,

Για ποιο λόγο οι έξυπνοι άνθρωποι δυσκολεύονται να μπουν σε σχέσεις;

Ισχύει τελικά πως όσο πιο έξυπνος είναι ένας άνθρωπος, τόσο δυσκολότερα θα βάζει τον εαυτό του στη διαδικασία να μπει σε σχέσεις; Και αν

Για ποιο λόγο οι έξυπνοι άνθρωποι δυσκολεύονται να μπουν σε σχέσεις;

Ισχύει τελικά πως όσο πιο έξυπνος είναι ένας άνθρωπος, τόσο δυσκολότερα θα βάζει τον εαυτό του στη διαδικασία να μπει σε σχέσεις; Και αν όντως ισχύει, πού οφείλεται αυτή η συμπεριφορά;

Οι έξυπνοι άνθρωποι γνωρίζουν πως ακόμα και το κάθε λεπτό της ζωής τους είναι πολύτιμο και θέλουν να το αναλώνουν σε πράγματα που έχουν πραγματική υπόσταση και νόημα. Όχι πως οι σχέσεις είναι τελείως αδιάφορες για εκείνους, αλλά θεωρούν πως δεν αξίζει να υποβάλλεις τον εαυτό σου διαρκώς στο να προσπαθείς να γειτνιάσεις με ανθρώπους που δεν ταιριάζεις απλά και μόνο επειδή μπορεί να φοβάσαι τη μοναξιά.

Advertisment

Ένας έξυπνος άνθρωπος δε θέλει να χάσει ώρες από τη ζωή του αναζητώντας ή μιλώντας με ένα άτομο που μπορεί να είναι υποψήφιος σύντροφος πχ, στο διαδίκτυο και τελικά να αποδειχθεί πως εκείνος μπορεί να είναι παντρεμένος ή κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που δείχνει.

Οι έξυπνοι άνθρωποι έχουν αισθανθεί πως υπάρχουν και άλλα πράγματα που δίνουν εξίσου μεγάλη ευχαρίστηση και χαρά στη ζωή, όπως το διάβασμα, τα ταξίδια, η μουσική, ο αθλητισμός, η συγγραφή και θέλουν να επενδύουν και σε τα προαναφερθέντα. Δε θεωρούν πως η ευτυχία έρχεται αποκλειστικά από έναν άνθρωπο έξω από εμάς , αλλά από τη γαλήνη της ψυχής μας και τη δική μας στάση απέναντι στη ζωή.

Η δυσκολία στις σχέσεις δεν είναι απόρροια επικοινωνιακών δυσκολιών ή αντικοινωνικότητας, είναι η επιθυμία του έξυπνου ανθρώπου να χαρίζει τον εαυτό του σε ανθρώπους που έχουν αξία και δεν είναι απλοί και τυχάρπαστοι περαστικοί. Ο χρόνος είναι πολύτιμος και δεν πρέπει να κάνουμε επιλογές ανθρώπων από φόβο ή επειδή είναι ζήτημα έσχατης επιλογής.

Advertisment

Ένας έξυπνος άνθρωπος θέλει να επενδύσει επάνω σε πράγματα που έχουν διάρκεια, αξία, προσφέρουν μόνιμη χαρά και αφήνουν κάτι πίσω τους, αποφεύγουν να αναλώνουν διαρκώς τον εαυτό τους σε ανούσιες συναναστροφές και να χάνουν τις ώρες τους σκεπτόμενοι γιατί κάποιος τους άφησε, δεν τους ήθελε ή τι πρέπει να κάνουν για να σαγηνεύσουν κάποιον. Όχι πως δεν τα κάνουν, αλλά επιλέγουν να το πράττουν σπανιότερα συγκριτικά με άλλους.

Μην αισθάνεσαι άσχημα αν δεν ακολουθείς τα κοινωνικά πρέπει και ακούς τον εαυτό και τις ανάγκες σου. Στο τέλος, είναι βέβαιο πως θα ανταμειφθείς!

Photo: Author/Depositphotos

Latest posts by Μαρία Σκαμπαρδώνη (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τι με δίδαξε η απιστία του συντρόφου μου
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;
Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!
Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση