, , ,

5 τρόποι να διατηρήσουμε λευκά τα δόντια μας όταν πίνουμε καφέ και τσάι

Ο καφές, το τσάι και το κρασί έχουν την τάση να αφήνουν λεκέδες στα δόντια μας. Αν μάλιστα συνηθίζουμε να πίνουμε τέτοια ποτά και

5 τρόποι να διατηρήσουμε λευκά τα δόντια μας όταν πίνουμε καφέ και τσάι

Ο καφές, το τσάι και το κρασί έχουν την τάση να αφήνουν λεκέδες στα δόντια μας. Αν μάλιστα συνηθίζουμε να πίνουμε τέτοια ποτά και ροφήματα, οι χρωστικές τους ουσίες εισχωρούν στις ρωγμές των δοντιών μας και αν δεν αντιμετωπίζονται σε συχνή βάση, μπορούν να αφήσουν κίτρινες σκιές και στίγματα. Όμως, υπάρχουν ορισμένοι φυσικοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να προστατεύσουμε το λευκό χρώμα των δοντιών μας, χωρίς να σταματήσουμε να καταναλώνουμε αυτά τα ροφήματα.

5 τρόποι να διατηρήσουμε λευκά τα δόντια μας όταν πίνουμε καφέ και τσάι

1. Προτιμάμε το καλαμάκι

Το καλαμάκι μειώνει κατά πολύ την ποσότητα των ροφημάτων που έρχονται σε άμεση επαφή με τα δόντια μας. Αν νιώθετε άβολα να πίνετε ζεστά ροφήματα με καλαμάκι, προτιμήστε ένα θερμός με καπάκι (που έχει μικρό άνοιγμα) αλλά ποτέ κούπα.

Advertisment

Διαβάστε επίσης: 6 φυσικοί τρόποι για να αποκτήσετε λευκότερα δόντια

2. Δεν βουρτσίζουμε τα δόντια μας αμέσως μετά την κατανάλωση ροφημάτων

Αυτό μπορεί να σας φανεί περίεργο, αφού οι οδοντίατροι πάντα συμβούλευαν μετά από κάθε κατανάλωση φαγητού ή ποτού (που περιέχει και ζάχαρη) να βουρτσίζουμε τα δόντια μας. Όμως, τώρα οι επιστήμονες μας λένε ότι χρειάζεται να αφήσουμε να περάσει τουλάχιστον μία ώρα από τη στιγμή της κατανάλωσης, ώστε να εξουδετερωθεί το οξύ και να μην επιβαρύνει το σμάλτο των δοντιών.

3. Κατανάλωση νερού

Ο καφές, το τσάι και το κρασί αποτελούν όξινα ποτά και μπορούν από μόνα τους να προκαλέσουν εκτός από στίγματα, φθορές στα δόντια μας. Αν όμως πίνουμε άφθονο νερό, καταφέρνουμε να εξισορροπούμε γρήγορα στο στόμα το όξινο περιβάλλον.

Advertisment

4. Χρήση τσίχλας

Το μάσημα της τσίχλας ενισχύει την παραγωγή και απελευθέρωση σάλιου στο στόμα μας. Η αυξημένη ροή του σάλιου μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση και την απομάκρυνση των οξέων και της πλάκας από τα δόντια.

5. Χρήση οδοντικού νήματος

Το νήμα έχει την ικανότητα να φθάνει σε σημεία του στόματός μας που δεν φτάνει η οδοντόβουρτσα. Αυτό σημαίνει ότι η μη χρήση οδοντικού νήματος μπορεί να δημιουργήσει λεκέδες ανάμεσα στα δόντια ακόμη και αν τα βουρτσίζετε τακτικά.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου τώρα που έχει κρύο
Λάδι καρύδας για τα μαλλιά. Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε
5 προειδοποιητικά σημάδια γήρανσης και πώς να τα καταπολεμήσετε
Γαλακτικό οξύ | Τα οφέλη του για την επιδερμίδα και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση