, ,

Πώς να μαγειρέψετε οικογενειακά γεύματα πιο εύκολα και γρήγορα

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην καθημερινότητά μας είναι οπωσδήποτε το μαγείρεμα. Θέτοντάς το απλά, δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για ξόδεμα στην κουζίνα. Πρέπει

Πώς να μαγειρέψετε οικογενειακά γεύματα πιο εύκολα και γρήγορα

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην καθημερινότητά μας είναι οπωσδήποτε το μαγείρεμα. Θέτοντάς το απλά, δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για ξόδεμα στην κουζίνα. Πρέπει να αφοσιωνόμαστε σε τόσα πολλά πράγματα-εργασία, δουλειές του σπιτιού και πολλές άλλες καθημερινές δραστηριότητες. Ως συνέπεια, ο χρόνος που θα ξοδεύαμε στην κουζίνα, ετοιμάζοντας νόστιμα και υγιεινά γεύματα για την οικογένειά μας, θυσιάζεται στο βωμό των υποχρεώσεων.

Εντούτοις, έχουμε και την επιλογή να μη θυσιάζουμε αυτό τον πολύτιμο χρόνο. Τα μόνα που χρειαζόμαστε είναι ένας προσεκτικός σχεδιασμός και εκ των προτέρων προετοιμασία, όπως επίσης και χρήσιμα μαγειρικά εργαλεία. Επίσης, αυτό που είναι αρκετά χρήσιμο είναι ένα υγιεινό πιάτο. Παρακάτω, λοιπόν, προτείνονται λίγα tips για το πώς να καταφέρνετε να μαγειρεύετε οικογενειακά γεύματα πιο εύκολα και γρήγορα.

Advertisment

Πώς να μαγειρέψετε οικογενειακά γεύματα

Μαγειρέψτε πολλές μερίδες

Όποτε βρίσκετε όντως το χρόνο να προετοιμάσετε ένα γεύμα, προσπαθήστε να μαγειρεύετε περισσότερο. Αργότερα, μπορείτε εύκολα να καταψύξετε τα περισσεύματα, που μπορούν να αποψυχθούν κάθε φορά που χρειάζεστε ένα γρήγορο και εύκολο δείπνο. Αυτή η μέθοδος μαγειρέματος είναι σχεδόν απαραίτητη για άτομα με ελάχιστο ελεύθερο χρόνο. Μας γλυτώνει χρόνο που τελικά είναι καλύτερο να ξοδεύουμε την οικογένειά μας. Μία χρήσιμη συμβουλή είναι πάντα να βάζετε ετικέτα στις σακούλες αποθήκευσης. Με αυτό τον τρόπο, θα ξέρετε ακριβώς τι βρίσκεται στη σακούλα και πόσο καιρό βρίσκεται στην κατάψυξη. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε ένα νόστιμο δείπνο πολύ πιο εύκολα από την κατάψυξή σας.

Δοκιμάστε συσκευές αργού ψησίματος

Το slow cooker είναι ένα εκπληκτικό εργαλείο, αλλά σπάνια το χρησιμοποιούμε. Ίσως φταίει που δεν είναι ακόμα ιδιαίτερα διαδεδομένο. Ωστόσο, πρόκειται για ένα εξαιρετικά πολυχρηστικό εργαλείο και αποτελεί καλή επιλογή για όσους έχουν περιορισμένο χρόνο. Ειδικά στις μέρες μας, γίνεται και πάλι αρκετά δημοφιλές στο εξωτερικό και υπάρχουν πολλές συνταγές, στις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε slow cooker. Το πιο εκπληκτικό απ’ όλα είναι το γεγονός ότι κάνει τα πάντα μόνο του! Εσείς απλά προσθέτετε τα απαραίτητα υλικά, ρυθμίζετε το χρόνο και φεύγετε από την κουζίνα. Σε λίγες ώρες, θα έχετε ένα υπέροχο γεύμα με ελάχιστη προσπάθεια.

Επιλέξτε απλές, αλλά υγιεινές συνταγές

Πολλές φορές, το μαγείρεμα αποδεικνύεται λίγο μονότονο και χρονοβόρο. Μετά από μια γεμάτη εργασιακή μέρα, κανείς δε θέλει να ξοδέψει χρόνο στην κουζίνα. Έτσι, κάποιες φορές αφήνουμε στην άκρη τελείως την απόπειρα να μαγειρέψουμε. Όμως, υπάρχουν εύκολες συνταγές που είναι και υγιεινές και οι οποίες μας γλυτώνουν από το έτοιμο φαγητό που καταλήγουμε συχνά να παραγγέλνουμε απ’ έξω. Επίσης, δεν πρέπει να φοβόμαστε να πειραματιζόμαστε στην κουζίνα. Οι πειραματισμοί είναι διασκεδαστικοί, μας κρατούν σε εγρήγορση και μπορούν να συμμετέχουν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας σε αυτούς.

Advertisment

Το σπιτικό μαγείρεμα για την οικογένεια δεν απαιτεί αναγκαστικά σκληρή δουλειά. Μαγειρέψετε μεγάλες ποσότητες φαγητού, όταν έχετε το χρόνο· χρησιμοποιήστε συσκευές αργού ψησίματος για να κάνετε κι άλλες δουλειές παράλληλα και επιλέξετε τη σωστή εύκολη, ενδιαφέρουσα και υγιεινή συνταγή. Υπάρχει, λοιπόν, η δυνατότητα να συμπεριλάβετε στην καθημερινότητά σας το καλό φαγητό με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, μαγειρεύοντας… έξυπνα!

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

ΕΦΕΤ: Τρεις κανόνες για να απολαύσουμε με ασφάλεια το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Ο γλυκός χυμός – ελιξίριο για οστά, άμυνα, καρδιά και πεπτικό σύστημα
Αντιγήρανση: Η διατροφή που αναστρέφει τα σημάδια του χρόνου
Ο εξωτικός καρπός που «αγαπά» τον θυρεοειδή, θωρακίζει την καρδιά και ενισχύει το νου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση