, ,

11 πράγματα για τα οποία ξεχνάμε να ευχαριστήσουμε το/τη σύντροφό μας

11 πράγματα για τα οποία ξεχνάμε να ευχαριστήσουμε το/τη σύντροφό μας 1. Σ’ ευχαριστώ που μου φτιάχνεις τη διάθεση στις χειρότερες μέρες μου, ακόμα

11 πράγματα για τα οποία ξεχνάμε να ευχαριστήσουμε το/τη σύντροφό μας

11 πράγματα για τα οποία ξεχνάμε να ευχαριστήσουμε το/τη σύντροφό μας

1. Σ’ ευχαριστώ που μου φτιάχνεις τη διάθεση στις χειρότερες μέρες μου, ακόμα κι αν είναι και οι δικές σου χειρότερες

Ξέρω ότι όταν έχω άσχημες μέρες, κλείνομαι στον εαυτό μου και εστιάζω μόνο στο πρόβλημα. Κι όμως, εσύ είσαι πάντα εδώ για να με κάνεις να χαμογελάσω, να με παρηγορήσεις, ακόμα κι όταν κι εσύ περνάς άσχημα.

2. Σ’ ευχαριστώ που στηρίζεις τους στόχους και τα όνειρά μου

Ίσως σημαίνει ότι χρειάζεται να ξοδέψω περισσότερο χρόνο και προσπάθεια, αντί να το κάνω για εμάς. Ίσως αυτό δεν βγάζει για σένα νόημα κάποιες φορές. Κι όμως, παραμένεις δίπλα μου και με υποστηρίζεις και μου υπενθυμίζεις ότι ακόμα κι αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, δεν πρέπει να παραιτηθώ.

Advertisment

3. Σ’ ευχαριστώ που βλέπεις όλα τα θετικά μου στοιχεία, όταν εγώ δεν μπορώ να τα διακρίνω

Είμαι ο πιο αυστηρός κριτής μου και ορισμένες φορές εντοπίζω ευκολότερα τα μειονεκτήματά μου, παρά τα πλεονεκτήματα. Κι όμως, εσύ και πάλι με βλέπεις ως το πιο υπέροχο άτομο που έχεις γνωρίσει και μου το επιβεβαιώνεις όλη την ώρα.

4. Σ’ ευχαριστώ που με βοηθάς να εξελιχθώ σε έναν καλύτερο άνθρωπο

Είναι εύκολο να το ξεχάσει κανείς αυτό, όταν είναι σε μακροχρόνια σχέση, αλλά οι άνθρωποι αλλάζουν, δεν μένουν όπως ήταν στην αρχή. Είμαι ευγνώμων που πάντα με ωθείς προς τη σωστή κατεύθυνση και με κινητοποιείς να γίνω το άτομο που θέλω, όπως και το άτομο που αξίζει την αγάπη σου.

5. Σ’ ευχαριστώ που δίνεις προσοχή στα πράγματα που αγαπώ, ακόμα κι αν σε τρελαίνουν

Ξέρω ότι δεν σου αρέσει πάντα η μουσική που ακούω και ειδικά όταν τραγουδάω δυνατά το αγαπημένο μου κομμάτι μέσα στο σπίτι. Ξέρω ότι δεν σου αρέσουν όλες οι σειρές που βλέπω, αλλά παρ’ όλα αυτά πάντα δίνεις προσοχή και προσπαθείς να απολαύσεις κάποια από αυτά μαζί μου.

Advertisment

6. Σ’ ευχαριστώ για όλα τα μικρά πράγματα που κάνεις και νομίζεις ότι δεν τα παρατηρώ

Όταν μου μαγειρεύεις δείπνο και το έχεις έτοιμο, μέχρι να επιστρέψω σπίτι, όταν μου παίρνεις καφέ, ενώ δεν σου το ζήτησα, όταν μου κάνεις ένα κοπλιμέντο σε κάτι μικρό που φοράω… Να ξέρεις ότι το παρατηρώ και ξέρω ότι δεν σε έχω ευχαριστήσει αρκετά γι’ αυτό.

7. Σ’ ευχαριστώ για όλα τα μεγάλα πράγματα που κάνεις και δεν σε νοιάζει αν θα τα παρατηρήσει κανείς

Όταν με φιλάς μπροστά στους φίλους σου, όταν με υπερασπίζεσαι μπροστά σε άλλους ή όταν κάνεις μια ρομαντική κίνηση στο δρόμο: Εκτιμώ το ότι δε ντρέπεσαι να μου δείξεις δημοσίως πόσο πολύ νοιάζεσαι για μένα.

8. Σ’ ευχαριστώ που μου δίνεις κουράγιο, όταν οι συνθήκες δυσκολεύουν

Δεν είναι όλες οι μέρες τέλειες, αλλά το γεγονός ότι πάντα είσαι πρόθυμος να συζητήσεις τα πάντα μαζί μου και να βρούμε έναν τρόπο να τα διορθώσουμε, μου δείχνει πόσο σοβαρά παίρνεις τη ζωή μαζί μου.

9. Σ΄ ευχαριστώ που μου επιτρέπεις να έχω και τη δική μου ζωή

Δεν περιμένεις όλος ο κόσμος μου να περιστρέφεται γύρω σου, απλά λατρεύεις να είσαι ένα μέρος του. Με ενθαρρύνεις να μην αγνοώ τους φίλους, δεν μονοπωλείς τον ελεύθερο χρόνο μου, επειδή ξέρεις ότι πάντα θα βρίσκω ή θα φτιάχνω χρόνο για εμάς.

10. Σ’ ευχαριστώ που μου δείχνεις την αγάπη σου όχι μόνο σε συγκεκριμένες επετείους, αλλά συνέχεια

Είναι εύκολο να δείχνουμε τρυφερότητα σε συγκεκριμένες μέρες που το απαιτούν, αλλά εσύ δεν διαλέγεις απλά κάποιες, μου δείχνεις κάθε μέρα που περνά, ότι με αγαπάς με κάθε πιθανό τρόπο.

11. Σ’ ευχαριστώ που απλά είσαι εδώ, μαζί μου, κάθε μέρα

Ακόμα κι αν δεν το λέω αρκετά συχνά, δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς εσένα και ελπίζω να μη χρειαστεί ποτέ να το κάνω.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κανόνας 7-7-7: Η τακτική που κάθε υγιής σχέση θα πρέπει να ακολουθεί
Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες
Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση