Ταχύτερο όλων όσων πετούν είναι η σκέψη

Tο τελευταίο διάστημα κάτι που συνέχισε επανειλημμένα να αναδύεται στο κεφάλι μου ήταν σχετικά με τη δουλειά. Δουλειά, όχι με την έννοια που μπορεί

Ταχύτερο όλων όσων πετούν είναι η σκέψη

Tο τελευταίο διάστημα κάτι που συνέχισε επανειλημμένα να αναδύεται στο κεφάλι μου ήταν σχετικά με τη δουλειά. Δουλειά, όχι με την έννοια που μπορεί να έχετε υπόψη, του τύπου στο τέλος του μήνα θα πληρωθούμε.

Με δουλειά σήμερα εδώ εννοούμε, το πόσο πολύ θέλουμε να δούμε αλλαγή στη ζωή μας, στην υγεία μας, στις σχέσεις μας (είτε είναι η σχέση που έχουμε με το σώμα μας, είτε είναι ανθρώπινες σχέσεις), στα αποτελέσματά μας γενικότερα, ούτως ώστε να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να το πετύχουμε αυτό.

Advertisment

Όλοι μας έχουμε αυτό που ονομάζουμε ελεύθερη βούληση. Το θέμα είναι τι κάνουμε με αυτή. Βλέπετε, το έξω απλά αντανακλά το μέσα. Αν ό,τι βλέπετε, ό,τι βιώνετε, είναι κάτι το οποίο δεν σας αρέσει και τόσο, να ξέρετε ότι είναι απλή αντανάκλαση αυτού που βρίσκεται μέσα σας. Οι βαθιές σκέψεις και πεποιθήσεις μας, οι λέξεις που χρησιμοποιούμε και οι πράξεις μας, είναι που δημιουργούν την εμπειρία μας στη ζωή.

Φροντίστε προσεκτικά τις σκέψεις σας καθώς είναι πιο ισχυρές από ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Από εδώ θα προκύψουν οι λέξεις και ακολούθως οι πράξεις, συνεπώς και τα αποτελέσματά σας. Εάν βλέπετε την καταστροφή και τη θλίψη, τότε αυτό είναι που προβάλλετε. Εάν νιώθετε βαθιά ευγνωμοσύνη για την αφθονία που ήδη έχετε στην ζωή σας, περισσότερη αφθονία, θα έχετε στη ζωή σας.

Ο κόσμος είναι ο καθρέφτης μας. Αντικατοπτρίζει πίσω σε εμάς ό,τι βγάζουμε έξω. Εάν δεν σας αρέσει ο αντικατοπτρισμός που σας δείχνει η ζωή, τότε αλλάξτε αυτό που την προκαλεί. Έχουμε τη δυνατότητα, όλοι μας, πραγματικά να επιλέξουμε τι είναι αυτό που βιώνουμε και ποια θα είναι η πραγματικότητά μας.

Advertisment

Ας δούμε πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό στο θέμα σχέσεων. Κατά βάθος θες να έχεις αρμονικές και αγαπημένες σχέσεις. Σχέσεις εμπιστοσύνης, πάνω στις οποίες να μπορείς να στηριχτείς και ναι, να πάρεις δύναμη όταν τη χρειάζεσαι. Πόσο αρμονικές και αγαπημένες είναι οι σχέσεις σου; Κοιτάς τον άλλο και σκέφτεσαι πόσο θες να τους αλλάξεις ή πραγματικά τους αποδέχεσαι και τους αγαπάς όπως είναι; Χωρίς ποτέ να σημαίνει την αποδοχή καταχρηστικής συμπεριφοράς, η αγάπη και η αποδοχή κάποιου για το ποιοι είναι, είναι πραγματικά αυτό που είναι γνωστό ως αγάπη άνευ όρων. Κάτι, που όλοι μας πρέπει να μάθουμε.

Πιάνετε ποτέ τον εαυτό σας να διερωτάται ποτέ γιατί να είναι δύσκολος / η και γιατί συμπεριφέρεται έτσι ή αλλιώς; Αυτό που στην ουσία κάνετε, είναι ακριβώς να δημιουργείτε αυτή τη συμπεριφορά στο άτομο που θέλετε να αλλάξετε, απλά και μόνο επειδή δεν καταλαβαίνετε ότι τα όμοια έλκουν τα όμοιά τους. Είπαμε ότι όλη η σκέψη είναι δημιουργική.

Πάρτε ένα άτομο το οποίο αγαπάτε και φέρτε στο μυαλό σας τις αρνητικές σκέψεις που κάνατε γι’ αυτό. Παρατηρείτε κάπου, η συμπεριφορά που βιώνετε από αυτό το άτομο, να αντικατοπτρίζει τις σκέψεις που είχατε για αυτούς; Ναι, κάτι θα έκαναν για να το προκαλέσουν αυτό, όλοι όμως έχουμε μια άσχημη μέρα. Όσο περισσότερο συγκεντρώνεστε πάνω σε αυτή την συμπεριφορά, τόσο περισσότερη θα δείτε κιόλας από αυτήν. Παρατηρείστε. Νομίζω αυτό είναι και που θα διαπιστώσετε. Τώρα με αυτή τη γνώση τι κάνετε;

Δοκιμάστε το εξής. Όταν προκύψουν αρνητικές σκέψεις,  αλλάξτε την προοπτική σας. Επικεντρωθείτε πάνω σε αυτά που αγαπάτε σε αυτό το άτομο. Μπορεί να είναι το χαμόγελό τους, οτιδήποτε μπορεί να είναι αυτό. Συνεχίστε να στέλνετε προς τα έξω θετικές σκέψεις. Μπορεί να έχετε λίγη δουλειά να κάνετε στην αρχή, συνεχίστε όμως να το κάνετε. Ετοιμαστείτε, διότι θα έχετε μια σχεδόν μαγική μεταμόρφωση.

Πρέπει να παρακολουθούμε πάντα τις σκέψεις μας και να δίνουμε προσοχή στην ποιότητά τους, γιατί αυτό που σκεφτόμαστε σχετίζεται άμεσα με αυτό που θα δούμε γύρω μας και τι θα μας δείξει η ζωή. Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στη συνειδητή και την υποσυνείδητη δημιουργία.

Καλλιεργήστε μια πραγματική αγάπη για τη ζωή και την ύπαρξη. Να είστε ευγνώμονες στον Άπειρο Δημιουργό ή όπως αλλιώς θέλετε να το ονομάσετε. Τα πάντα είναι διαθέσιμα για εμάς, φτάνει να το επιλέξουμε. Έχετε επιβιώσει μέχρι τώρα. Μπορεί να μην έχετε όσα επιθυμείτε, έχετε όμως ό,τι χρειάζεται. Να είστε ευγνώμονες γι ‘αυτό. Από εκεί, ξεκινούν τα πάντα.

Σας στέλνω Αγάπη και Φως.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Υπάρχει το «για πάντα»... κι είναι ωραίο να το λες
Έβαλα τα χέρια μου στις τσέπες... και βρήκα ξεχασμένα γράμματα που κάποτε τα κουβαλούσα σαν φυλαχτό...

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση