, ,

Επαρκής ενυδάτωση το καλοκαίρι: Τι χρειάζεται να γνωρίζουμε

Ενυδάτωση του σώματος είναι η αποκατάσταση μιας ποσότητας ύδατός του, που μπορεί να έχει χαθεί από αυτό (πχ λόγω εξάτμισης του ιδρώτα). Πολύ σημαντική

Επαρκής ενυδάτωση το καλοκαίρι: Τι χρειάζεται να γνωρίζουμε

Ενυδάτωση του σώματος είναι η αποκατάσταση μιας ποσότητας ύδατός του, που μπορεί να έχει χαθεί από αυτό (πχ λόγω εξάτμισης του ιδρώτα). Πολύ σημαντική λοιπόν, κρίνεται η ενυδάτωση του οργανισμού μας, ιδιαίτερα τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες που διανύουμε.

Όπως μας διδάσκουν τα βιβλία της βιοχημείας, η σωστή ενυδάτωση συμβαίνει μόνο παρουσία ηλεκτρολυτών όπως το νάτριο και το κάλιο! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για να απορροφήσουμε το νερό που πίνουμε, πρέπει αυτό φυσικά να περιέχει ηλεκτρολύτες.

Advertisment

Τα φρούτα για παράδειγμα μπορούν να μας ενυδατώσουν καλύτερα από το νερό, καθώς περιέχουν: 90-98% νερό, αλλά και ηλεκτρολύτες όπως νάτριο, κάλιο, μαγνήσιο. Γι αυτό, καταναλώνουμε πάντα αρκετά φρούτα και λαχανικά το καλοκαίρι.

Ιδιαίτερα επίσης για εμάς που προσθέτουμε κάποιο φίλτρο στη βρύση μας, το οποίο αφαιρεί αρκετά από τα μέταλλα που αυτό φυσικά περιέχει, μπορούμε να το συμπληρώσουμε με ηλεκτρολύτες. Για παράδειγμα μπορούμε να:

• Γεμίσουμε μια μπουκάλα νερό, δροσερό ή παγωμένο.

Advertisment

• Να προσθέσουμε μέσα φέτες από καθαρισμένο αγγούρι και λεμόνι και να το πιούμε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Άλλος τρόπος είναι να έχουμε πάντοτε κάποιο φρούτο μαζί μας (όπως μια μπανάνα) που μπορούμε άμεσα να καταναλώσουμε. Καλοκαιρινά φρούτα, όπως καρπούζι και πεπόνι είναι ιδιαίτερα υγιεινά και θρεπτικά και πρέπει οπωσδήποτε να συνυπάρχουν στο διαιτολόγιό μας (ιδιαίτερα στα παιδιά μας που μπορεί να αφυδατωθούν αρκετά εύκολα).

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ολιστικός ιατρός και ολιστική ιατρική: Τι είναι και πώς θα βρείτε τον σωστό για εσάς
18 τρόποι για να μειώσετε το φούσκωμα στην κοιλιά
Πώς να συνδυάσετε το μαγνήσιο για να γεμίσετε τις αποθήκες του σώματός σας
Ταχυκαρδία: Πότε μπορεί να είναι επικίνδυνη για την υγεία μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση