυτός μπορεί να αποχωρήσει από τη ζωή σας. Μόλις η ανάγκη εκπληρωθεί, και οι δύο πλευρές προχωρούν ξεχωριστά.

Advertisment

Για μια περίοδο

Υπάρχουν και άνθρωποι που εμφανίζονται στη ζωή σας για κάποια περίοδο, μια φλόγα σχέσης όπως αυτές που συχνά ονομάζουμε «αδελφές ψυχές» και συμβαίνουν για να σας ξυπνήσουν. Μπορεί να δημιουργήσουν ένα εμπόδιο, για να σταματήσουν μια λάθος ή καθοδική πορεία. Συνήθως η ενεργειακή σύνδεση είναι τόσο δυνατή, που μπορείτε να νιώσετε την επίδρασή της. Αυτή η μορφή σύνδεσης συχνά έρχεται για να εξυπηρετήσει το σκοπό της εξέλιξης και των μαθημάτων. Μπορεί να δημιουργήσει μια ανακατάταξη στη ζωή σας για να σας κάνει να συνειδητοποιήσετε ένα πάθος που δεν γνωρίζατε μέχρι εκείνη τη στιγμή. Αυτή η αδελφή ψυχή είναι παροδική, αφήνοντας όμως το στίγμα της για όλη σας τη ζωή. Ίσως μάλιστα και να επιστρέφει κάθε φορά που χρειάζεται να πάρετε κάποιο μάθημα.

Για μια ολόκληρη ζωή

Η σχέση αυτή είναι τόσο ξεχωριστή, ρέει, είναι γαλήνια και φέρνει μια ιδιαίτερη μορφή χαράς. Δεν έχει συχνές εκρήξεις και διακυμάνσεις. Αυτές οι σχέσεις βγάζουν τον καλύτερό σας εαυτό και εξυπηρετούν και τις δύο πλευρές της· εξερευνούν μαζί τον σκοπό της ζωής τους και εξελίσσονται μαζί. Επειδή ακριβώς διαρκεί για μια ολόκληρη ζωή, είναι πολύ σπάνιες και τόσο πολύτιμες. Μπορεί να είναι ένας εραστής, ένας σύντροφος, ένας φίλος ή ακόμα και η οικογένεια.
Όταν βιώνετε αυτά τα διαφορετικά είδη συνδέσεων, ο καλύτερος τρόπος να έλξετε τους ανθρώπους που θέλετε στη ζωή σας είναι να χαλαρώσετε και να γεμίσετε την καρδιά σας με αγάπη. Ποτέ μην πιέζετε τις σχέσεις, αφήστε τες να ρέουν φυσικά. Αυτό που είναι γραφτό για εσάς, ποτέ δεν θα σας προσπεράσει.

Συγχωρείστε και προσφέρετε την αγάπη σας σε όσους συναντάτε, αφού όπως εσείς, έτσι κι εκείνοι, περνούν τις δικές τους δυσκολίες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Να είστε ευγνώμονες για όσα σας διδάσκουν και να θυμάστε ότι δεν υπάρχει τυχαίο στις σχέσεις· κάθε κατάσταση, κάθε άτομο και εμπειρία σας οδηγεί ακριβώς εκεί που χρειάζεστε να είστε.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι δύο λέξεις που μειώνουν την ένταση σε κάθε καβγά, σύμφωνα με τους ειδικούς
7 άβολες ερωτήσεις που είναι «αναγκαίο» να κάνετε στον σύντροφό σας για να περάσετε στο επόμενο βήμα
Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ
Εσείς «κρατάτε σκορ»; Η καθημερινή συμπεριφορά που υπονομεύει τις σχέσεις μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση