, ,

Λεύκανση δοντιών: Πώς να φτιάξουμε μια φυσική λευκαντική σκόνη

Σε όλους αρέσει ένα φωτεινό, υγιές χαμόγελο. Όμως, η χρήση φαρμακευτικών κρεμών ή ακόμα και η λεύκανση από τον οδοντίατρό σας είναι ακριβή και

Λεύκανση δοντιών: Πώς να φτιάξουμε μια φυσική λευκαντική σκόνη

Σε όλους αρέσει ένα φωτεινό, υγιές χαμόγελο. Όμως, η χρήση φαρμακευτικών κρεμών ή ακόμα και η λεύκανση από τον οδοντίατρό σας είναι ακριβή και ορισμένες φορές, τρομακτική. Αυτές οι λευκαντικές θεραπείες περιέχουν ένα μείγμα δυνατών χημικών ουσιών που μπορεί να κάνει τα δόντια πιο ευαίσθητα και μπορεί να βλάψει μόνιμα το σμάλτο και τον ιστό των ούλων, αν η λεύκανση γίνει πολλές φορές. Όμως έχουμε καλά νέα. Υπάρχουν φυσικοί τρόποι να λευκάνετε τα δόντια σας, να τα διατηρήσετε υγιή και χωρίς τοξικά συστατικά.

Υλικά

– 4 κουταλιές της σούπας μπετονίτης άργιλος

Advertisment

– 3 κουταλιές της σούπας σκόνη ανθρακικού ασβεστίου

– 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα

– 1 κουταλιά της σούπας (ή λίγο περισσότερο) στέβια

Advertisment

– Λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου μέντας

Διαβάστε επίσης: 6 φυσικοί τρόποι για να αποκτήσετε λευκότερα δόντια και Διατροφή και οδοντόκρεμα για προβλήματα των δοντιών

Γιατί χρησιμοποιούμε αυτά τα υλικά

1. Μπετονίτης άργιλος

Τα βακτήρια και οι τοξίνες μπορούν γρήγορα να συσσωρευτούν στο στόμα, προκαλώντας προβλήματα υγείας, ακόμα και χαλασμένα δόντια. Η απομετάλλωση των δοντιών προκαλείται από συχνή έκθεση των δοντιών σε οξέα. Ο μπετονίτης άργιλος είναι ένα φυσικό, απαλό καθαριστικό, πλούσιο σε μέταλλα και μπορεί να αντιστρέψει την διαδικασία της απομετάλλωσης. Μπορεί επίσης να μειώσει το επίπεδο των βακτηρίων στο στόμα μας, αλλά και να δώσει αίσθηση φρεσκάδας στην αναπνοή μας.

2. Ανθρακικό ασβέστιο

Αυτό το μέταλλο μας εξυπηρετεί γυαλίζοντας τα δόντια μας και αποκαθιστώντας την ζωντάνια του χρώματός τους. Αφαιρεί τους συσσωρευμένους λεκέδες, χωρίς όμως να βλάπτει το σμάλτο. Η απαλή απολεπιστική του φύση αφαιρεί την πλάκα και τα υπολείμματα των τροφών και των ποτών.

3. Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι μία από τις πιο γνωστές εναλλακτικές επιλογές της οδοντόκρεμας και αυτή η σκόνη λειτουργεί ως ήπιος λευκαντικός φορέας που αφαιρεί την πλάκα και δημιουργικό ένα αλκαλικό περιβάλλον στο στόμα μας, το οποίο μας βοηθά να εξοντώσουμε βακτήρια. Τα δόντια λευκαίνονται χωρίς όμως να διαβρώνονται, αν η μαγειρική σόδα χρησιμοποιηθεί με μέτρο.

4. Έλαιο μέντας

Το αιθέριο έλαιο μέντας είναι μια από τους σπουδαιότερους συμμάχους μας κατά της δυσοσμίας του στόματος. Επίσης, το έλαιο μέντας στοχεύει στην καταπολέμηση συγκεκριμένων τύπων βακτηρίων, που είναι γνωστά ως αναερόβια βακτήρια και τα οποία αναπτύσσονται στο στόμα και μπορούν να προκαλέσουν δυσοσμία.

Μέθοδος παρασκευής

1. Προσθέστε τέσσερις κουταλιές της σούπας μπετονίτη άργιλο σε ένα γυάλινο βάζο. Τυπικά, δεν συστήνεται η χρήση μεταλλικών σκευών αν εργάζεστε με μπετονίτης άργιλο, επειδή συντελείται κάποια ελαφριά χημική αντίδραση.

2. Στη συνέχεια, προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας ανθρακικό ασβέστιο. Αμέσως μετά την μαγειρική σόδα και προαιρετικά 1 κουταλιά στέβια. Ανακατέψτε καλά.

3. Για να χρησιμοποιήστε, προσθέστε λίγο από τη σκόνη σε μια βρεγμένη οδοντόβουρτσα και βουρτσίστε ως συνήθως.

[toggle title="Πηγές"]

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10518866

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15509084

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου τώρα που έχει κρύο
Λάδι καρύδας για τα μαλλιά. Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε
5 προειδοποιητικά σημάδια γήρανσης και πώς να τα καταπολεμήσετε
Γαλακτικό οξύ | Τα οφέλη του για την επιδερμίδα και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση