,

Α-πέτυχα – από τον Μάριο Γιαννάκου

Η ζωή δεν είναι γεμάτη επιτυχίες, κατηφόρες και χαρές. Για την ακρίβεια, η ζωή είναι γεμάτη απογοητεύσεις, αγώνες χαμένους, αποτυχίες και αρκετές κάθετες ανηφόρες.

Α-πέτυχα - από τον Μάριο Γιαννάκου

Η ζωή δεν είναι γεμάτη επιτυχίες, κατηφόρες και χαρές. Για την ακρίβεια, η ζωή είναι γεμάτη απογοητεύσεις, αγώνες χαμένους, αποτυχίες και αρκετές κάθετες ανηφόρες. Οι άνθρωποι έχουμε την λανθασμένη άποψη ότι αποτυχημένο μας κάνει μια αποτυχία ή μια λανθασμένη εκτίμηση.

Μεγάλο λάθος. Αποτυχημένο (αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την λέξη) μας κάνει εκείνο το συναίσθημα του φόβου που δε μας επιτρέπει να τολμήσουμε και να προσπαθήσουμε κάτι που θέλουμε ή να φύγουμε από μια κατάσταση που δεν θέλουμε.

Advertisment

Αν και ως άνθρωπος, έχω την πεποίθηση πως όλα τα πράγματα που μας συμβαίνουν στη ζωή, αποτελούν μια βιωματική διδασκαλία που μπορούμε να μετατρέψουμε προς όφελός μας και προς την εσωτερική μας αναγέννηση και ευτυχία. Είναι ο τρόπος της ζωής να μας κάνει πιο δυνατούς.

Δεν έχει να κάνει με το τι μου συνέβη. Έχει να κάνει με το πώς βλέπω και πώς αντιμετωπίζω αυτό που μου συνέβη. Βγες έξω και τόλμησε να διεκδικήσεις αυτό που θα ήθελες να γίνεις. Είμαι σίγουρος πως θα πετύχεις. Και μην ξεχνάς πως αυτός ο δρόμος είναι δύσκολος. Αλλά αξίζει.

Α-πέτυχα - από τον Μάριο Γιαννάκου

Advertisment

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η ζωή, όπως και τα όνειρα που κάνεις για αυτή, δεν είναι να την ζεις στο κεφάλι σου αλλά στην πράξη!
Σημειωματάριο συναισθημάτων | Απέναντι στα «πρέπει» στέκεται ό,τι έχουμε περισσότερο ανάγκη: Ο έρωτας για ζωή
Σπείρε αγάπη άνθρωπε... έτσι για να μοσχοβολάει ο τόπος!
Αναβιώνοντας το παρελθόν μου, ξανά και ξανά!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση