, , , ,

Ποια είδη άσκησης μειώνουν την κυτταρίτιδα

Αν και η κυτταρίτιδα είναι μια απολύτως φυσιολογική διαδικασία του οργανισμού και ειδικά του γυναικείου σώματος, ο τρόπος ζωής και η κακή διατροφή επιδεινώνουν

Ποια είδη άσκησης μειώνουν την κυτταρίτιδα

Αν και η κυτταρίτιδα είναι μια απολύτως φυσιολογική διαδικασία του οργανισμού και ειδικά του γυναικείου σώματος, ο τρόπος ζωής και η κακή διατροφή επιδεινώνουν την «όψη πορτοκαλιού» στην επιδερμίδα κυρίως των γλουτών και ποδιών που μας φαίνεται αντιαισθητικό και θέλουμε να το ξεφορτωθούμε.

Την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι που συνήθως ενεργοποιούμαστε και ψάχνουμε τρόπους να τη μειώσουμε. Εντούτοις, ο καλύτερος τρόπος είναι να ακολουθούμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσουμε να πετύχουμε ακριβώς τα αποτελέσματα που θέλουμε. Ποτέ δεν είναι αργά βέβαια και εδώ έχουμε συλλέξει τα καλύτερα και αποτελεσματικότερα είδη άσκησης για να περιορίσουμε και αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της κυτταρίτιδας.

Τρέξιμο

Για να τρέξουμε απαιτείται η έντονη ενεργοποίηση των μυών των ποδιών. Αυτή η κίνηση σε συνδυασμό με την αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, ενεργοποιεί εκείνα τα σημεία που θέλουμε και δημιουργείται καύση λίπους. Αν θέλετε να δυσκολέψετε την άσκηση, δοκιμάστε μια διαδρομή με κλίση.

Διαβάστε επίσης: Ποιες τροφές μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της κυτταρίτιδας;

Pilates

Το pilates είναι πια μια από τις πιο διαδεδομένες μορφές άσκησης στον κόσμο. Τα οφέλη του είναι πολλά: βοηθά στη δημιουργία ευελιξίας, επιμηκύνει και εκγυμνάζει τους μύες. Ταυτόχρονα μειώνει το λίπος του σώματος και μάλιστα μία ώρα pilates καίει 250 θερμίδες την ώρα.

Κοιλιακοί όλων των ειδών

Δυστυχώς, το πρόβλημα της κυτταρίτιδας δεν εμφανίζεται μόνο στους γλουτούς και τα πόδια, αλλά και στην κοιλιά. Γι’ αυτό στη γυμναστική σας ρουτίνα χρειάζεται να ενσωματώνετε και κοιλιακές ασκήσεις. Αυτές θα χτίσουν τους κοιλιακούς σας μυς, θα απομακρύνουν το περιττό λίπος και έτσι θα απομακρύνουν την κυτταρίτιδα.

Ποδηλασία

Η ποδηλασία αποτελεί μία μορφή αεροβικής άσκησης και μάλιστα ακόμα και η ποδηλασία μέτρια έντασης για 10 μόνο λεπτά καίει μέχρι και 70 θερμίδες. Αυτό σημαίνει ότι σε 30 μόνο λεπτά άσκησης θα καταφέρετε να κάψετε μέχρι και 360 θερμίδες. Ωστόσο, δεν είναι η καύση θερμίδων το μόνο πλεονέκτημα, αλλά και το γεγονός ότι η άσκηση εστιάζει κυρίως στην εκγύμναση και το «χτίσιμο» των ποδιών σας. Είναι, λοιπόν, κατάλληλο για την κυτταρίτιδα και για όσους έχουν αδύναμα γόνατα και αστραγάλους.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε