, ,

Έχω πάθος σημαίνει ρισκάρω

Μπορεί πραγματικά να ζεις μια άνετη ζωή όταν δεν ακολουθείς τις παρορμήσεις σου. Πληρώνεις τους λογαριασμούς σου, τηρείς τις παραδόσεις και ζεις μια καθώς

Έχω πάθος σημαίνει ρισκάρω

Μπορεί πραγματικά να ζεις μια άνετη ζωή όταν δεν ακολουθείς τις παρορμήσεις σου. Πληρώνεις τους λογαριασμούς σου, τηρείς τις παραδόσεις και ζεις μια καθώς πρέπει ζωή, σύμφωνα με τους κανόνες. Πρόκειται, όμως, για κανόνες τους οποίους έθεσε κάποιος άλλος. Αισθάνεσαι αυτόν τον γκρινιάρη σύντροφο που σου λέει: «Αυτό μπορεί να φαίνεται καλό, εσύ όμως το νιώθεις καλό; Κάνεις αυτό το οποίο ήρθες εδώ για να κάνεις;».

Πολλοί άνθρωποι θα απαντήσουν: «Πώς ξέρω εγώ ποια είναι η ηρωική μου αποστολή στη ζωή;»

Advertisment

Θα ανακαλύψεις το πάθος σου σε αυτό που σε εμπνέει πιο πολύ. Και τι σημαίνει η λέξη εμπνέει; Προέρχεται από τις λέξεις «εν» και «πνεύμα». Όταν κάτι σε εμπνέει, δεν χρειάζεται ποτέ να αναρωτηθείς για τον προορισμό σου. Τον βιώνεις. Για ένα από τα παιδιά μου αυτό είναι το να ιππεύει και να βρίσκεται στους στάβλους. Πετάει στα ουράνια όταν κάνει ιππασία ή ακόμα όταν καθαρίζει έναν στάβλο γεμάτο κοπριά.

Μια άλλη κόρη μου έχει έμπνευση μόνο όταν τραγουδάει, συνθέτει μουσική ή παίζει θέατρο. Έτσι αισθανόταν από τότε που ήταν δύο ετών. Άλλη νιώθει πως ακολουθεί τον προορισμό της με τη ζωγραφική και τη χειροτεχνία. Και για μια άλλη είναι ο σχεδιασμός ιστοσελίδων στο Ίντερνετ και η δημιουργία προγραμμάτων υπολογιστών. Για μένα είναι το γράψιμο, οι διαλέξεις και η δημιουργία προγραμμάτων που βοηθούν τους ανθρώπους να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους. Αυτό ήταν πάντα το πάθος μου, από τότε που ήμουν μικρό παιδί.

Ποιο είναι το δικό σου πάθος; Τι συγκινεί την ψυχή σου και σε κάνει να νιώθεις πως βρίσκεσαι σε απόλυτη αρμονία με τον σκοπό για τον οποίο ήρθες σε αυτόν τον κόσμο; Να είσαι απόλυτα σίγουρος πως, ό,τι και αν είναι, μπορείς να κερδίσεις τα προς το ζην από αυτό και συγχρόνως να προσφέρεις υπηρεσία στους άλλους. Σου το εγγυώμαι.

Advertisment

Το μόνο πράγμα που θα σε εμποδίσει να παίξεις τη μουσική που ακούς και να βαδίσεις στον μοναδικό ρυθμό των τυμπάνων που χτυπούν μέσα σου είναι ο φόβος.

Σύμφωνα με τα Μαθήματα Θαυμάτων, υπάρχουν μόνο δύο βασικά συναισθήματα: ο φόβος και η αγάπη. Ενδεχομένως να φοβάσαι την αποδοκιμασία των άλλων. Πάρε το ρίσκο και θα ανακαλύψεις πως γίνεσαι περισσότερο αποδεκτός όταν δεν το επιζητάς, παρά το αντίθετο. Ίσως να φοβάσαι το άγνωστο. Πάρε και αυτό το ρίσκο. Προχώρησε στο άγνωστο, ρωτώντας τον εαυτό σου: «Τι είναι το χειρότερο που μπορεί να μου συμβεί αν δεν τα καταφέρω;» Στην πραγματικότητα απλώς θα το ξεπεράσεις.

Δεν θα πεθάνεις της πείνας ούτε θα υποστείς βασανιστήρια αν δεν επιτύχεις. Μπορεί να φοβάσαι την επιτυχία. Ίσως να προγραμματίστηκες έτσι που να θεωρείς τον εαυτό σου ανεπαρκή ή με περιορισμένες δυνατότητες. Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσεις αυτούς τους παραλογισμούς είναι να βαδίσεις κατ’ ευθείαν προς αυτό που ξέρεις πως είναι ο σκοπός για τον οποίο ήρθες εδώ και να αφήσεις την επιτυχία να τρέξει πίσω σου γιατί σίγουρα αυτό θα γίνει. Ίσως, όμως, να φοβάσαι το χειρότερο απ’ όλα: ίσως να φοβάσαι την αποτυχία.

“Τα 10 Μυστικά του Dr. Wayne Dyer για επιτυχία και εσωτερική γαλήνη” εκδόσεις Ιβίσκος

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση